Вернуться назад Распечатать

Розумне тістечко

Розумне тістечко
Цю випічку часто відносять до різних категорій. Хтось називає дане ласощі - пирогом, деякі - тістечком, а є й такі, які впевнені, що це торт! «Розумним» його звуть тому, що під час приготування всі компоненти змішуються, а при випічці тісто само собою розділяється на три частини, утворюючи 3 шару - повітряний ніжний бісквіт, чудовий молочний крем і щільний по консистенції пудинг. Готується розумне тістечко дуже просто і швидко. А який виходить смак! Незабутній, смачний і дуже ніжний. Ну що, ви готові дізнатися рецепт приготування розумного пирога? Тоді вперед.

Розумне тістечко - рецепт


Інгредієнти:

  • яйце куряче - 4 шт.;

  • цукровий пісок - 150 г;

  • вершкове масло - 130 г;

  • борошно пшеничне - 120 г;

  • молоко - 05 л;

  • кип'ячена вода - 1 ст. ложка;

  • ванілін - 5 г;

  • сіль - за смаком;

  • цукрова пудра для прикраси.


  • Приготування
    Для приготування розумного пирога, беремо яйця і обережно відокремлюємо білки від жовтків. Білки переливаємо в окрему мисочку і ставимо в холодильник. А жовтки ретельно розтираємо з цукром дочиста. Потім додаємо трохи кип'яченої води, ванілін і знову перемішуємо. Далі включаємо міксер і збиваємо все до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться і яєчна маса не стане однорідною. Потім беремо вершкове масло, кладемо в кухлик, ставимо на слабкий вогонь і розтоплюємо (можна розтопити його і в мікрохвильовці). Тепер акуратно вливаємо олію в жовтки і знову добре збиваємо міксером до однорідного стану. Далі поступово, порціями всипаємо в нашу суміш борошно, кожен раз ретельно розмішуючи і збиваючи масу. Коли все борошно додали, відставляємо тісто на кілька хвилин.
    Розумне тістечко
    А цим часом злегка підігріваємо молоко і тільки потім акуратно вливаємо його в нашу масу. Все ще раз добре збиваємо міксером. В результаті у нас повинно вийти дуже рідке тісто, за консистенцією схожу на молоко.
    Тепер дістаємо охолоджені білки, кладемо в них дрібку солі і збиваємо до утворення пишної щільної піни і стійких піків. Потім перекладаємо яєчну масу в тісто і дуже акуратно перемішуємо ложкою зверху вниз. Далі беремо неразъемную високу форму для випічки змащуємо маслом і виливаємо приготоване тісто рівномірним шаром. Ставимо в розігріту до 175°C духовку приблизно на 1 годину і випікаємо до утворення золотистої скоринки. Під час випічки торт буде трохи колихатися! Готове ласощі повністю остуджуємо, витягаємо з форми, кладемо на красиве блюдо і рясно посипаємо цукровою пудрою. Нарізаємо розумний торт, приготований за нашим рецептом, на невеликі апетитні шматочки і подаємо до столу!