» » Як запекти яблука в духовці?

Як запекти яблука в духовці?

Як запекти яблука в духовці?
Якщо ви хочете поласувати солодким, але при цьому не бажаєте відступати від правильної системи живлення, то віддайте перевагу запечених яблук. Запікати плоди можна як окремо, так і в компанії будь-якої начинки, меду, цукру або прянощів. Докладніше про те, як запекти яблука в духовці ми розповімо в наступних рецептах.

Запечені яблука з медом та горіхами


У даному рецепті горіхи покликані не тільки зробити готову страву більш ситним, але і внести текстурне різноманітність.
Інгредієнти:

  • яблука - 4 шт.;

  • волоські горіхи - 75 г;

  • мед - 35 мл;

  • родзинки - 25 г;

  • кориця - 1 ч. ложки.


  • Приготування
    Попередньо звільніть від серцевини яблука, не торкаючись дна плода, щоб він міг спокійно утримувати всю начинку. Для начинки змішайте нарізані горіхи разом з родзинками, медом та корицею. Всипте щіпку солі і наповніть отриманою сумішшю порожнисті серцевини. Розподіливши начинку, покладіть яблука на деко і залиште запікати 40 хвилин при 180.

    Яблука, запечені з сиром – рецепт в духовці


    Наповнювачем в даному випадку може виступати не тільки сир, але і сиркова маса, рікотта або сир маскарпоне. Кисломолочну основу ми доповнимо корицею, мигдалем і родзинками.
    Інгредієнти:

  • яблука - 4 шт.;

  • сир - 55 г;

  • мед - 50 мл;

  • щіпка кориці;

  • жменю родзинок;

  • мигдальні пелюстки - 30 г;

  • цедра 1/2 апельсина.


  • Приготування
    Розпочати підготовку рекомендуємо з начинки, для якої необхідно змішати сир, мед, щіпку кориці, горіхи, цедру і родзинки. Отриману суміш слід використовувати для наповнення очищених від серцевини яблук. Коли яблука будуть готові, їх поміщають в деко наповнений невеликою кількістю води і відправляють запікати при 180 градусах 35 хвилин. Для того, щоб верхівка не підрум'янилася завчасно, першу половину часу приготування форму накривають фольгою, а потім знімають її у другій половині запікання.

    Запечені яблука з корицею і вівсяними пластівцями


    Відмінна альтернатива сніданку з вівсяної каші – яблука, запечені з вівсянкою всередині. Бажано використовувати пластівці швидкого приготування, які помітно швидше розбухають при приготуванні.
    Інгредієнти:

  • яблука - 4 шт.;

  • карамельні цукерки - 4 шт.;

  • вершкове масло - 15 г;

  • щіпка кориці;

  • вівсяні пластівці - 65 р.


  • Приготування
    Видаліть серцевину з яблук. Розтопивши масло, полийте їм вівсяні пластівці і слідом посипте їх корицею. Після ретельного перемішування, наповніть порожнини в яблуках вівсяними пластівцями приблизно наполовину, потім покладіть карамельку і розподіліть залишилася вівсяну суміш, заповнюючи порожнини доверху. Поставте все запікати при 190 градусах на годину.
    Готовий десерт можна подавати в компанії варення, зі збитими вершками або кулькою морозива, а можна сервірувати і самостійно.

    Яблука, запечені в листковому тесті в духовці


    Подавати запечені яблука можна навіть в якості десерту за святковим столом. В такому випадку основну роль буде грати не тільки смак, але і зовнішній вигляд страви. Рум'яна оболонка з листкового тіста ідеально доповнить запечений фрукт, а в компанії кульки морозива ви отримаєте ще і шалено смачний десерт.
    Інгредієнти:

  • яблука - 5 шт.;

  • вершкове масло - 145 г;

  • цукор - 45 г;
  • Як запекти яблука в духовці?

  • щіпка меленої кориці і гвоздики;

  • яйце - 1 шт.;

  • листкове тісто - 1 кг.


  • Приготування
    Змішайте цукор зі спеціями. Розтопіть вершкове масло і покрийте їм очищені від серцевини яблука. Посипте цукром плоди і розмістіть їх в центрі диска з розкотив листкового тіста. При бажанні залишки тіста можна фігурно вирізати і використовувати для декору поверхні. Змастіть всі яйцем і відправте готуватися на 45-50 хвилин при 170 градусах.
    Додав: admin | 22-09-2016, 20:05
    Переглядів: 97