Вернуться назад Распечатать

Як зробити мастику в домашніх умовах?

Як зробити мастику в домашніх умовах?
Нижче ми розповімо, як правильно зробити мастику в домашніх умовах на основі цукрової пудри і желатину і запропонуємо варіант приготування її з зефіру маршмеллоу.

Цукрова мастика для торта в домашніх умовах - рецепт з желатином


Інгредієнти:

  • дрібна цукрова пудра – 600 г;

  • цукровий пісок – 200 г;

  • очищена вода холодна – 110 мл;

  • желатин – 15 г;

  • сироп інвертний – 90 г;

  • сіль – 1 щіпка;

  • крохмаль картопляний – 150 р.


  • Приготування
    Для приготування мастики спочатку підготуємо належним чином желатин. Заливаємо його половиною норми холодної води хвилин на тридцять, після чого поміщаємо на водяну баню, прогріваємо, помішуючи, до розчинення всіх гранул, а потім проціджуємо, щоб не залишилося домішки дрібних крупиночек.
    Залишилася воду виливаємо в каструлю або кухлик, додаємо інвертний сироп, сіль, цукровий пісок, і прогріваємо, помішуючи, до кипіння. Далі припиняємо помішування і варимо вміст каструлі вісім хвилин.
    Тепер починаємо збивати солодку суміш міксером, а через п'ять хвилин вливаємо потроху підготовлену желатинову воду і продовжуємо збивати до отримання білої і тягучої маси. На цьому етапі міняємо насадки міксера на спіралі для тесту і, потроху підсипаючи просіяне цукрову пудру, повністю вмішуємо її в збиту субстанцію до отримання однорідної текстури. Прикриваємо посудину кришкою або затягуємо плівкою і залишаємо при кімнатних умовах на двадцять чотири години.
    На наступному етапі цукрову масу викладаємо на поверхню з крохмалем і виробляємо остаточний заміс мастики, домагаючись її не липкою консистенції.
    Така мастика чудово зберігається в холодильнику і легко забарвлюється в бажані кольори.

    Мастика з зефіру маршмеллоу в домашніх умовах - рецепт


    Інгредієнти:

  • цукрова дрібна пудра – 520-550 г;

  • лимонний сік – 30-40 мл;

  • зефір маршмеллоу – 220 р.


  • Приготування
    Щоб приготувати мастику з зефіру маршмеллоу, його необхідно помістити в скляну тарілку, полити лимонним соком і поставити в мікрохвильову піч приблизно на двадцять секунд, встановивши максимальну потужність приладу. В результаті зефирины збільшуються в об'ємі і стають податливими для подальшої роботи з ними.
    Дістаємо з мікрохвильовки посудину з заготовками і перемішуємо вміст за допомогою ложки, поступово підсипаючи цукрову пудру. Завершуємо заміс руками, домагаючись однорідності, пластичності і не липкості мастики. Тепер залишилося тільки витримати готову мастику тридцять хвилин в холодильнику, помістивши в пакет, і можна приступати до роботи з нею.

    Шоколадна мастика у домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • дрібна цукрова пудра – 400 г;

  • зефір маршмеллоу – 300 г;

  • шоколад будь – 200 г;

  • очищена вода холодна – 30 мл;

  • картопляний крохмаль – до досягнення необхідної щільності;

  • масло вершкове для змащування стола і рук.


  • Приготування
    Цей рецепт відрізняється від попереднього лише наявністю в складі додаткової шоколадної основи. В іншому технологічний процес створення мастики ідентичний описаному вище. Маршмеллоу збризкуємо
    Як зробити мастику в домашніх умовах?
    водою і прогріваємо трохи в мікрохвильовій печі. Одночасно розтоплюємо шоколад. Домагаємося однорідності обох мас, з'єднуємо їх і викладаємо на робочу поверхню, змащену маслом. На неї необхідно насипати одразу ж трохи крохмалю і зробити заміс мастики. Краще всього для цього використовувати силіконовий килимок.

    Як пофарбувати мастику в домашніх умовах?


    Будь-яку готову мастику можна наповнити необхідної колірної гамою. Для цього поділимо її на необхідну кількість порцій, додаємо в кожну барвник харчовий (краще гелевий) і вимішуємо масу руками до рівномірного розподілу кольору.