Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Розумне тістечко

Розумне тістечко

17-01-2015, 23:01
1 784
Розумне тістечко
Цю випічку часто відносять до різних категорій. Хтось називає дане ласощі - пирогом, деякі - тістечком, а є й такі, які впевнені, що це торт! «Розумним» його звуть тому, що під час приготування всі компоненти змішуються, а при випічці тісто само собою розділяється на три частини, утворюючи 3 шару - повітряний ніжний бісквіт, чудовий молочний крем і щільний по консистенції пудинг. Готується розумне тістечко дуже просто і швидко. А який виходить смак! Незабутній, смачний і дуже ніжний. Ну що, ви готові дізнатися рецепт приготування розумного пирога? Тоді вперед.

Розумне тістечко - рецепт


Інгредієнти:

  • яйце куряче - 4 шт.;

  • цукровий пісок - 150 г;

  • вершкове масло - 130 г;

  • борошно пшеничне - 120 г;

  • молоко - 05 л;

  • кип'ячена вода - 1 ст. ложка;

  • ванілін - 5 г;

  • сіль - за смаком;

  • цукрова пудра для прикраси.


  • Приготування
    Для приготування розумного пирога, беремо яйця і обережно відокремлюємо білки від жовтків. Білки переливаємо в окрему мисочку і ставимо в холодильник. А жовтки ретельно розтираємо з цукром дочиста. Потім додаємо трохи кип'яченої води, ванілін і знову перемішуємо. Далі включаємо міксер і збиваємо все до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться і яєчна маса не стане однорідною. Потім беремо вершкове масло, кладемо в кухлик, ставимо на слабкий вогонь і розтоплюємо (можна розтопити його і в мікрохвильовці). Тепер акуратно вливаємо олію в жовтки і знову добре збиваємо міксером до однорідного стану. Далі поступово, порціями всипаємо в нашу суміш борошно, кожен раз ретельно розмішуючи і збиваючи масу. Коли все борошно додали, відставляємо тісто на кілька хвилин.
    Розумне тістечко
    А цим часом злегка підігріваємо молоко і тільки потім акуратно вливаємо його в нашу масу. Все ще раз добре збиваємо міксером. В результаті у нас повинно вийти дуже рідке тісто, за консистенцією схожу на молоко.
    Тепер дістаємо охолоджені білки, кладемо в них дрібку солі і збиваємо до утворення пишної щільної піни і стійких піків. Потім перекладаємо яєчну масу в тісто і дуже акуратно перемішуємо ложкою зверху вниз. Далі беремо неразъемную високу форму для випічки змащуємо маслом і виливаємо приготоване тісто рівномірним шаром. Ставимо в розігріту до 175°C духовку приблизно на 1 годину і випікаємо до утворення золотистої скоринки. Під час випічки торт буде трохи колихатися! Готове ласощі повністю остуджуємо, витягаємо з форми, кладемо на красиве блюдо і рясно посипаємо цукровою пудрою. Нарізаємо розумний торт, приготований за нашим рецептом, на невеликі апетитні шматочки і подаємо до столу!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Маковий торт - рецепт
    Маковий торт - рецепт
    Маковий торт - незвичайний десерт. Готувати його не складно, потрібно лише знати кілька гарних і надійних рецептів, про які, до речі, і піде мова в
    Торт з малиною
    Торт з малиною
    Торт з малиною - прекрасний десерт для вечірніх посиденьок з близькими і друзями. Варіантів такого ласощі множини. Ми пропонуємо вам у нашій статті
    Лакомка з сиром - рецепт
    Лакомка з сиром - рецепт
    Сирна лакомка - це дуже ніжний, легкий десерт, який можна приготувати навіть до святкового столу. Повірте, ваші гості будуть у захваті, а ви не
    Тістечко "Буше"
    Тістечко "Буше"
    Секрет повітряного тістечка "Буше" криється в особливому вигляді бісквіта, який використовується для випічки десерту. Легкий бісквіт "Буше" можна
    Банановий пудинг
    Банановий пудинг
    Любите пудинги? Тоді ця стаття написана саме для вас. У ній ми розповімо про приготування ніжного бананового десерту, яке припаде до смаку усій
    Печиво «Дамські пальчики»
    Печиво «Дамські пальчики»
    Печиво «Дамські пальчики» або по-іншому савоярді - чудове італійське ласощі, яке подають до чаю або створюють з нього чудові торти. Що ж, давайте