Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Мастика своїми руками

Мастика своїми руками

22-09-2016, 20:05
555
Мастика своїми руками
В даний час самим оригінальним способом прикраси торта є оформлення його за допомогою мастики. Найголовніше в цьому - вдалий і перевірений її рецепт. Без нього вам не вдасться отримати бажаний результат.
Пропонуємо два варіанти приготування кондитерської цукрової мастики своїми руками в домашніх умовах, які допоможуть вам впоратися із завданням на відмінно.

Як зробити цукрову мастику для торта своїми руками - рецепт


Інгредієнти:

  • цукрова дрібна пудра – 995 г;

  • крохмаль картопляний – 110 г;

  • желатин – 7 ч. ложок;

  • глюкозний сироп – 210 мл;

  • згущене молоко – 55 г;

  • гліцерин – 40 мл;

  • кислота лимонна – 1 невелика щіпка;

  • олія кокосова чи звичайне рафінована рослинна – 35 мл


  • Приготування
    На перший погляд, ознайомившись зі списком інгредієнтів, може здатися, що приготувати таку мастику проблематично, а знайти потрібні компоненти складно. Але це зовсім не так. І глюкозний сироп, і гліцерин харчової, і кокосове масло можна знайти в будь-якому спеціалізованому магазині або замовити на інтернет-сайтах, що займаються продажем подібних харчових добавок. Витрачений на це час, безсумнівно, компенсується чудовим результатом. Мастика, приготована за цим рецептом, виходить ідеальною для покриття тортів і формування найрізноманітніших фігур і прикрас. Вона слухняна в роботі, чудово розкочується і ліпиться. Та й приготувати її, маючи необхідний матеріал у наявності, дуже просто. І ви в цьому можете переконатися, ознайомившись з подальшими рекомендаціями.
    Приступаючи до приготування цукрової мастики, заливаємо необхідну кількість желатину холодної очищеною водою, відповідно до інструкції на упаковці саме вашого продукту, а після набухання прогріваємо масу на водяній бані до розпускання всіх желатинових гранул.
    За час настоювання желатину просіваємо через дрібне ситечко цукрову пудру і поміщаємо її у відповідну широку миску, а потім додаємо до неї рідку желатинову масу і всі інші компоненти зі списку інгредієнтів. Вимішуємо масу недовго ложкою, а потім викладаємо на припыленный крохмалем силіконовий килимок і добиваємося пластичності і однорідності мастики. Можливо, вам буде потрібно трохи більше крохмалю, щоб отримати не липку її текстуру.
    Із зазначеної кількості компонентів отримуємо приблизно 14 кілограма цукрових домашньої мастики, з якої своїми руками можна оформити прикраси для оригінального тематичного торта, а також покрити нею виріб.
    Для одержання кольорової мастики поділяємо загальний ком на бажану кількість квітів, додаємо в кожну порцію відповідний барвник і вимішуємо до його повного розподілу за мастиці і отримання рівного її кольору.

    Кондитерська мастика з маршмеллоу своїми руками


    Інгредієнти:

  • цукрова дрібна пудра – 530-570 г;

  • лимонний сік – 45 мл;

  • жувальний зефір маршмеллоу – 215 р.


  • Приготування
    Досить легко приготувати своїми руками в домашніх умовах мастику з маршмеллоу. Для цього вибираємо зефір одного кольору, поміщаємо його в скляну миску, збризкуємо лимонним соком і ставимо секунд на двадцять у
    Мастика своїми руками
    мікрохвильову піч на повну потужність. В ідеалі зефирины повинні набрякнути і збільшитися в об'ємі практично вдвічі. Розмішуємо масу ложкою, а потім підсипаємо просіяну цукрову пудру і виробляємо заміс. Якщо вказаної кількості цукрової пудри виявиться у вашому випадку не достатньо для досягнення не липкою текстури мастики, то на заключному етапі вимішування можна додати трохи крохмалю до досягнення бажаної густини.
    Барвник можна додати відразу ж разом з пудрою або вмішати його вже після приготування мастики, розділивши її на бажану кількість порцій.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зробити мастику в домашніх умовах?
    Як зробити мастику в домашніх умовах?
    Поступово стає все популярнішим тенденція до прикраси готових тортів мастикою. Нею можна повністю покрити виріб або додатково прикрасити його
    Мастика у домашніх умовах
    Мастика у домашніх умовах
    Торти, декоровані мастикою, завжди привертають увагу, особливо ті, що прикрашені різнобарвним матеріалом або різноманітними фігурками, квітами. Також
    Кондитерська мастика
    Кондитерська мастика
    Кондитерська мастика широко використовується для прикраси тортів, пасок, кексів та інших десертів. З неї можна створювати приголомшливі тематичні
    Мастика з зефіру в домашніх умовах – рецепт
    Мастика з зефіру в домашніх умовах – рецепт
    Декорувати домашній торт можна мастикою, зробленої власноруч. Зробити цей чудовий матеріал зовсім не складно і інгредієнти потрібні вельми доступні.
    Мастика з маршмеллоу в домашніх умовах
    Мастика з маршмеллоу в домашніх умовах
    Найбільш популярним і доступним способом прикраси домашніх десертів, є оформлення мастикою. Однак не всім вона доступна в готовому вигляді, тому
    Рецепт мастики з «Зефір»
    Рецепт мастики з «Зефір»
    Коли справа доходить до декору торта, то тут всі засоби хороші, оскільки покупну мастику в наших магазинах поки важко дістати. Кмітливі господині