Прикраса тортів з допомогою цукрової мастики - досить нова тенденція. Але вона дуже швидко завоювала любов кондитерів і ласунів, т. к. з нею дуже легко працювати і легко втілювати самі фантастичні образи. Наша стаття присвячена мастиці з повітряного зефіру . Її перевага в тому, що вона не застигає так, як желатинова і тортик легко розрізати.
На смак і якість готової мастики впливає якість самого зефіру і цукрової пудри . Вони є основними складовими мастики. Якщо з цукровою пудрою все зрозуміло: чим дрібніше, тим пластичнее мастика. Тому пудру краще купити в магазині вже готову, будинки навряд чи у вас вийде так дрібно її перебити. А ось зефір можна підібрати тільки досвідченим шляхом, купуючи і використовуючи маленькими порціями.
Також потрібно розуміти, що колір зефіру впливає на колір готової мастики. І якщо зефір у вас з рожевим відтінком, то з нього отримати, наприклад чистий жовтий колір вже не вийде.
Рецепт приготування цукрової мастики з маршмеллоу
Інгредієнти: масло вершкове – 20 г; зефір маршмеллоу – 100 г; сік лимона – 10 мл; цукрова пудра – 200 г; крохмаль. Приготування Маршмеллоу висипаємо в ємність побільше, додаємо сік лимона і масло. Наше завдання розтопити все це і змішати до однорідної маси. Це можна зробити на водяній бані, але в мікрохвильовці набагато швидше. Тільки робити це потрібно поступово, по 20 секунд, щоб не перестаратися, тому що техніка у всіх працює по-різному. Головне щоб зефір не скипів, а просто розм'як. Тоді ми добре вимішуємо його, щоб випустити повітря. На цьому етапі додаємо барвники. Далі частинами додаємо просіяне пудру і вмішуємо її. Коли місити ложкою стає важко, стіл посипаємо пудрою і вимішуємо вже там, всі як з тестом. Працювати треба швидко, поки маса тепла, якщо вся пудра вмешана, а мастика все ще липне, додайте крохмаль і продовжуйте місити до потрібної консистенції м'якого пластиліну.
Тепер ви знаєте, як зробити мастику з маршмеллоу, витративши мінімум часу.
Шоколадна мастика для торта з маршмеллоу своїми руками
Ця мастика дуже добре підходить для обтягування тортів, а якщо вмішати в неї трохи більше пудри, то і фігурки вийдуть чудові. Ще цей варіант хороший, якщо вам необхідна чорна або дуже темна мастика. Додавши в неї буквально крапельку барвника, ви отримаєте потрібний результат. Ну і природно ця мастика більш ароматна, т. к. містить шоколад.
Інгредієнти: масло вершкове – 40 г; вершки – 30 мл; чорний шоколад – 200 г; цукрова пудра – 150 г; маршмеллоу – 180 р. Приготування Розтопимо в окремому посуді шоколад і маршмеллоу, неважливо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, головне щоб ні те, ні інше не закипіло. Тепер змішаємо обидві маси, додамо вершки і масло і ретельно перемішати. Отриману масу змішуємо з пудрою і гарненько вимішуємо тісто, спочатку лопаткою, потім на столі. В залежності від того, що ви будете робити з мастики пудри можна додати трохи більше або менше, дивіться по консистенції.