Банановий рулет
Любителі бананів неодмінно повинні випробувати рецепт рулету з використанням цього фрукта. Надзвичайно ароматний бісквіт і ніжний крем, все це приправлено любов'ю до їжі і легкої готуванні - ідеальний варіант для недосвідчених кулінарів.
Інгредієнти:
яйця - 6 шт.;
цукор - 110 г;
какао-порошок - 25 г;
борошно - 2 ст. ложки;
чорний шоколад - 125 г;
сир маскарпоне - 250 г;
варене згущене молоко - 160 г;
шоколадний батончик з горіхами - 150 г;
банан - 1 шт.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Змащуємо деко розміром 28х32 см і покриваємо його папером для випічки. З міццю міксера збиваємо яєчні жовтки з цукром дочиста. Какао просіваємо з борошном і додаємо до збитим жовтків. Чорний шоколад розтоплюємо і злегка остуджуємо, щоб після його додавання яйця не згорнулися.
Остиглу масу вливаємо в тісто, слідом додаємо 2 столові ложки теплої води і ретельно перемішуємо. Окремо збиваємо яєчні білки до твердих піків. Повітряну білкову масу вводимо в тісто, обережно помішуючи його лопаткою. Розподіляємо суміш по підготовленій дека і ставимо в духовку на 12 хвилин. З готової основи для рулету знімаємо папір і накриваємо її вологим рушником. Звертаємо корж в рулет і залишаємо його на 20 хвилин.
Тим часом візьмемося за крем. Банан чистимо і пюрируем з допомогою блендера, до готового пюре додаємо згущене молоко і вершковий сир, все збиваємо повторно. Розподіляємо крем по остившему коржу і в довершенні посипаємо банановий рулет зі згущеним молоком подрібненим шоколадним батончиком.
Інгредієнти:
цукрова пудра;
борошно - 3/4 ст.;
порошок для випічки - 1/2 ч. ложки;
сода - 1/2 ч. ложки;
сіль - 1/4 ч. ложки;
яйця - 3 шт.;
цукор - 1 ст.;
бананове пюре - 2/3 ст.
Для крему:
крем-сир - 225 г;
цукрова пудра - 1 ст.;
вершкове масло - 6 ст. ложок;
ванільний екстракт - 1 ч ложка.
Приготування
Перед тим, як приготувати банановий рулет, духовку розігріваємо до 180 градусів і покриваємо пергаментом силіконову форму для випікання розміром 15х10 см, пергамент змащуємо маслом і присипаємо борошном.
У невелику мисочку просіваємо борошно, розпушувач і соду, ретельно все перемішуємо. У мисці побільше збиваємо яйця з цукром, додаємо бананове пюре і збиваємо ще раз. Постійно помішуючи, додаємо сухі інгредієнти до яєчної суміші. Готове тісто виливаємо в підготовлену форму і відправляємо в духовку на 13-15 хвилин. Готовий корж перекладаємо на вологий рушник і звертаємо в рулет.
Інгредієнти для крему збиваємо до однорідності за допомогою. Розподіляємо крем по остившему коржу і знову звертаємо його. Перед подачею даємо страві настоятися пару-трійку годин, а краще і всю ніч.
Інгредієнти:
Для ролів:
рисовий папір - 6 аркушів;
банани - 2 шт.;
чорний шоколад - 100 г;
рослинна олія для фритюру.
Для шоколадної глазурі:
вершки - 100 мл;
чорний шоколад - 100 р.
Для кляру:
борошно - 2 ст. ложки;
вода - 3 ст. ложки.
Приготування
Масло розігріваємо у фритюрі, або невеликій каструльці. На попередньо розмочений лист рисового паперу кладемо шматочки банана і шоколаду. Звертаємо папір конвертом. З борошна і води робимо кляр і занурюємо в нього готові рулетики. Обсмажуємо кожен такий рулет з бананової начинкою до золотистого кольору.
Ставимо каструльку на водяну баню і викладаємо в неї скибочки чорного шоколаду. Постійно помішуючи розтоплюємо шоколад і підливаємо до нього вершки. Поливаємо рулети готовою глазур'ю і подаємо до столу гарячими, відразу ж після приготування.
