Мастика для торта в домашніх умовах
Мастика – це спеціальна паста, яка з легкістю приймає потрібну форму. З її допомогою навіть самий звичайний пиріг легко перетворюється в справжній кулінарний шедевр. Традиційно вона буває желатинова, молочна і зроблена з маршмеллоу. Давайте ж дізнаємося з вами, як приготувати мастику для торта різними способами.
Інгредієнти:
сухе розчинне молоко – 205 г;
цукрова дрібна пудра – 215 г;
згущене незбиране молоко – 155 мл;
лимонний сік – 5 мл
Приготування
Пудру кілька разів просіваємо і змішуємо з сухим натуральним молоком. Акуратно вливаємо в суху суміш згущене молоко і додаємо лимонний сік. Замішуємо мастичное щільне тісто, підсипаючи при необхідності ще трохи цукрової пудри. Мастика у домашніх умовах для обтягування торта повинна вийти еластичною, однорідною і не прилипающей до рук. Тепер даємо ласощів трохи полежати в холодильнику, а потім використовуємо її для прикраси тортів! Якщо ви хочете додати їй яскравий і насичений колір, то використовуйте для цього харчові барвники.
Інгредієнти:
повітряний зефір «зефір» - 105 г;
біла пудра цукрова – 235 г;
лимонний сік – 15 мл
Приготування
Маршмеллоу викладаємо в зручний контейнер, поливаємо лимонним соком і нагріваємо в мікрохвильовій печі протягом 45 секунд. За цей час кілька разів перемішуємо зефірки ложкою. У гарячу еластичну масу поступово всипаємо просіяне заздалегідь цукрову пудру і вимішуємо тісто руками до консистенції м'якого пластиліну. Після цього загортаємо мастику в пакет і прибираємо на півгодини в холодильник, а потім використовуємо для моделювання фігурок і прикраси тортів! Якщо ви хочете зробити її яскравого кольору, то використовуйте будь-які харчові барвники.
Інгредієнти:
цукрова пудра – 535 г;
сухий желатин – 15 г;
вода – 35 мл;
лимонний сік – 10 мл
Приготування
Сухий швидкорозчинний желатин кидаємо в неглибоку пиалку, заливаємо кількома ложками холодної води і ретельно перемішуємо. Через 5 хвилин ставимо посуд на слабенький вогонь і прогріваємо до повного розчинення всіх кристалів. Цукрову пудру кілька разів просіваємо через сито і поступово всипаємо в желатинову суміш маленькими порціями, постійно заважаючи. В загуслу масу злегка додаємо свіжовичавлений лимонний сік. Тепер загортаємо домашню мастику для торта в харчову плівку і залишаємо на деякий час «відпочити». Робочу поверхню притрушиваем цукрових дрібної пудрою, викладаємо грудку мастики і розгортаємо її качалкою. Для надання їй потрібного кольору, можете сміливо додати кілька крапель харчового барвника.
Інгредієнти:
повітряний зефір маршмеллоу - 115 г;
шоколад – 105 г;
масло вершкове – 10 г;
жирні вершки – 20 мл;
цукрова пудра – 205 р.
Приготування
Для початку шоколад розтоплюємо в мікрохвильовці або на водяній бані. Потім додаємо зефір і перемішуємо. Нагріваємо масу до збільшення в об'ємі і гарненько вимішуємо до тягучого стану. Далі вливаємо теплі вершки і кладемо розм'якшене вершкове масло. Перемішуємо суміш до повної однорідності й поступово всипаємо просіяне пудру. Готову мастику вимішуємо руками, як тісто, і вона повинна вийти в кінці м'якою і податливою. Загортаємо її в плівочку і залишаємо на 45 хвилин. Такий мастикою можна прикрашати будь-торти і ліпити з неї фігурки. Якщо ви хочете додати їй насичений коричневий колір, то використовуйте для цієї мети трохи харчового барвника.
