Шоколадний рулет
Коли десерт необхідно приготувати за 10 хвилин до приходу гостей, вже ніколи думати про випічці пирогів, тортів і бісквітів. В такі моменти на допомогу приходять рецепти, які не потребують випічки і особливих навичок. Як приготувати один з них, наприклад, швидкий шоколадний рулет, ви дізнаєтеся в цій статті.
Шоколадний рулет з печива з банановим кремом - рецепт, ні краплі не поступається своєму бисквитному сородичу за смаковими якостями. Інгредієнти для нього напевно знайдуться у багатьох в холодильнику, а швидке і легке приготування зробило це ласощі скарбом у збірнику рецептів будь-якої господині.
Інгредієнти:
Для основи:
галетне печиво - 100 г;
вода - 60 мл;
лікер вишневий - 10 мл;
какао - 20 р.
Для крему:
сметана - 250 г;
банан - 2 шт.;
цукрова пудра - 2 ст. ложки.
Приготування
З перемеленого печива робимо тісто-основу для нашого рулету, для цього в крихту галетного печива додаємо какао і воду з лікером. В результаті у нас виходить пластична маса нагадує пісочне тісто. Шоколадну масу розподіляємо качалкою рівним шаром на змащену маслом пергаментним папері, поверх шоколадної основи розподіляємо крем, який складається з збитого зі сметаною бананового пюре і цукрової пудри. За бажанням сметану в кремі можна замінити вершковим маслом і згущеним молоком, що зробить шоколадний рулет з банановим кремом більш щільним і ситним.
Починаємо формувати наш рулет, відокремлюючи шоколадну основу від паперу у міру згортання. Десерт необхідно потримати в морозилці хоча б 10-15 хвилин, а в ідеалі - 1 годину в холодильнику. Після, наш шоколадно-банановий рулет можна легко розрізати на порційні шматки і подати до чаю.
Цей шоколадний рулет більше нагадує знамениту солодку вершкову ковбаску з доповненням у вигляді вишні і зефіру. Що вже й говорити, любителі цього десерту напевно оцінять його по достоїнству.
Інгредієнти:
шоколад - 50 г;
маргарин - 2 ст. ложки;
яйце - 1 шт.;
печиво - 70 г;
маленький зефір для какао - 1 ст.;
волоський горіх - 1 ст.;
коктейльні вишні - 1/2 ст.
Приготування
Шоколад і маргарин розтопіть на водяній бані, потім акуратно введіть злегка збите яйце, і відразу ж зніміть каструлю з вогню. Масу остудіть до кімнатної температури, і вмішайте подрібнені горіхи, вишні і зефір. Сформуйте рулет, загорніть його в пергаментний папір, змащену маслом і залиште в холодильнику або морозилці до повного застигання. Готовий рулет можна розрізати на порційні шматки і подавати до столу. Приємного апетиту!
Шоколадний рулет з печива
Шоколадний рулет з печива з банановим кремом - рецепт, ні краплі не поступається своєму бисквитному сородичу за смаковими якостями. Інгредієнти для нього напевно знайдуться у багатьох в холодильнику, а швидке і легке приготування зробило це ласощі скарбом у збірнику рецептів будь-якої господині.
Інгредієнти:
Для основи:
Для крему:
Приготування
З перемеленого печива робимо тісто-основу для нашого рулету, для цього в крихту галетного печива додаємо какао і воду з лікером. В результаті у нас виходить пластична маса нагадує пісочне тісто. Шоколадну масу розподіляємо качалкою рівним шаром на змащену маслом пергаментним папері, поверх шоколадної основи розподіляємо крем, який складається з збитого зі сметаною бананового пюре і цукрової пудри. За бажанням сметану в кремі можна замінити вершковим маслом і згущеним молоком, що зробить шоколадний рулет з банановим кремом більш щільним і ситним.
Починаємо формувати наш рулет, відокремлюючи шоколадну основу від паперу у міру згортання. Десерт необхідно потримати в морозилці хоча б 10-15 хвилин, а в ідеалі - 1 годину в холодильнику. Після, наш шоколадно-банановий рулет можна легко розрізати на порційні шматки і подати до чаю.
Шоколадний рулет з зефіром і вишнею
Цей шоколадний рулет більше нагадує знамениту солодку вершкову ковбаску з доповненням у вигляді вишні і зефіру. Що вже й говорити, любителі цього десерту напевно оцінять його по достоїнству.
Інгредієнти:
Приготування
Шоколад і маргарин розтопіть на водяній бані, потім акуратно введіть злегка збите яйце, і відразу ж зніміть каструлю з вогню. Масу остудіть до кімнатної температури, і вмішайте подрібнені горіхи, вишні і зефір. Сформуйте рулет, загорніть його в пергаментний папір, змащену маслом і залиште в холодильнику або морозилці до повного застигання. Готовий рулет можна розрізати на порційні шматки і подавати до столу. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Рулет з бананом
Приготування бісквітних рулетів - заняття не з простих, яке вимагає наявність відповідних навичок та вмінь в кондитерській справі. Однак, якщо ви все
Брауні з маскарпоне
Брауні - улюблений шоколадний десерт всіх ласунів! Але якщо вам захотілося спробувати щось новеньке, спробуйте брауні з маскарпоне! Ніжний смак
Як приготувати бісквітний рулет?
Бісквітний рулет - відмінний десерт до приходу гостей або ж до звичайного сімейного чаювання. Його легко піч, а начинку можна підібрати абсолютно
Банановий рулет
Банановий рулет - чудова випічка для вечірнього чаювання в сімейному колі. У нашій статті ми зібрали кілька цікавих варіантів цієї популярної
Рулет з печива
Рецепти без випічки - чудовий вихід для молодої господині, коли зовсім немає часу на готування. І сьогодні ми розповімо, як приготувати чудовий
Шоколадно-банановий рулет
Шоколад - це смачне ласощі, яке обожнюють і дорослі, і діти. Він чудово поєднується з різними фруктами. І сьогодні ми розповімо вам, як зробити