Мастика – це спеціальна паста, яка з легкістю приймає потрібну форму. З її допомогою навіть самий звичайний пиріг легко перетворюється в справжній кулінарний шедевр. Традиційно вона буває желатинова, молочна і зроблена з маршмеллоу. Давайте ж дізнаємося з вами, як приготувати мастику для торта різними способами.
Рецепт мастики для торта в домашніх умовах
Інгредієнти: сухе розчинне молоко – 205 г; цукрова дрібна пудра – 215 г; згущене незбиране молоко – 155 мл; лимонний сік – 5 мл Приготування Пудру кілька разів просіваємо і змішуємо з сухим натуральним молоком. Акуратно вливаємо в суху суміш згущене молоко і додаємо лимонний сік. Замішуємо мастичное щільне тісто, підсипаючи при необхідності ще трохи цукрової пудри. Мастика у домашніх умовах для обтягування торта повинна вийти еластичною, однорідною і не прилипающей до рук. Тепер даємо ласощів трохи полежати в холодильнику, а потім використовуємо її для прикраси тортів! Якщо ви хочете додати їй яскравий і насичений колір, то використовуйте для цього харчові барвники.
Рецепт мастики для торта своїми руками на основі маршмеллоу
Інгредієнти: повітряний зефір «зефір» - 105 г; біла пудра цукрова – 235 г; лимонний сік – 15 мл Приготування Маршмеллоу викладаємо в зручний контейнер, поливаємо лимонним соком і нагріваємо в мікрохвильовій печі протягом 45 секунд. За цей час кілька разів перемішуємо зефірки ложкою. У гарячу еластичну масу поступово всипаємо просіяне заздалегідь цукрову пудру і вимішуємо тісто руками до консистенції м'якого пластиліну. Після цього загортаємо мастику в пакет і прибираємо на півгодини в холодильник, а потім використовуємо для моделювання фігурок і прикраси тортів! Якщо ви хочете зробити її яскравого кольору, то використовуйте будь-які харчові барвники.
Мастика для торта в домашніх умовах з желатину
Інгредієнти: цукрова пудра – 535 г; сухий желатин – 15 г; вода – 35 мл; лимонний сік – 10 мл Приготування Сухий швидкорозчинний желатин кидаємо в неглибоку пиалку, заливаємо кількома ложками холодної води і ретельно перемішуємо. Через 5 хвилин ставимо посуд на слабенький вогонь і прогріваємо до повного розчинення всіх кристалів. Цукрову пудру кілька разів просіваємо через сито і поступово всипаємо в желатинову суміш маленькими порціями, постійно заважаючи. В загуслу масу злегка додаємо свіжовичавлений лимонний сік. Тепер загортаємо домашню мастику для торта в харчову плівку і залишаємо на деякий час «відпочити». Робочу поверхню притрушиваем цукрових дрібної пудрою, викладаємо грудку мастики і розгортаємо її качалкою. Для надання їй потрібного кольору, можете сміливо додати кілька крапель харчового барвника.
Шоколадна мастика для покриття торта в домашніх умовах
Інгредієнти: повітряний зефір маршмеллоу - 115 г; шоколад – 105 г; масло вершкове – 10 г; жирні вершки – 20 мл; цукрова пудра – 205 р. Приготування Для початку шоколад розтоплюємо в мікрохвильовці або на водяній бані. Потім додаємо зефір і перемішуємо. Нагріваємо масу до збільшення в об'ємі і гарненько вимішуємо до тягучого стану. Далі вливаємо теплі вершки і кладемо розм'якшене вершкове масло. Перемішуємо суміш до повної однорідності й поступово всипаємо просіяне пудру. Готову мастику вимішуємо руками, як тісто, і вона повинна вийти в кінці м'якою і податливою. Загортаємо її в плівочку і залишаємо на 45 хвилин. Такий мастикою можна прикрашати будь-торти і ліпити з неї фігурки. Якщо ви хочете додати їй насичений коричневий колір, то використовуйте для цієї мети трохи харчового барвника.