» » Як зробити мастику з маршмеллоу?

Як зробити мастику з маршмеллоу?

Як зробити мастику з маршмеллоу?
Прикраса тортів з допомогою цукрової мастики - досить нова тенденція. Але вона дуже швидко завоювала любов кондитерів і ласунів, т. к. з нею дуже легко працювати і легко втілювати самі фантастичні образи. Наша стаття присвячена мастиці з повітряного зефіру . Її перевага в тому, що вона не застигає так, як желатинова і тортик легко розрізати.
На смак і якість готової мастики впливає якість самого зефіру і цукрової пудри . Вони є основними складовими мастики. Якщо з цукровою пудрою все зрозуміло: чим дрібніше, тим пластичнее мастика. Тому пудру краще купити в магазині вже готову, будинки навряд чи у вас вийде так дрібно її перебити. А ось зефір можна підібрати тільки досвідченим шляхом, купуючи і використовуючи маленькими порціями.
Також потрібно розуміти, що колір зефіру впливає на колір готової мастики. І якщо зефір у вас з рожевим відтінком, то з нього отримати, наприклад чистий жовтий колір вже не вийде.

Рецепт приготування цукрової мастики з маршмеллоу


Інгредієнти:

  • масло вершкове – 20 г;

  • зефір маршмеллоу – 100 г;

  • сік лимона – 10 мл;

  • цукрова пудра – 200 г;

  • крохмаль.


  • Приготування
    Маршмеллоу висипаємо в ємність побільше, додаємо сік лимона і масло. Наше завдання розтопити все це і змішати до однорідної маси. Це можна зробити на водяній бані, але в мікрохвильовці набагато швидше. Тільки робити це потрібно поступово, по 20 секунд, щоб не перестаратися, тому що техніка у всіх працює по-різному. Головне щоб зефір не скипів, а просто розм'як. Тоді ми добре вимішуємо його, щоб випустити повітря. На цьому етапі додаємо барвники. Далі частинами додаємо просіяне пудру і вмішуємо її. Коли місити ложкою стає важко, стіл посипаємо пудрою і вимішуємо вже там, всі як з тестом. Працювати треба швидко, поки маса тепла, якщо вся пудра вмешана, а мастика все ще липне, додайте крохмаль і продовжуйте місити до потрібної консистенції м'якого пластиліну.
    Тепер ви знаєте, як зробити мастику з маршмеллоу, витративши мінімум часу.

    Шоколадна мастика для торта з маршмеллоу своїми руками


    Ця мастика дуже добре підходить для обтягування тортів, а якщо вмішати в неї трохи більше пудри, то і фігурки вийдуть чудові. Ще цей варіант хороший, якщо вам необхідна чорна або дуже темна мастика. Додавши в неї буквально крапельку барвника, ви отримаєте потрібний результат. Ну і природно ця мастика більш ароматна, т. к. містить шоколад.
    Інгредієнти:

  • масло вершкове – 40 г;

  • вершки – 30 мл;

  • чорний шоколад – 200 г;
  • Як зробити мастику з маршмеллоу?

  • цукрова пудра – 150 г;

  • маршмеллоу – 180 р.


  • Приготування
    Розтопимо в окремому посуді шоколад і маршмеллоу, неважливо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, головне щоб ні те, ні інше не закипіло. Тепер змішаємо обидві маси, додамо вершки і масло і ретельно перемішати. Отриману масу змішуємо з пудрою і гарненько вимішуємо тісто, спочатку лопаткою, потім на столі. В залежності від того, що ви будете робити з мастики пудри можна додати трохи більше або менше, дивіться по консистенції.
    Додав: admin | 28-04-2016, 21:28
    Переглядів: 398