В даний час самим оригінальним способом прикраси торта є оформлення його за допомогою мастики. Найголовніше в цьому - вдалий і перевірений її рецепт. Без нього вам не вдасться отримати бажаний результат.
Пропонуємо два варіанти приготування кондитерської цукрової мастики своїми руками в домашніх умовах, які допоможуть вам впоратися із завданням на відмінно.
Як зробити цукрову мастику для торта своїми руками - рецепт
Інгредієнти: цукрова дрібна пудра – 995 г; крохмаль картопляний – 110 г; желатин – 7 ч. ложок; глюкозний сироп – 210 мл; згущене молоко – 55 г; гліцерин – 40 мл; кислота лимонна – 1 невелика щіпка; олія кокосова чи звичайне рафінована рослинна – 35 мл Приготування На перший погляд, ознайомившись зі списком інгредієнтів, може здатися, що приготувати таку мастику проблематично, а знайти потрібні компоненти складно. Але це зовсім не так. І глюкозний сироп, і гліцерин харчової, і кокосове масло можна знайти в будь-якому спеціалізованому магазині або замовити на інтернет-сайтах, що займаються продажем подібних харчових добавок. Витрачений на це час, безсумнівно, компенсується чудовим результатом. Мастика, приготована за цим рецептом, виходить ідеальною для покриття тортів і формування найрізноманітніших фігур і прикрас. Вона слухняна в роботі, чудово розкочується і ліпиться. Та й приготувати її, маючи необхідний матеріал у наявності, дуже просто. І ви в цьому можете переконатися, ознайомившись з подальшими рекомендаціями.
Приступаючи до приготування цукрової мастики, заливаємо необхідну кількість желатину холодної очищеною водою, відповідно до інструкції на упаковці саме вашого продукту, а після набухання прогріваємо масу на водяній бані до розпускання всіх желатинових гранул.
За час настоювання желатину просіваємо через дрібне ситечко цукрову пудру і поміщаємо її у відповідну широку миску, а потім додаємо до неї рідку желатинову масу і всі інші компоненти зі списку інгредієнтів. Вимішуємо масу недовго ложкою, а потім викладаємо на припыленный крохмалем силіконовий килимок і добиваємося пластичності і однорідності мастики. Можливо, вам буде потрібно трохи більше крохмалю, щоб отримати не липку її текстуру.
Із зазначеної кількості компонентів отримуємо приблизно 14 кілограма цукрових домашньої мастики, з якої своїми руками можна оформити прикраси для оригінального тематичного торта, а також покрити нею виріб.
Для одержання кольорової мастики поділяємо загальний ком на бажану кількість квітів, додаємо в кожну порцію відповідний барвник і вимішуємо до його повного розподілу за мастиці і отримання рівного її кольору.
Кондитерська мастика з маршмеллоу своїми руками
Інгредієнти: цукрова дрібна пудра – 530-570 г; лимонний сік – 45 мл; жувальний зефір маршмеллоу – 215 р. Приготування Досить легко приготувати своїми руками в домашніх умовах мастику з маршмеллоу. Для цього вибираємо зефір одного кольору, поміщаємо його в скляну миску, збризкуємо лимонним соком і ставимо секунд на двадцять у
мікрохвильову піч на повну потужність. В ідеалі зефирины повинні набрякнути і збільшитися в об'ємі практично вдвічі. Розмішуємо масу ложкою, а потім підсипаємо просіяну цукрову пудру і виробляємо заміс. Якщо вказаної кількості цукрової пудри виявиться у вашому випадку не достатньо для досягнення не липкою текстури мастики, то на заключному етапі вимішування можна додати трохи крохмалю до досягнення бажаної густини.
Барвник можна додати відразу ж разом з пудрою або вмішати його вже після приготування мастики, розділивши її на бажану кількість порцій.