Шоколадно-банановий рулет
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Змащуємо деко розміром 28х32 см і покриваємо його папером для випічки. З міццю міксера збиваємо яєчні жовтки з цукром дочиста. Какао просіваємо з борошном і додаємо до збитим жовтків. Чорний шоколад розтоплюємо і злегка остуджуємо, щоб після його додавання яйця не згорнулися.
Остиглу масу вливаємо в тісто, слідом додаємо 2 столові ложки теплої води і ретельно перемішуємо. Окремо збиваємо яєчні білки до твердих піків. Повітряну білкову масу вводимо в тісто, обережно помішуючи його лопаткою. Розподіляємо суміш по підготовленій дека і ставимо в духовку на 12 хвилин. З готової основи для рулету знімаємо папір і накриваємо її вологим рушником. Звертаємо корж в рулет і залишаємо його на 20 хвилин.
Тим часом візьмемося за крем. Банан чистимо і пюрируем з допомогою блендера, до готового пюре додаємо згущене молоко і вершковий сир, все збиваємо повторно. Розподіляємо крем по остившему коржу і в довершенні посипаємо банановий рулет зі згущеним молоком подрібненим шоколадним батончиком.
Рецепт бананового рулету
Інгредієнти:
Для крему:
Приготування
Перед тим, як приготувати банановий рулет, духовку розігріваємо до 180 градусів і покриваємо пергаментом силіконову форму для випікання розміром 15х10 см, пергамент змащуємо маслом і присипаємо борошном.
У невелику мисочку просіваємо борошно, розпушувач і соду, ретельно все перемішуємо. У мисці побільше збиваємо яйця з цукром, додаємо бананове пюре і збиваємо ще раз. Постійно помішуючи, додаємо сухі інгредієнти до яєчної суміші. Готове тісто виливаємо в підготовлену форму і відправляємо в духовку на 13-15 хвилин. Готовий корж перекладаємо на вологий рушник і звертаємо в рулет.
Інгредієнти для крему збиваємо до однорідності за допомогою. Розподіляємо крем по остившему коржу і знову звертаємо його. Перед подачею даємо страві настоятися пару-трійку годин, а краще і всю ніч.
Банановий рулет за 15 хвилин
Інгредієнти:
Для ролів:
Для шоколадної глазурі:
Для кляру:
Приготування
Масло розігріваємо у фритюрі, або невеликій каструльці. На попередньо розмочений лист рисового паперу кладемо шматочки банана і шоколаду. Звертаємо папір конвертом. З борошна і води робимо кляр і занурюємо в нього готові рулетики. Обсмажуємо кожен такий рулет з бананової начинкою до золотистого кольору.
Ставимо каструльку на водяну баню і викладаємо в неї скибочки чорного шоколаду. Постійно помішуючи розтоплюємо шоколад і підливаємо до нього вершки. Поливаємо рулети готовою глазур'ю і подаємо до столу гарячими, відразу ж після приготування.
Рекомендуємо добрі рецепти
Бананове суфле
Бананове суфле - це ніжне і низькокалорійне блюдо, яке чудово завершить будь-яку трапезу або просто може бути самостійною стравою. Пропонуємо вам
Шоколадно-банановий крем
Крем з бананів і шоколаду - відмінне доповнення для улюблених десертів, хоча і далеко не дієтичне. Давайте розглянемо декілька варіантів його
Рулет з бананом
Приготування бісквітних рулетів - заняття не з простих, яке вимагає наявність відповідних навичок та вмінь в кондитерській справі. Однак, якщо ви все
Шоколадний рулет
Як зробити смачний десерт за короткий проміжок часу? Це питання займає багатьох господинь. Відповідь на нього ми дамо у цій статті розповімо вам про
Рулет з печива
Рецепти без випічки - чудовий вихід для молодої господині, коли зовсім немає часу на готування. І сьогодні ми розповімо, як приготувати чудовий
Шоколадно-банановий рулет
Шоколад - це смачне ласощі, яке обожнюють і дорослі, і діти. Він чудово поєднується з різними фруктами. І сьогодні ми розповімо вам, як зробити