Мастика у домашніх умовах
Зараз безліч кондитерських виробів прикрашають за допомогою мастики. Виходять просто кулінарні шедеври. Здається, що це неймовірно складно. Але на насправді це не так. Як приготувати мастику в домашніх умовах, дізнаєтеся, ознайомившись із цією статтею.
Мастика з зефіру в домашніх умовах – рецепт
Інгредієнти:
зефір – 170 г;
пудра цукрова – 350 г;
сік лимонний свіжовичавлений – 20 мл;
цукор ванільний – щіпка;
вершки сухі – 80 р.
Приготування
Зефір кришимо, поливаємо соком лимона і на 35 секунд ставимо в мікрохвильовку. Теплу масу ретельно розтираємо ложкою. Цукрову пудру розмішуємо з сухими вершками і ванільним цукром. Підготовлену суміш невеликими порціями підсипаємо в зефірну масу, додаємо сік лимона і добре розмішуємо. В результаті вийде маса, що нагадує пластилін. Все, можна приступати до подальшої роботи.
Мастика для торта в домашніх умовах – рецепт
Інгредієнти:
пудра цукрова просеянная – 200 г;
молоко сухе – 200 г;
лимонний сік – 10 мл;
згущене молоко – 150 р.
Приготування
Стакан сухого молока змішуємо з попередньо просіяного цукровою пудрою, вливаємо згущене молоко і добре розмішуємо. Поміщаємо суміш на стіл, притрушений цукрово пудрою і розмішуємо, поки мастика не буде добре відставати від рук. Якщо потрібно отримати кольоровий продукт, то барвник потрібно додавати саме зараз. В результаті отримаємо пластилинообразную м'яку масу. Слід врахувати момент, що цукрової пудри може піти трохи більше, її кількість регулюємо самостійно.
Рецепт мастики в домашніх умовах
Інгредієнти:
лимонний сік – 40 мл;
маршмеллоу – 200 г;
пудра цукрова – 350 р.
Приготування
Маршмеллоу висипаємо в миску і розтоплюємо, помішуючи, будь-яким зручним способом. Потім додаємо цукрову пудру, підливаємо сік лимона і розмішуємо. Відправляємо масу на стіл, притрушений цукровою пудрою і вимішуємо до еластичності. Потім обертаємо її харчовою плівкою і відправляємо на зберігання в холод. Перед тим, як почати з нею працювати, даємо масі відпочити близько 30 хвилин.
Шоколадна мастика у домашніх умовах
Інгредієнти:
маршмеллоу – 90 г;
масло натуральне вершкове – 20 г;
вершки 30% жирності – 40 мл;
чорний шоколад – 100 г;
просеянная цукрова пудра – 120 г;
коньяк – 2 ст. ложки.
Приготування
У каструльку поміщаємо поламаний на шматочки шоколад і ставимо ємність на малий вогонь. Коли шоколад повністю розтопиться, додаємо маршмеллоу і постійно розмішуємо масу ложкою. Приблизно, коли половина маршмеллоу розтане, вливаємо вершки, додаємо коньяк і масло. Розмішуємо далі до однорідної маси. Знімаємо каструлю з плити, потроху додаємо просіяне цукрову пудру. Після того, як маса сильно загусне, можна почати вимішувати руками. Цукрової пудри повинно піти стільки, щоб маса стала як еластичне тісто. Після цього мастика в домашніх умовах своїми руками буде готова.
Цукрова мастика у домашніх умовах
Інгредієнти:
просеянная цукрова пудра – 400 г;
масло натуральне вершкове – 20 г;
желатин – 5 г;
маршмеллоу – 300 г;
холодна вода – 100 мл;
крохмаль картопляний – 60 г;
сік свіжовичавлений лимонний – 20 р.
Приготування
Желатин заливаємо водою, даємо йому набрякнути, потім на водяній бані розчиняємо. Тим часом маршмеллоу з маслом і соком лимона у відповідній посуді відправляємо на 30 секунд в мікрохвильову піч. Насипати в чашку цукрову пудру, туди ж вливаємо розтоплений желатин, розтоплені маршмеллоу і швиденько все це розмішуємо. Отриману масу викладаємо у пакет, залишаємо приблизно на півгодинки, потім добре розминаємо і приступаємо до подальшої роботи.
