Коли десерт необхідно приготувати за 10 хвилин до приходу гостей, вже ніколи думати про випічці пирогів, тортів і бісквітів. В такі моменти на допомогу приходять рецепти, які не потребують випічки і особливих навичок. Як приготувати один з них, наприклад, швидкий шоколадний рулет, ви дізнаєтеся в цій статті.
Шоколадний рулет з печива
Шоколадний рулет з печива з банановим кремом - рецепт, ні краплі не поступається своєму бисквитному сородичу за смаковими якостями. Інгредієнти для нього напевно знайдуться у багатьох в холодильнику, а швидке і легке приготування зробило це ласощі скарбом у збірнику рецептів будь-якої господині.
Інгредієнти: Для основи:
галетне печиво - 100 г; вода - 60 мл; лікер вишневий - 10 мл; какао - 20 р. Для крему:
сметана - 250 г; банан - 2 шт.; цукрова пудра - 2 ст. ложки. Приготування З перемеленого печива робимо тісто-основу для нашого рулету, для цього в крихту галетного печива додаємо какао і воду з лікером. В результаті у нас виходить пластична маса нагадує пісочне тісто. Шоколадну масу розподіляємо качалкою рівним шаром на змащену маслом пергаментним папері, поверх шоколадної основи розподіляємо крем, який складається з збитого зі сметаною бананового пюре і цукрової пудри. За бажанням сметану в кремі можна замінити вершковим маслом і згущеним молоком, що зробить шоколадний рулет з банановим кремом більш щільним і ситним.
Починаємо формувати наш рулет, відокремлюючи шоколадну основу від паперу у міру згортання. Десерт необхідно потримати в морозилці хоча б 10-15 хвилин, а в ідеалі - 1 годину в холодильнику. Після, наш шоколадно-банановий рулет можна легко розрізати на порційні шматки і подати до чаю.
Шоколадний рулет з зефіром і вишнею
Цей шоколадний рулет більше нагадує знамениту солодку вершкову ковбаску з доповненням у вигляді вишні і зефіру. Що вже й говорити, любителі цього десерту напевно оцінять його по достоїнству.
Інгредієнти: шоколад - 50 г; маргарин - 2 ст. ложки; яйце - 1 шт.; печиво - 70 г; маленький зефір для какао - 1 ст.; волоський горіх - 1 ст.; коктейльні вишні - 1/2 ст. Приготування Шоколад і маргарин розтопіть на водяній бані, потім акуратно введіть злегка збите яйце, і відразу ж зніміть каструлю з вогню. Масу остудіть до кімнатної температури, і вмішайте подрібнені горіхи, вишні і зефір. Сформуйте рулет, загорніть його в пергаментний папір, змащену маслом і залиште в холодильнику або морозилці до повного застигання. Готовий рулет можна розрізати на порційні шматки і подавати до столу. Приємного апетиту!