Зараз безліч кондитерських виробів прикрашають за допомогою мастики. Виходять просто кулінарні шедеври. Здається, що це неймовірно складно. Але на насправді це не так. Як приготувати мастику в домашніх умовах, дізнаєтеся, ознайомившись із цією статтею.
Мастика з зефіру в домашніх умовах – рецепт
Інгредієнти: зефір – 170 г; пудра цукрова – 350 г; сік лимонний свіжовичавлений – 20 мл; цукор ванільний – щіпка; вершки сухі – 80 р. Приготування Зефір кришимо, поливаємо соком лимона і на 35 секунд ставимо в мікрохвильовку. Теплу масу ретельно розтираємо ложкою. Цукрову пудру розмішуємо з сухими вершками і ванільним цукром. Підготовлену суміш невеликими порціями підсипаємо в зефірну масу, додаємо сік лимона і добре розмішуємо. В результаті вийде маса, що нагадує пластилін. Все, можна приступати до подальшої роботи.
Мастика для торта в домашніх умовах – рецепт
Інгредієнти: пудра цукрова просеянная – 200 г; молоко сухе – 200 г; лимонний сік – 10 мл; згущене молоко – 150 р. Приготування Стакан сухого молока змішуємо з попередньо просіяного цукровою пудрою, вливаємо згущене молоко і добре розмішуємо. Поміщаємо суміш на стіл, притрушений цукрово пудрою і розмішуємо, поки мастика не буде добре відставати від рук. Якщо потрібно отримати кольоровий продукт, то барвник потрібно додавати саме зараз. В результаті отримаємо пластилинообразную м'яку масу. Слід врахувати момент, що цукрової пудри може піти трохи більше, її кількість регулюємо самостійно.
Рецепт мастики в домашніх умовах
Інгредієнти: лимонний сік – 40 мл; маршмеллоу – 200 г; пудра цукрова – 350 р. Приготування Маршмеллоу висипаємо в миску і розтоплюємо, помішуючи, будь-яким зручним способом. Потім додаємо цукрову пудру, підливаємо сік лимона і розмішуємо. Відправляємо масу на стіл, притрушений цукровою пудрою і вимішуємо до еластичності. Потім обертаємо її харчовою плівкою і відправляємо на зберігання в холод. Перед тим, як почати з нею працювати, даємо масі відпочити близько 30 хвилин.
Шоколадна мастика у домашніх умовах
Інгредієнти: маршмеллоу – 90 г; масло натуральне вершкове – 20 г; вершки 30% жирності – 40 мл; чорний шоколад – 100 г; просеянная цукрова пудра – 120 г; коньяк – 2 ст. ложки. Приготування У каструльку поміщаємо поламаний на шматочки шоколад і ставимо ємність на малий вогонь. Коли шоколад повністю розтопиться, додаємо маршмеллоу і постійно розмішуємо масу ложкою. Приблизно, коли половина маршмеллоу розтане, вливаємо вершки, додаємо коньяк і масло. Розмішуємо далі до однорідної маси. Знімаємо каструлю з плити, потроху додаємо просіяне цукрову пудру. Після того, як маса сильно загусне, можна почати вимішувати руками. Цукрової пудри повинно піти стільки, щоб маса стала як еластичне тісто. Після цього мастика в домашніх умовах своїми руками буде готова.
Цукрова мастика у домашніх умовах
Інгредієнти: просеянная цукрова пудра – 400 г; масло натуральне вершкове – 20 г; желатин – 5 г; маршмеллоу – 300 г; холодна вода – 100 мл; крохмаль картопляний – 60 г; сік свіжовичавлений лимонний – 20 р. Приготування Желатин заливаємо водою, даємо йому набрякнути, потім на водяній бані розчиняємо. Тим часом маршмеллоу з маслом і соком лимона у відповідній посуді відправляємо на 30 секунд в мікрохвильову піч. Насипати в чашку цукрову пудру, туди ж вливаємо розтоплений желатин, розтоплені маршмеллоу і швиденько все це розмішуємо. Отриману масу викладаємо у пакет, залишаємо приблизно на півгодинки, потім добре розминаємо і приступаємо до подальшої роботи.