Тістечко «Корзиночка»
Маленька дівчинка плакала, і просила у бабусі морозиво. - «Тобі не можна холодне», - відповідала їй бабуся. - Підемо, я куплю тобі тепле морозиво. Дівчинка від подиву перестала плакати і цілих п'ять хвилин розглядала чудову кошичок, наповнену білої повітряної масою і прикрашену вишеньками і шоколадною крихтою. І тільки потім, захоплено зітхнувши, відкусила маленький шматочок.
«Кошики» - прекрасний десерт, що складається з тане в роті пісочного тіста, фруктового наповнювача, креми та, за бажанням, прикрашений фруктами. Зараз ми розповімо вам, як приготувати тістечко «Корзиночка». Ми будемо готувати його з білковим кремом, але насправді, кремів для цього ласощі величезна різноманітність.
формочки для випічки «кошичків» краще брати з хвилястими, а не рифленими краями, щоб тендітну випічку легко можна було дістати не пошкодивши;
змащувати форму не потрібно, тісто містить достатньо жиру;
у тісто для «кошичків» краще додавати яєчний жовток, а не ціле яйце, так випічка стане ще більш розсипчастою;
для приготування заварного білкового крему вам знадобиться термометр.
Інгредієнти:
Для тіста
борошно - 2 ст.;
маргарин - 200 г;
цукровий пісок - 100 г;
жовтки - 2 шт.;
майонез - 05 ст. ложки;
сода - 05 ч. ложки;
оцет.
Для крему
цукор - 200 г;
яйце - 4 шт.;
вода - 1/3 ст.;
лимонна кислота - 05 ч. ложки;
оцет столовий - 1 ст. ложка;
джем - для прошарку.
Приготування
Маргарин повинен бути м'яким. Збиваємо його з цукром, поступово додаючи жовтки, майонез, соду, погашену оцтом. Припиняємо і починаємо збивати, підсипаючи борошно, замішувати тісто. Тісто для тістечок «Корзиночка» виходить дуже еластичне, приємною консистенції: береш таке тісто в руки, і хочеться ліпити. Відокремлюємо грудочки тіста і починаємо розминати, розподіляючи тонким шаром по формочках. Якщо тепер просто поставити випікати «кошики», як є, то велика ймовірність, що денце може «піднятися» і не залишиться місця для крему. Кулінари придумали вихід із цієї ситуації - прикрити денце гуртком з паперу і засипати, наприклад, сухим горохом. Горох буде служити вантажем, і форма «кошики» вийде ідеальним.
Готуємо заварний крем . Висипаємо цукор в каструлю, додаємо воду і оцет. На маленькому вогні помішуємо до розчинення цукру. Тепер увага! Як тільки цукор розчинився - заважати перестаємо і, киплять на великому вогні, доводимо температуру сиропу до 121 градуси. Тут нам знадобиться спеціальний термометр - без термометра легко упустити потрібний момент.
Білки відділяємо від жовтків, збиваємо з 1 столовою ложкою цукру і лимонної кислотою. Як тільки температура сиропу досягає потрібної нам позначки, знімаємо сироп з вогню і додаємо тонкою цівкою до взбивающимся білків. Білки збиваємо, поки вони не почнуть остигати.
У кошики, на саме денце розподіляємо по неповної чайній ложечці джему, і з допомогою кондитерського насадки заповнюємо їх кремом. Якщо немає насадки - використовуємо міцний целофановий пакет, зрізавши куточок.
Як вже згадувалося раніше, крем для тістечка «Корзиночка» може бути зовсім різним. Можна не морочитися з заварним білковим кремом, і приготувати звичайний білковий крем. Просто збити білки з цукром. Але ми вам розповімо про більш виграшному і смачний варіант - зі збитими вершками.
Тісто і самі кошики приготуємо точно так само, як в першому рецепті. Особливу увагу звертаємо на наповнювач - збиті вершки.
Інгредієнти:
Для крему:
вершки - не менше 34% жирності - 1 ст.;
цукор - 05 склянки;
закріплювач для вершків - 1 пакетик;
ванілін - 1 пакетик.
Для прошарку:
ваш улюблений джем.
Для прикраси:
лохина;
малина;
вишня;
ківі;
апельсин.
Приготування
Не знаєте як збивати вершки ?Все просто: дуже холодні, просто крижані вершки збиваємо з цукром, а ще краще, з цукровою пудрою, закріплювачем і ваніліном, до білих піків .