Мастика з зефіру в домашніх умовах – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Зефір кришимо, поливаємо соком лимона і на 35 секунд ставимо в мікрохвильовку. Теплу масу ретельно розтираємо ложкою. Цукрову пудру розмішуємо з сухими вершками і ванільним цукром. Підготовлену суміш невеликими порціями підсипаємо в зефірну масу, додаємо сік лимона і добре розмішуємо. В результаті вийде маса, що нагадує пластилін. Все, можна приступати до подальшої роботи.
Мастика для торта в домашніх умовах – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Стакан сухого молока змішуємо з попередньо просіяного цукровою пудрою, вливаємо згущене молоко і добре розмішуємо. Поміщаємо суміш на стіл, притрушений цукрово пудрою і розмішуємо, поки мастика не буде добре відставати від рук. Якщо потрібно отримати кольоровий продукт, то барвник потрібно додавати саме зараз. В результаті отримаємо пластилинообразную м'яку масу. Слід врахувати момент, що цукрової пудри може піти трохи більше, її кількість регулюємо самостійно.
Рецепт мастики в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Маршмеллоу висипаємо в миску і розтоплюємо, помішуючи, будь-яким зручним способом. Потім додаємо цукрову пудру, підливаємо сік лимона і розмішуємо. Відправляємо масу на стіл, притрушений цукровою пудрою і вимішуємо до еластичності. Потім обертаємо її харчовою плівкою і відправляємо на зберігання в холод. Перед тим, як почати з нею працювати, даємо масі відпочити близько 30 хвилин.
Шоколадна мастика у домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
У каструльку поміщаємо поламаний на шматочки шоколад і ставимо ємність на малий вогонь. Коли шоколад повністю розтопиться, додаємо маршмеллоу і постійно розмішуємо масу ложкою. Приблизно, коли половина маршмеллоу розтане, вливаємо вершки, додаємо коньяк і масло. Розмішуємо далі до однорідної маси. Знімаємо каструлю з плити, потроху додаємо просіяне цукрову пудру. Після того, як маса сильно загусне, можна почати вимішувати руками. Цукрової пудри повинно піти стільки, щоб маса стала як еластичне тісто. Після цього мастика в домашніх умовах своїми руками буде готова.
Цукрова мастика у домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Желатин заливаємо водою, даємо йому набрякнути, потім на водяній бані розчиняємо. Тим часом маршмеллоу з маслом і соком лимона у відповідній посуді відправляємо на 30 секунд в мікрохвильову піч. Насипати в чашку цукрову пудру, туди ж вливаємо розтоплений желатин, розтоплені маршмеллоу і швиденько все це розмішуємо. Отриману масу викладаємо у пакет, залишаємо приблизно на півгодинки, потім добре розминаємо і приступаємо до подальшої роботи.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кондитерська мастика
Кондитерська мастика широко використовується для прикраси тортів, пасок, кексів та інших десертів. З неї можна створювати приголомшливі тематичні
Мастика з зефіру в домашніх умовах – рецепт
Декорувати домашній торт можна мастикою, зробленої власноруч. Зробити цей чудовий матеріал зовсім не складно і інгредієнти потрібні вельми доступні.
Мастика для торта в домашніх умовах
Сьогодні торти, декоровані мастикою особливо популярні. І це зрозуміло, адже вивчивши кілька базових технологій її використання, можна створювати
Як зробити мастику з маршмеллоу?
Чудовою альтернативою дорогій покупної мастиці стане матеріал, зроблений власноруч. Винахідливі господині придумали досить бюджетний спосіб
Мастика з маршмеллоу в домашніх умовах
Найбільш популярним і доступним способом прикраси домашніх десертів, є оформлення мастикою. Однак не всім вона доступна в готовому вигляді, тому
Мастика з зефіру
Часто в магазинах ми бачимо красиво прикрашену випічку: торти, тістечка. Але якщо ви любите піч самі, то і прикрасити випічку можна в домашніх