Як запекти яблука в духовці?
Якщо ви хочете поласувати солодким, але при цьому не бажаєте відступати від правильної системи живлення, то віддайте перевагу запечених яблук. Запікати плоди можна як окремо, так і в компанії будь-якої начинки, меду, цукру або прянощів. Докладніше про те, як запекти яблука в духовці ми розповімо в наступних рецептах.
У даному рецепті горіхи покликані не тільки зробити готову страву більш ситним, але і внести текстурне різноманітність.
Інгредієнти:
яблука - 4 шт.;
волоські горіхи - 75 г;
мед - 35 мл;
родзинки - 25 г;
кориця - 1 ч. ложки.
Приготування
Попередньо звільніть від серцевини яблука, не торкаючись дна плода, щоб він міг спокійно утримувати всю начинку. Для начинки змішайте нарізані горіхи разом з родзинками, медом та корицею. Всипте щіпку солі і наповніть отриманою сумішшю порожнисті серцевини. Розподіливши начинку, покладіть яблука на деко і залиште запікати 40 хвилин при 180.
Наповнювачем в даному випадку може виступати не тільки сир, але і сиркова маса, рікотта або сир маскарпоне. Кисломолочну основу ми доповнимо корицею, мигдалем і родзинками.
Інгредієнти:
яблука - 4 шт.;
сир - 55 г;
мед - 50 мл;
щіпка кориці;
жменю родзинок;
мигдальні пелюстки - 30 г;
цедра 1/2 апельсина.
Приготування
Розпочати підготовку рекомендуємо з начинки, для якої необхідно змішати сир, мед, щіпку кориці, горіхи, цедру і родзинки. Отриману суміш слід використовувати для наповнення очищених від серцевини яблук. Коли яблука будуть готові, їх поміщають в деко наповнений невеликою кількістю води і відправляють запікати при 180 градусах 35 хвилин. Для того, щоб верхівка не підрум'янилася завчасно, першу половину часу приготування форму накривають фольгою, а потім знімають її у другій половині запікання.
Відмінна альтернатива сніданку з вівсяної каші – яблука, запечені з вівсянкою всередині. Бажано використовувати пластівці швидкого приготування, які помітно швидше розбухають при приготуванні.
Інгредієнти:
яблука - 4 шт.;
карамельні цукерки - 4 шт.;
вершкове масло - 15 г;
щіпка кориці;
вівсяні пластівці - 65 р.
Приготування
Видаліть серцевину з яблук. Розтопивши масло, полийте їм вівсяні пластівці і слідом посипте їх корицею. Після ретельного перемішування, наповніть порожнини в яблуках вівсяними пластівцями приблизно наполовину, потім покладіть карамельку і розподіліть залишилася вівсяну суміш, заповнюючи порожнини доверху. Поставте все запікати при 190 градусах на годину.
Готовий десерт можна подавати в компанії варення, зі збитими вершками або кулькою морозива, а можна сервірувати і самостійно.
Подавати запечені яблука можна навіть в якості десерту за святковим столом. В такому випадку основну роль буде грати не тільки смак, але і зовнішній вигляд страви. Рум'яна оболонка з листкового тіста ідеально доповнить запечений фрукт, а в компанії кульки морозива ви отримаєте ще і шалено смачний десерт.
Інгредієнти:
яблука - 5 шт.;
вершкове масло - 145 г;
цукор - 45 г;
щіпка меленої кориці і гвоздики;
яйце - 1 шт.;
листкове тісто - 1 кг.
Приготування
Змішайте цукор зі спеціями. Розтопіть вершкове масло і покрийте їм очищені від серцевини яблука. Посипте цукром плоди і розмістіть їх в центрі диска з розкотив листкового тіста. При бажанні залишки тіста можна фігурно вирізати і використовувати для декору поверхні. Змастіть всі яйцем і відправте готуватися на 45-50 хвилин при 170 градусах.
Запечені яблука з медом та горіхами
У даному рецепті горіхи покликані не тільки зробити готову страву більш ситним, але і внести текстурне різноманітність.
