Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зробити мастику в домашніх умовах?

Як зробити мастику в домашніх умовах?

22-09-2016, 20:07
833
Як зробити мастику в домашніх умовах?
Нижче ми розповімо, як правильно зробити мастику в домашніх умовах на основі цукрової пудри і желатину і запропонуємо варіант приготування її з зефіру маршмеллоу.

Цукрова мастика для торта в домашніх умовах - рецепт з желатином


Інгредієнти:

  • дрібна цукрова пудра – 600 г;

  • цукровий пісок – 200 г;

  • очищена вода холодна – 110 мл;

  • желатин – 15 г;

  • сироп інвертний – 90 г;

  • сіль – 1 щіпка;

  • крохмаль картопляний – 150 р.


  • Приготування
    Для приготування мастики спочатку підготуємо належним чином желатин. Заливаємо його половиною норми холодної води хвилин на тридцять, після чого поміщаємо на водяну баню, прогріваємо, помішуючи, до розчинення всіх гранул, а потім проціджуємо, щоб не залишилося домішки дрібних крупиночек.
    Залишилася воду виливаємо в каструлю або кухлик, додаємо інвертний сироп, сіль, цукровий пісок, і прогріваємо, помішуючи, до кипіння. Далі припиняємо помішування і варимо вміст каструлі вісім хвилин.
    Тепер починаємо збивати солодку суміш міксером, а через п'ять хвилин вливаємо потроху підготовлену желатинову воду і продовжуємо збивати до отримання білої і тягучої маси. На цьому етапі міняємо насадки міксера на спіралі для тесту і, потроху підсипаючи просіяне цукрову пудру, повністю вмішуємо її в збиту субстанцію до отримання однорідної текстури. Прикриваємо посудину кришкою або затягуємо плівкою і залишаємо при кімнатних умовах на двадцять чотири години.
    На наступному етапі цукрову масу викладаємо на поверхню з крохмалем і виробляємо остаточний заміс мастики, домагаючись її не липкою консистенції.
    Така мастика чудово зберігається в холодильнику і легко забарвлюється в бажані кольори.

    Мастика з зефіру маршмеллоу в домашніх умовах - рецепт


    Інгредієнти:

  • цукрова дрібна пудра – 520-550 г;

  • лимонний сік – 30-40 мл;

  • зефір маршмеллоу – 220 р.


  • Приготування
    Щоб приготувати мастику з зефіру маршмеллоу, його необхідно помістити в скляну тарілку, полити лимонним соком і поставити в мікрохвильову піч приблизно на двадцять секунд, встановивши максимальну потужність приладу. В результаті зефирины збільшуються в об'ємі і стають податливими для подальшої роботи з ними.
    Дістаємо з мікрохвильовки посудину з заготовками і перемішуємо вміст за допомогою ложки, поступово підсипаючи цукрову пудру. Завершуємо заміс руками, домагаючись однорідності, пластичності і не липкості мастики. Тепер залишилося тільки витримати готову мастику тридцять хвилин в холодильнику, помістивши в пакет, і можна приступати до роботи з нею.

    Шоколадна мастика у домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • дрібна цукрова пудра – 400 г;

  • зефір маршмеллоу – 300 г;

  • шоколад будь – 200 г;

  • очищена вода холодна – 30 мл;

  • картопляний крохмаль – до досягнення необхідної щільності;

  • масло вершкове для змащування стола і рук.


  • Приготування
    Цей рецепт відрізняється від попереднього лише наявністю в складі додаткової шоколадної основи. В іншому технологічний процес створення мастики ідентичний описаному вище. Маршмеллоу збризкуємо
    Як зробити мастику в домашніх умовах?
    водою і прогріваємо трохи в мікрохвильовій печі. Одночасно розтоплюємо шоколад. Домагаємося однорідності обох мас, з'єднуємо їх і викладаємо на робочу поверхню, змащену маслом. На неї необхідно насипати одразу ж трохи крохмалю і зробити заміс мастики. Краще всього для цього використовувати силіконовий килимок.

    Як пофарбувати мастику в домашніх умовах?


    Будь-яку готову мастику можна наповнити необхідної колірної гамою. Для цього поділимо її на необхідну кількість порцій, додаємо в кожну барвник харчовий (краще гелевий) і вимішуємо масу руками до рівномірного розподілу кольору.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Мастика у домашніх умовах
    Мастика у домашніх умовах
    Торти, декоровані мастикою, завжди привертають увагу, особливо ті, що прикрашені різнобарвним матеріалом або різноманітними фігурками, квітами. Також
    Кондитерська мастика
    Кондитерська мастика
    Кондитерська мастика широко використовується для прикраси тортів, пасок, кексів та інших десертів. З неї можна створювати приголомшливі тематичні
    Мастика з зефіру в домашніх умовах – рецепт
    Мастика з зефіру в домашніх умовах – рецепт
    Декорувати домашній торт можна мастикою, зробленої власноруч. Зробити цей чудовий матеріал зовсім не складно і інгредієнти потрібні вельми доступні.
    Мастика своїми руками
    Мастика своїми руками
    Прикраса торта мастикою - неймовірно захоплююче заняття. І, щоб не платити невиправдано великі гроші за її покупку в готовому вигляді, можна зробити
    Мастика з маршмеллоу в домашніх умовах
    Мастика з маршмеллоу в домашніх умовах
    Найбільш популярним і доступним способом прикраси домашніх десертів, є оформлення мастикою. Однак не всім вона доступна в готовому вигляді, тому
    Рецепт мастики з «Зефір»
    Рецепт мастики з «Зефір»
    Коли справа доходить до декору торта, то тут всі засоби хороші, оскільки покупну мастику в наших магазинах поки важко дістати. Кмітливі господині