Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як робити мастику для торта?

Як робити мастику для торта?

18-01-2015, 11:51
2 431
Як робити мастику для торта?
Перш ніж розбиратися, як робити мастику для торта, необхідно згадати, що це взагалі таке. Мастика використовується для прикраси тортів, з неї роблять різні фігурки. До складу мастики для торта обов'язково входить цукрова пудра, а в залежності від рецепту додаються інші інгредієнти. Так є рецепт приготування мастики для торта з желатином, з молоком, і навіть з зефіром. Зацікавилися, як готувати мастику для торта з цими інгредієнтами? Зараз розповімо.
Як робити молочну мастику для торта?
Молочну мастику для торта робимо зі згущеного молока, додаємо коньяк за бажанням. Фігурки, зліплені з молочної мастики, будуть м'якими і їстівними.
Інгредієнти:

  • молоко сухе - 160 г;

  • згущене молоко - 200 г;

  • цукрова пудра - 160 г;

  • лимонний сік - 2 ч. ложки;

  • коньяк - 1 ч. ложка;

  • харчові барвники.


  • Приготування
    Цукрову пудру і сухе молоко просіваємо і висипаємо гіркою на стіл. Потроху вливаємо в середину згущене молоко, замішуючи мастику. Вимішуємо її до тих пір, поки мастика не стане однорідною і еластичною. Якщо мастика липне до рук, додаємо ще трохи цукрової пудри. Якщо ж мастика почала кришитися, то домішуємо до масі трохи лимонного соку. При бажанні мастику можна підфарбувати харчовими барвниками. Для цього до потрібного обсягу мастики домішуємо кілька крапель харчового барвника. Готову мастику краще використовувати відразу, але якщо є необхідність використовувати її на наступний день, то загортаємо її в поліетилен і кладемо в холодильник.
    Як робити мастику для торта з желатину?
    Желатинова мастика виходить жорсткою, є її буде проблематично, зате фігурки виходять дуже чіткими.
    Інгредієнти:

  • вода - 55 мл;

  • желатин - 10 г;

  • цукрова пудра - 600 г;

  • лимонний сік - 2 ч. ложки;

  • харчові барвники.


  • Приготування
    Желатин замочуємо в холодній воді набухати. Після ставимо на плиту, щоб желатин розчинився. Закипання не допускаємо, інакше мастика не вийде - желатин втратить свої властивості, підгорить і набуде неприємний запах. Цукрову пудру просіваємо і висипаємо на стіл гіркою, якщо порція мастики велика, то заміс краще проводити в мисці. Робимо в середині гірки поглиблення і вливаємо туди желатин. Замішуємо мастику і додаємо сік лимона, якщо вона кришиться або цукрову пудру, якщо мастика липка. Офарбивши в різні кольори за допомогою харчових барвників, покриваємо мастикою торт або загортаємо її в поліетилен і прибираємо в холодильник.
    Як готувати мастику для торта з зефіру?
    Інгредієнти:

  • цукрова пудра - 350 г;

  • зефір - 170 г;

  • сухі вершки - 80 г;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • ванілін - на кінчику ножа.


  • Приготування
    Якщо хочеться отримати кольорову мастику, то можна взяти різнобарвний зефір і робити мастику почергово з зефіром кожного кольору. Хоча можна і підфарбувати з допомогою харчового барвника готову мастику.
    Зефір кришимо і підігріваємо в мікрохвильовці 30 секунд (можна і на водяній бані це зробити, але вийде довше). Підігрітий зефір розминаємо ложкою. Змішуємо сухі вершки, цукрову пудру і ванілін. Додаємо цю суміш невеликими частинами до розім'ятого зефіру і замішуємо мастику. Всипаємо суміш, поки мастика не стане еластичною і не перестане прилипати до рук.
    Як робити мастику для торта?

    Як покрити торт мастикою?
    Як готувати мастику для торта тепер зрозуміло, залишилося з'ясувати, як покрити цей самий торт мастикою.

  • Для початку мастику потрібно розкачати. Для цього посипаємо стіл кукурудзяним борошном або цукровою пудрою. Розкачуємо мастику качалкою, підсипаючи на стіл пудру, щоб мастика не прилипла.

  • Скільки потрібно мастики на торт? Враховуємо, що мастика буде закривати не тільки верх торта, але і його боки. Робіть коло з мастики трохи більше необхідного - зайве потім можна буде обрізати. Наприклад, на торт висотою 6 см і діаметром 25 см знадобиться коржик з мастики з діаметром приблизно в 40 див.

  • Мастику акуратно притискаємо до поверхні торта долонями, намагаючись не чіпати пальцями - відбитки залишаться. На свежепропитанние коржі мастику накладати не можна - вона розтане. Повинен бути якийсь шар між водою і мастикою, сухий корж або масляний крем.

  • Надлишки мастики ножем обрізаємо.
  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Дитячі торти з мастики
    Дитячі торти з мастики
    День народження малюка - це відповідальний свято для мами. І крім традиційних подарунків ви можете порадувати свою дитину тортом з мастики власного
    Торт «Мрія»
    Торт «Мрія»
    Мрія - це дуже незвичайні, а головне - смачні торти. Для початку ми розповімо вам про рецепт торта для адмірала, ну а потім опишемо варіант
    Торт «Пивний кухоль»
    Торт «Пивний кухоль»
    Хочете піднести свого хлопця або чоловіка дивовижний торт? Тоді зробіть його частування у вигляді пивної кружки. Він точно оцінить! Рецепт торта
    Рецепт мастики з «Зефір»
    Рецепт мастики з «Зефір»
    Коли справа доходить до декору торта, то тут всі засоби хороші, оскільки покупну мастику в наших магазинах поки важко дістати. Кмітливі господині
    Мастика з зефіру
    Мастика з зефіру
    Часто в магазинах ми бачимо красиво прикрашену випічку: торти, тістечка. Але якщо ви любите піч самі, то і прикрасити випічку можна в домашніх
    Мастика з згущеного молока
    Мастика з згущеного молока
    Для прикраси тортів і тістечок різними фігурками, сердечками необхідна мастика. І зараз ми розповімо вам, як зробити її зі згущеного молока. Читаємо