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо звільніть від серцевини яблука, не торкаючись дна плода, щоб він міг спокійно утримувати всю начинку. Для начинки змішайте нарізані горіхи разом з родзинками, медом та корицею. Всипте щіпку солі і наповніть отриманою сумішшю порожнисті серцевини. Розподіливши начинку, покладіть яблука на деко і залиште запікати 40 хвилин при 180.
Яблука, запечені з сиром – рецепт в духовці
Наповнювачем в даному випадку може виступати не тільки сир, але і сиркова маса, рікотта або сир маскарпоне. Кисломолочну основу ми доповнимо корицею, мигдалем і родзинками.
Інгредієнти:
Приготування
Розпочати підготовку рекомендуємо з начинки, для якої необхідно змішати сир, мед, щіпку кориці, горіхи, цедру і родзинки. Отриману суміш слід використовувати для наповнення очищених від серцевини яблук. Коли яблука будуть готові, їх поміщають в деко наповнений невеликою кількістю води і відправляють запікати при 180 градусах 35 хвилин. Для того, щоб верхівка не підрум'янилася завчасно, першу половину часу приготування форму накривають фольгою, а потім знімають її у другій половині запікання.
Запечені яблука з корицею і вівсяними пластівцями
Відмінна альтернатива сніданку з вівсяної каші – яблука, запечені з вівсянкою всередині. Бажано використовувати пластівці швидкого приготування, які помітно швидше розбухають при приготуванні.
Інгредієнти:
Приготування
Видаліть серцевину з яблук. Розтопивши масло, полийте їм вівсяні пластівці і слідом посипте їх корицею. Після ретельного перемішування, наповніть порожнини в яблуках вівсяними пластівцями приблизно наполовину, потім покладіть карамельку і розподіліть залишилася вівсяну суміш, заповнюючи порожнини доверху. Поставте все запікати при 190 градусах на годину.
Готовий десерт можна подавати в компанії варення, зі збитими вершками або кулькою морозива, а можна сервірувати і самостійно.
Яблука, запечені в листковому тесті в духовці
Подавати запечені яблука можна навіть в якості десерту за святковим столом. В такому випадку основну роль буде грати не тільки смак, але і зовнішній вигляд страви. Рум'яна оболонка з листкового тіста ідеально доповнить запечений фрукт, а в компанії кульки морозива ви отримаєте ще і шалено смачний десерт.
Інгредієнти:
Приготування
Змішайте цукор зі спеціями. Розтопіть вершкове масло і покрийте їм очищені від серцевини яблука. Посипте цукром плоди і розмістіть їх в центрі диска з розкотив листкового тіста. При бажанні залишки тіста можна фігурно вирізати і використовувати для декору поверхні. Змастіть всі яйцем і відправте готуватися на 45-50 хвилин при 170 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Яблука, запечені з сиром
Вибір на користь здорового харчування або ж просто дієта - не привід відмовлятися від солодких страв, адже можна вибрати десерт низькокалорійний,
Яблука запечені в мікрохвильовці
Запечені яблука - одне з найпростіших, смачних і корисних ласощів для всієї родини. Хочете здивувати домочадців новим блюдом? Дерзайте! Ми підібрали
Як запекти яблука в мікрохвильовці?
Печені яблука відносяться до дієтичних страв. У такому вигляді їх можуть вживати і ті люди, кому протипоказані свіжі фрукти. Ми розвіємо міф про те,
Яблука в листковому тісті
Відмінним десертом є яблука в тісті. Готувати їх дуже легко і просто. Рецептів яблук багато, а тому сьогодні ми поговоримо про ласощі в листковому
Печені яблука
Печені яблука - це дивовижний корисний десерт, який сподобається і дітям, і дорослим. А приготувати таке ласощі не складе особливих труднощів, і в
Фаршировані яблука в духовці
Фаршировані яблука, запечені в духовці - смачний і корисний десерт. Таке ласощі припаде до смаку і дорослим, і дітям. У нашій статті ми зібрали