Дно «Кошичків» прослаиваем джемом, прикрашаємо збитими вершками, а вже за вершків - ягодами і шматочками фруктів. Колірна гамма фруктів дозволяє придумувати різноманітні комбінації, і ваш десерт буде просто неповторний.
«Кошики» - прекрасний десерт, що складається з тане в роті пісочного тіста, фруктового наповнювача, креми та, за бажанням, прикрашений фруктами. Зараз ми розповімо вам, як приготувати тістечко «Корзиночка». Ми будемо готувати його з білковим кремом, але насправді, кремів для цього ласощі величезна різноманітність.
Тістечко «Корзиночка» - рецепт
Інгредієнти:
Для тіста
Для крему
Приготування
Маргарин повинен бути м'яким. Збиваємо його з цукром, поступово додаючи жовтки, майонез, соду, погашену оцтом. Припиняємо і починаємо збивати, підсипаючи борошно, замішувати тісто. Тісто для тістечок «Корзиночка» виходить дуже еластичне, приємною консистенції: береш таке тісто в руки, і хочеться ліпити. Відокремлюємо грудочки тіста і починаємо розминати, розподіляючи тонким шаром по формочках. Якщо тепер просто поставити випікати «кошики», як є, то велика ймовірність, що денце може «піднятися» і не залишиться місця для крему. Кулінари придумали вихід із цієї ситуації - прикрити денце гуртком з паперу і засипати, наприклад, сухим горохом. Горох буде служити вантажем, і форма «кошики» вийде ідеальним.
Готуємо заварний крем . Висипаємо цукор в каструлю, додаємо воду і оцет. На маленькому вогні помішуємо до розчинення цукру. Тепер увага! Як тільки цукор розчинився - заважати перестаємо і, киплять на великому вогні, доводимо температуру сиропу до 121 градуси. Тут нам знадобиться спеціальний термометр - без термометра легко упустити потрібний момент.
Білки відділяємо від жовтків, збиваємо з 1 столовою ложкою цукру і лимонної кислотою. Як тільки температура сиропу досягає потрібної нам позначки, знімаємо сироп з вогню і додаємо тонкою цівкою до взбивающимся білків. Білки збиваємо, поки вони не почнуть остигати.
У кошики, на саме денце розподіляємо по неповної чайній ложечці джему, і з допомогою кондитерського насадки заповнюємо їх кремом. Якщо немає насадки - використовуємо міцний целофановий пакет, зрізавши куточок.
Як вже згадувалося раніше, крем для тістечка «Корзиночка» може бути зовсім різним. Можна не морочитися з заварним білковим кремом, і приготувати звичайний білковий крем. Просто збити білки з цукром. Але ми вам розповімо про більш виграшному і смачний варіант - зі збитими вершками.
Тістечко кошичок з фруктами
Тісто і самі кошики приготуємо точно так само, як в першому рецепті. Особливу увагу звертаємо на наповнювач - збиті вершки.
Інгредієнти:
Для крему:
Для прошарку:
Для прикраси:
Приготування
Не знаєте як збивати вершки ?Все просто: дуже холодні, просто крижані вершки збиваємо з цукром, а ще краще, з цукровою пудрою, закріплювачем і ваніліном, до білих піків .
Дно «Кошичків» прослаиваем джемом, прикрашаємо збитими вершками, а вже за вершків - ягодами і шматочками фруктів. Колірна гамма фруктів дозволяє придумувати різноманітні комбінації, і ваш десерт буде просто неповторний.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кошики з ягодами - рецепт
Кошики з ягодами - чудовий варіант подачі десерту на святковий і фуршетний стіл. Давайте розглянемо варіанти створення кошичків з ягодами, кремом і
Бісквітні тістечка
Якщо ви любите солодке, то вам точно сподобається наші рецепти бісквітних тістечок. Готувати їх можна по-різному, що дає простір фантазії і уяві.
Кошики з фруктами
Якщо ви хочете здивувати гостей або домочадців (або і тих, і інших одночасно), пропонуємо вам зробити чудовий десерт - кошики з фруктами. Випікати їх
Тістечко з білковим кремом
Тістечка з легким білковим кремом - відмінне доповнення як до чашки чаю, так і до келиху шампанського. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих
Корзинки з кремом
Корзинки з кремом - це десерт, який можна легко зробити в домашніх умовах. Він вийде набагато смачніше і корисніше. І зараз ми вам розповімо, як
Тістечко «Шу»
Східне тістечко «Шу» нагадує звичні для нас еклери, тому тим, хто випробував рецепт знаменитого десерту, запросто вдасться відтворити рецепт «Шу» з