Цю випічку часто відносять до різних категорій. Хтось називає дане ласощі - пирогом, деякі - тістечком, а є й такі, які впевнені, що це торт! «Розумним» його звуть тому, що під час приготування всі компоненти змішуються, а при випічці тісто само собою розділяється на три частини, утворюючи 3 шару - повітряний ніжний бісквіт, чудовий молочний крем і щільний по консистенції пудинг. Готується розумне тістечко дуже просто і швидко. А який виходить смак! Незабутній, смачний і дуже ніжний. Ну що, ви готові дізнатися рецепт приготування розумного пирога? Тоді вперед.
Розумне тістечко - рецепт
Інгредієнти: яйце куряче - 4 шт.; цукровий пісок - 150 г; вершкове масло - 130 г; борошно пшеничне - 120 г; молоко - 05 л; кип'ячена вода - 1 ст. ложка; ванілін - 5 г; сіль - за смаком; цукрова пудра для прикраси. Приготування Для приготування розумного пирога, беремо яйця і обережно відокремлюємо білки від жовтків. Білки переливаємо в окрему мисочку і ставимо в холодильник. А жовтки ретельно розтираємо з цукром дочиста. Потім додаємо трохи кип'яченої води, ванілін і знову перемішуємо. Далі включаємо міксер і збиваємо все до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться і яєчна маса не стане однорідною. Потім беремо вершкове масло, кладемо в кухлик, ставимо на слабкий вогонь і розтоплюємо (можна розтопити його і в мікрохвильовці). Тепер акуратно вливаємо олію в жовтки і знову добре збиваємо міксером до однорідного стану. Далі поступово, порціями всипаємо в нашу суміш борошно, кожен раз ретельно розмішуючи і збиваючи масу. Коли все борошно додали, відставляємо тісто на кілька хвилин.
А цим часом злегка підігріваємо молоко і тільки потім акуратно вливаємо його в нашу масу. Все ще раз добре збиваємо міксером. В результаті у нас повинно вийти дуже рідке тісто, за консистенцією схожу на молоко.
Тепер дістаємо охолоджені білки, кладемо в них дрібку солі і збиваємо до утворення пишної щільної піни і стійких піків. Потім перекладаємо яєчну масу в тісто і дуже акуратно перемішуємо ложкою зверху вниз. Далі беремо неразъемную високу форму для випічки змащуємо маслом і виливаємо приготоване тісто рівномірним шаром. Ставимо в розігріту до 175°C духовку приблизно на 1 годину і випікаємо до утворення золотистої скоринки. Під час випічки торт буде трохи колихатися! Готове ласощі повністю остуджуємо, витягаємо з форми, кладемо на красиве блюдо і рясно посипаємо цукровою пудрою. Нарізаємо розумний торт, приготований за нашим рецептом, на невеликі апетитні шматочки і подаємо до столу!