Маленька дівчинка плакала, і просила у бабусі морозиво. - «Тобі не можна холодне», - відповідала їй бабуся. - Підемо, я куплю тобі тепле морозиво. Дівчинка від подиву перестала плакати і цілих п'ять хвилин розглядала чудову кошичок, наповнену білої повітряної масою і прикрашену вишеньками і шоколадною крихтою. І тільки потім, захоплено зітхнувши, відкусила маленький шматочок.
«Кошики» - прекрасний десерт, що складається з тане в роті пісочного тіста, фруктового наповнювача, креми та, за бажанням, прикрашений фруктами. Зараз ми розповімо вам, як приготувати тістечко «Корзиночка». Ми будемо готувати його з білковим кремом, але насправді, кремів для цього ласощі величезна різноманітність.
формочки для випічки «кошичків» краще брати з хвилястими, а не рифленими краями, щоб тендітну випічку легко можна було дістати не пошкодивши; змащувати форму не потрібно, тісто містить достатньо жиру; у тісто для «кошичків» краще додавати яєчний жовток, а не ціле яйце, так випічка стане ще більш розсипчастою; для приготування заварного білкового крему вам знадобиться термометр. Тістечко «Корзиночка» - рецепт
Інгредієнти: Для тіста
борошно - 2 ст.; маргарин - 200 г; цукровий пісок - 100 г; жовтки - 2 шт.; майонез - 05 ст. ложки; сода - 05 ч. ложки; оцет. Для крему
цукор - 200 г; яйце - 4 шт.; вода - 1/3 ст.; лимонна кислота - 05 ч. ложки; оцет столовий - 1 ст. ложка; джем - для прошарку. Приготування Маргарин повинен бути м'яким. Збиваємо його з цукром, поступово додаючи жовтки, майонез, соду, погашену оцтом. Припиняємо і починаємо збивати, підсипаючи борошно, замішувати тісто. Тісто для тістечок «Корзиночка» виходить дуже еластичне, приємною консистенції: береш таке тісто в руки, і хочеться ліпити. Відокремлюємо грудочки тіста і починаємо розминати, розподіляючи тонким шаром по формочках. Якщо тепер просто поставити випікати «кошики», як є, то велика ймовірність, що денце може «піднятися» і не залишиться місця для крему. Кулінари придумали вихід із цієї ситуації - прикрити денце гуртком з паперу і засипати, наприклад, сухим горохом. Горох буде служити вантажем, і форма «кошики» вийде ідеальним.
Готуємо заварний крем . Висипаємо цукор в каструлю, додаємо воду і оцет. На маленькому вогні помішуємо до розчинення цукру. Тепер увага! Як тільки цукор розчинився - заважати перестаємо і, киплять на великому вогні, доводимо температуру сиропу до 121 градуси. Тут нам знадобиться спеціальний термометр - без термометра легко упустити потрібний момент.
Білки відділяємо від жовтків, збиваємо з 1 столовою ложкою цукру і лимонної кислотою. Як тільки температура сиропу досягає потрібної нам позначки, знімаємо сироп з вогню і додаємо тонкою цівкою до взбивающимся білків. Білки збиваємо, поки вони не почнуть остигати.
У кошики, на саме денце розподіляємо по неповної чайній ложечці джему, і з допомогою кондитерського насадки заповнюємо їх кремом. Якщо немає насадки - використовуємо міцний целофановий пакет, зрізавши куточок.
Як вже згадувалося раніше, крем для тістечка «Корзиночка» може бути зовсім різним. Можна не морочитися з заварним білковим кремом, і приготувати звичайний білковий крем. Просто збити білки з цукром. Але ми вам розповімо про більш виграшному і смачний варіант - зі збитими вершками.
Тістечко кошичок з фруктами
Тісто і самі кошики приготуємо точно так само, як в першому рецепті. Особливу увагу звертаємо на наповнювач - збиті вершки.
Інгредієнти: Для крему:
вершки - не менше 34% жирності - 1 ст.; цукор - 05 склянки; закріплювач для вершків - 1 пакетик; ванілін - 1 пакетик. Для прошарку:
ваш улюблений джем. Для прикраси: лохина; малина; вишня; ківі; апельсин. Приготування Не знаєте як збивати вершки ?Все просто: дуже холодні, просто крижані вершки збиваємо з цукром, а ще краще, з цукровою пудрою, закріплювачем і ваніліном, до білих піків .
Дно «Кошичків» прослаиваем джемом, прикрашаємо збитими вершками, а вже за вершків - ягодами і шматочками фруктів. Колірна гамма фруктів дозволяє придумувати різноманітні комбінації, і ваш десерт буде просто неповторний.