Вернуться назад Распечатать

Тістечко «Корзиночка»

Тістечко «Корзиночка»
Маленька дівчинка плакала, і просила у бабусі морозиво. - «Тобі не можна холодне», - відповідала їй бабуся. - Підемо, я куплю тобі тепле морозиво. Дівчинка від подиву перестала плакати і цілих п'ять хвилин розглядала чудову кошичок, наповнену білої повітряної масою і прикрашену вишеньками і шоколадною крихтою. І тільки потім, захоплено зітхнувши, відкусила маленький шматочок.
«Кошики» - прекрасний десерт, що складається з тане в роті пісочного тіста, фруктового наповнювача, креми та, за бажанням, прикрашений фруктами. Зараз ми розповімо вам, як приготувати тістечко «Корзиночка». Ми будемо готувати його з білковим кремом, але насправді, кремів для цього ласощі величезна різноманітність.

  • формочки для випічки «кошичків» краще брати з хвилястими, а не рифленими краями, щоб тендітну випічку легко можна було дістати не пошкодивши;

  • змащувати форму не потрібно, тісто містить достатньо жиру;

  • у тісто для «кошичків» краще додавати яєчний жовток, а не ціле яйце, так випічка стане ще більш розсипчастою;

  • для приготування заварного білкового крему вам знадобиться термометр.


  • Тістечко «Корзиночка» - рецепт


    Інгредієнти:
    Для тіста

  • борошно - 2 ст.;

  • маргарин - 200 г;

  • цукровий пісок - 100 г;

  • жовтки - 2 шт.;

  • майонез - 05 ст. ложки;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • оцет.


  • Для крему

  • цукор - 200 г;

  • яйце - 4 шт.;

  • вода - 1/3 ст.;

  • лимонна кислота - 05 ч. ложки;

  • оцет столовий - 1 ст. ложка;

  • джем - для прошарку.


  • Приготування
    Маргарин повинен бути м'яким. Збиваємо його з цукром, поступово додаючи жовтки, майонез, соду, погашену оцтом. Припиняємо і починаємо збивати, підсипаючи борошно, замішувати тісто. Тісто для тістечок «Корзиночка» виходить дуже еластичне, приємною консистенції: береш таке тісто в руки, і хочеться ліпити. Відокремлюємо грудочки тіста і починаємо розминати, розподіляючи тонким шаром по формочках. Якщо тепер просто поставити випікати «кошики», як є, то велика ймовірність, що денце може «піднятися» і не залишиться місця для крему. Кулінари придумали вихід із цієї ситуації - прикрити денце гуртком з паперу і засипати, наприклад, сухим горохом. Горох буде служити вантажем, і форма «кошики» вийде ідеальним.
    Готуємо заварний крем . Висипаємо цукор в каструлю, додаємо воду і оцет. На маленькому вогні помішуємо до розчинення цукру. Тепер увага! Як тільки цукор розчинився - заважати перестаємо і, киплять на великому вогні, доводимо температуру сиропу до 121 градуси. Тут нам знадобиться спеціальний термометр - без термометра легко упустити потрібний момент.
    Білки відділяємо від жовтків, збиваємо з 1 столовою ложкою цукру і лимонної кислотою. Як тільки температура сиропу досягає потрібної нам позначки, знімаємо сироп з вогню і додаємо тонкою цівкою до взбивающимся білків. Білки збиваємо, поки вони не почнуть остигати.
    У кошики, на саме денце розподіляємо по неповної чайній ложечці джему, і з допомогою кондитерського насадки заповнюємо їх кремом. Якщо немає насадки - використовуємо міцний целофановий пакет, зрізавши куточок.
    Як вже згадувалося раніше, крем для тістечка «Корзиночка» може бути зовсім різним. Можна не морочитися з заварним білковим кремом, і приготувати звичайний білковий крем. Просто збити білки з цукром. Але ми вам розповімо про більш виграшному і смачний варіант - зі збитими вершками.

    Тістечко кошичок з фруктами


    Тісто і самі кошики приготуємо точно так само, як в першому рецепті. Особливу увагу звертаємо на наповнювач - збиті вершки.
    Інгредієнти:
    Для крему:

  • вершки - не менше 34% жирності - 1 ст.;

  • цукор - 05 склянки;

  • закріплювач для вершків - 1 пакетик;

  • ванілін - 1 пакетик.


  • Для прошарку:

  • ваш улюблений джем.


  • Для прикраси:

  • лохина;

  • малина;

  • Тістечко «Корзиночка»
  • вишня;

  • ківі;

  • апельсин.


  • Приготування
    Не знаєте як збивати вершки ?Все просто: дуже холодні, просто крижані вершки збиваємо з цукром, а ще краще, з цукровою пудрою, закріплювачем і ваніліном, до білих піків .
    Дно «Кошичків» прослаиваем джемом, прикрашаємо збитими вершками, а вже за вершків - ягодами і шматочками фруктів. Колірна гамма фруктів дозволяє придумувати різноманітні комбінації, і ваш десерт буде просто неповторний.