Любителі бананів неодмінно повинні випробувати рецепт рулету з використанням цього фрукта. Надзвичайно ароматний бісквіт і ніжний крем, все це приправлено любов'ю до їжі і легкої готуванні - ідеальний варіант для недосвідчених кулінарів.
Шоколадно-банановий рулет
Інгредієнти: яйця - 6 шт.; цукор - 110 г; какао-порошок - 25 г; борошно - 2 ст. ложки; чорний шоколад - 125 г; сир маскарпоне - 250 г; варене згущене молоко - 160 г; шоколадний батончик з горіхами - 150 г; банан - 1 шт. Приготування Духовку розігріваємо до 180 градусів. Змащуємо деко розміром 28х32 см і покриваємо його папером для випічки. З міццю міксера збиваємо яєчні жовтки з цукром дочиста. Какао просіваємо з борошном і додаємо до збитим жовтків. Чорний шоколад розтоплюємо і злегка остуджуємо, щоб після його додавання яйця не згорнулися.
Остиглу масу вливаємо в тісто, слідом додаємо 2 столові ложки теплої води і ретельно перемішуємо. Окремо збиваємо яєчні білки до твердих піків. Повітряну білкову масу вводимо в тісто, обережно помішуючи його лопаткою. Розподіляємо суміш по підготовленій дека і ставимо в духовку на 12 хвилин. З готової основи для рулету знімаємо папір і накриваємо її вологим рушником. Звертаємо корж в рулет і залишаємо його на 20 хвилин.
Тим часом візьмемося за крем. Банан чистимо і пюрируем з допомогою блендера, до готового пюре додаємо згущене молоко і вершковий сир, все збиваємо повторно. Розподіляємо крем по остившему коржу і в довершенні посипаємо банановий рулет зі згущеним молоком подрібненим шоколадним батончиком.
Рецепт бананового рулету
Інгредієнти: цукрова пудра; борошно - 3/4 ст.; порошок для випічки - 1/2 ч. ложки; сода - 1/2 ч. ложки; сіль - 1/4 ч. ложки; яйця - 3 шт.; цукор - 1 ст.; бананове пюре - 2/3 ст. Для крему:
крем-сир - 225 г; цукрова пудра - 1 ст.; вершкове масло - 6 ст. ложок; ванільний екстракт - 1 ч ложка. Приготування Перед тим, як приготувати банановий рулет, духовку розігріваємо до 180 градусів і покриваємо пергаментом силіконову форму для випікання розміром 15х10 см, пергамент змащуємо маслом і присипаємо борошном.
У невелику мисочку просіваємо борошно, розпушувач і соду, ретельно все перемішуємо. У мисці побільше збиваємо яйця з цукром, додаємо бананове пюре і збиваємо ще раз. Постійно помішуючи, додаємо сухі інгредієнти до яєчної суміші. Готове тісто виливаємо в підготовлену форму і відправляємо в духовку на 13-15 хвилин. Готовий корж перекладаємо на вологий рушник і звертаємо в рулет.
Інгредієнти для крему збиваємо до однорідності за допомогою. Розподіляємо крем по остившему коржу і знову звертаємо його. Перед подачею даємо страві настоятися пару-трійку годин, а краще і всю ніч.
Банановий рулет за 15 хвилин
Інгредієнти: Для ролів:
рисовий папір - 6 аркушів; банани - 2 шт.; чорний шоколад - 100 г; рослинна олія для фритюру. Для шоколадної глазурі:
вершки - 100 мл; чорний шоколад - 100 р. Для кляру:
борошно - 2 ст. ложки; вода - 3 ст. ложки. Приготування Масло розігріваємо у фритюрі, або невеликій каструльці. На попередньо розмочений лист рисового паперу кладемо шматочки банана і шоколаду. Звертаємо папір конвертом. З борошна і води робимо кляр і занурюємо в нього готові рулетики. Обсмажуємо кожен такий рулет з бананової начинкою до золотистого кольору.
Ставимо каструльку на водяну баню і викладаємо в неї скибочки чорного шоколаду. Постійно помішуючи розтоплюємо шоколад і підливаємо до нього вершки. Поливаємо рулети готовою глазур'ю і подаємо до столу гарячими, відразу ж після приготування.