» » Яблука, запечені з сиром

Яблука, запечені з сиром

Яблука, запечені з сиром
У пошуках легко засвоюваних, корисних і низькокалорійних десертів легко загубитися серед рецептів з величезною кількістю дорогих продуктів або ласощів, непростих і енерговитратних у своєму приготуванні. Ми пропонуємо вам варіант простого і недорогого десерту, який прийде на виручку в часи боротьби за стрункість.

Печені яблука з сиром – рецепт


Інгредієнти:

  • великі яблука - 4 шт.;

  • мед - 55 г;

  • сік 1/2 лимона;

  • вода - 60 мл;

  • зірочка анісу;

  • гвоздика - 4 бутона;

  • паличка кориці - 2 шт.;

  • сир - 210 р.


  • Приготування
    Ставимо за духовку розігріватися до 200°С, а тим часом приступаємо до підготовки яблук. Зрізаємо третину верхівки плоду і з допомогою невеликого ножа вирізаємо серцевину з насінням, залишаючи дно яблука недоторканим – воно буде утримувати всю начинку. Змішуємо сир зі столовою ложкою меду і викладаємо суміш у порожнисту серцевину. Накриваємо яблука раніше зрізаними верхівками і ставимо на деко. Залишився мед з'єднуємо з водою і лимонним соком, виливаємо рідина на дно дека і кладемо в неї прянощі. Готуємо фаршировані яблука з сиром 40-45 хвилин і подаємо в гарячому або холодному вигляді.

    Рецепт запечених яблук з сиром


    Згадуючи про запечених яблуках, не можна виключати з рецепту класичні доповнення до них. До останніх можуть належати не тільки прянощі, але і горіхи з сухофруктами. Крім родзинок і волоського горіха, які присутні в цьому рецепті, додати в сирну начинку можна курагу і цукати, а якщо не вважаєте калорій, то не зайвою буде і шоколадна крихта.
    Інгредієнти:

  • великі яблука - 4 шт.;

  • сир - 110 г;

  • цукор - 45 г;

  • жменю родзинок ;

  • жменя волоських горіхів;

  • мед - 40 г;

  • кориця мелена - 3 р.


  • Приготування
    Ставимо за духовку розігріти до 160°с. Якщо в цьому є необхідність, то попередньо розпарювала родзинки, а тим часом готуємо яблука вирізаючи з них серцевину, але залишаючи дно недоторканим. Нарізаємо розпарений ізюм з горіхами і з'єднуємо їх з медом, корицею і сиром. Порожнини заготовлені в яблуках наповнюємо сирною начинкою, а самі плоди ставимо на деко і розміщуємо в духовці півгодини.
    Якщо у вас є бажання, то повторити цей рецепт яблук з сиром можна в мікрохвильовці або в мультиварці: у першому випадку яблука спершу слід запікати 3 хвилини на максимальній потужності без начинки, а потім ще стільки ж, але з сиром всередині, а у другому - поставити «Випічку» на півгодини і довести яблука до готовності ще 30 хвилин на «Підігріві».

    Яблука з сиром в духовці


    Якщо до цього мова велася лише про яблуках, запечених з сиром цілком, то в рецепті далі ми переиначим блюдо, перетворивши вже знайому комбінацію в основу для простої запіканки.
    Інгредієнти:

  • сир - 120 г;

  • цукор - 70 г;

  • молоко - 60 мл;
  • Яблука, запечені з сиром

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 15 г;

  • яблуко - 200 г;

  • лимонний сік - 10 мл


  • Приготування
    Починаємо з основи нашого страви, тобто з сирної суміші. Якщо сир занадто зернистий, то пропустіть його через сито, або перетворити в однорідну масу блендером. Змішайте сир з цукром, молоком і збитим яйцем, а для щільності додайте одну-дві ложки борошна. Підсумкова консистенція маси повинна бути не рідині такої жирної сметани. Тепер справа за малим: наріжте яблука тонкими пластинами попередньо видаливши з них серцевину, а потім збризніть скибочки лимонним соком, щоб не потемніли.
    Розподіліть сирну масу у форму для випікання, а вже поверх неї викладіть яблучні скибочки хаотично, або повторюючи який-небудь візерунок. Сирна запіканка з яблуками готується 25 хвилин при 220°С.
    Додав: admin | 5-07-2015, 22:15
    Переглядів: 1879