Рецепт мастики для торта в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Пудру кілька разів просіваємо і змішуємо з сухим натуральним молоком. Акуратно вливаємо в суху суміш згущене молоко і додаємо лимонний сік. Замішуємо мастичное щільне тісто, підсипаючи при необхідності ще трохи цукрової пудри. Мастика у домашніх умовах для обтягування торта повинна вийти еластичною, однорідною і не прилипающей до рук. Тепер даємо ласощів трохи полежати в холодильнику, а потім використовуємо її для прикраси тортів! Якщо ви хочете додати їй яскравий і насичений колір, то використовуйте для цього харчові барвники.
Рецепт мастики для торта своїми руками на основі маршмеллоу
Інгредієнти:
Приготування
Маршмеллоу викладаємо в зручний контейнер, поливаємо лимонним соком і нагріваємо в мікрохвильовій печі протягом 45 секунд. За цей час кілька разів перемішуємо зефірки ложкою. У гарячу еластичну масу поступово всипаємо просіяне заздалегідь цукрову пудру і вимішуємо тісто руками до консистенції м'якого пластиліну. Після цього загортаємо мастику в пакет і прибираємо на півгодини в холодильник, а потім використовуємо для моделювання фігурок і прикраси тортів! Якщо ви хочете зробити її яскравого кольору, то використовуйте будь-які харчові барвники.
Мастика для торта в домашніх умовах з желатину
Інгредієнти:
Приготування
Сухий швидкорозчинний желатин кидаємо в неглибоку пиалку, заливаємо кількома ложками холодної води і ретельно перемішуємо. Через 5 хвилин ставимо посуд на слабенький вогонь і прогріваємо до повного розчинення всіх кристалів. Цукрову пудру кілька разів просіваємо через сито і поступово всипаємо в желатинову суміш маленькими порціями, постійно заважаючи. В загуслу масу злегка додаємо свіжовичавлений лимонний сік. Тепер загортаємо домашню мастику для торта в харчову плівку і залишаємо на деякий час «відпочити». Робочу поверхню притрушиваем цукрових дрібної пудрою, викладаємо грудку мастики і розгортаємо її качалкою. Для надання їй потрібного кольору, можете сміливо додати кілька крапель харчового барвника.
Шоколадна мастика для покриття торта в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Для початку шоколад розтоплюємо в мікрохвильовці або на водяній бані. Потім додаємо зефір і перемішуємо. Нагріваємо масу до збільшення в об'ємі і гарненько вимішуємо до тягучого стану. Далі вливаємо теплі вершки і кладемо розм'якшене вершкове масло. Перемішуємо суміш до повної однорідності й поступово всипаємо просіяне пудру. Готову мастику вимішуємо руками, як тісто, і вона повинна вийти в кінці м'якою і податливою. Загортаємо її в плівочку і залишаємо на 45 хвилин. Такий мастикою можна прикрашати будь-торти і ліпити з неї фігурки. Якщо ви хочете додати їй насичений коричневий колір, то використовуйте для цієї мети трохи харчового барвника.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зробити мастику з маршмеллоу?
Чудовою альтернативою дорогій покупної мастиці стане матеріал, зроблений власноруч. Винахідливі господині придумали досить бюджетний спосіб
Мастика з маршмеллоу в домашніх умовах
Найбільш популярним і доступним способом прикраси домашніх десертів, є оформлення мастикою. Однак не всім вона доступна в готовому вигляді, тому
Як робити мастику для торта?
Проходячи повз прилавка з кондитерськими виробами, прямо душа радіє, дивлячись на справжні витвори мистецтва, які звуться нині торти. Ну і як же цю
Рецепт мастики з «Зефір»
Коли справа доходить до декору торта, то тут всі засоби хороші, оскільки покупну мастику в наших магазинах поки важко дістати. Кмітливі господині
Мастика з зефіру
Часто в магазинах ми бачимо красиво прикрашену випічку: торти, тістечка. Але якщо ви любите піч самі, то і прикрасити випічку можна в домашніх
Мастика з згущеного молока
Для прикраси тортів і тістечок різними фігурками, сердечками необхідна мастика. І зараз ми розповімо вам, як зробити її зі згущеного молока. Читаємо