Яблука, запечені з сиром
У пошуках легко засвоюваних, корисних і низькокалорійних десертів легко загубитися серед рецептів з величезною кількістю дорогих продуктів або ласощів, непростих і енерговитратних у своєму приготуванні. Ми пропонуємо вам варіант простого і недорогого десерту, який прийде на виручку в часи боротьби за стрункість.
Інгредієнти:
великі яблука - 4 шт.;
мед - 55 г;
сік 1/2 лимона;
вода - 60 мл;
зірочка анісу;
гвоздика - 4 бутона;
паличка кориці - 2 шт.;
сир - 210 р.
Приготування
Ставимо за духовку розігріватися до 200°С, а тим часом приступаємо до підготовки яблук. Зрізаємо третину верхівки плоду і з допомогою невеликого ножа вирізаємо серцевину з насінням, залишаючи дно яблука недоторканим – воно буде утримувати всю начинку. Змішуємо сир зі столовою ложкою меду і викладаємо суміш у порожнисту серцевину. Накриваємо яблука раніше зрізаними верхівками і ставимо на деко. Залишився мед з'єднуємо з водою і лимонним соком, виливаємо рідина на дно дека і кладемо в неї прянощі. Готуємо фаршировані яблука з сиром 40-45 хвилин і подаємо в гарячому або холодному вигляді.
Згадуючи про запечених яблуках, не можна виключати з рецепту класичні доповнення до них. До останніх можуть належати не тільки прянощі, але і горіхи з сухофруктами. Крім родзинок і волоського горіха, які присутні в цьому рецепті, додати в сирну начинку можна курагу і цукати, а якщо не вважаєте калорій, то не зайвою буде і шоколадна крихта.
Інгредієнти:
великі яблука - 4 шт.;
сир - 110 г;
цукор - 45 г;
жменю родзинок ;
жменя волоських горіхів;
мед - 40 г;
кориця мелена - 3 р.
Приготування
Ставимо за духовку розігріти до 160°с. Якщо в цьому є необхідність, то попередньо розпарювала родзинки, а тим часом готуємо яблука вирізаючи з них серцевину, але залишаючи дно недоторканим. Нарізаємо розпарений ізюм з горіхами і з'єднуємо їх з медом, корицею і сиром. Порожнини заготовлені в яблуках наповнюємо сирною начинкою, а самі плоди ставимо на деко і розміщуємо в духовці півгодини.
Якщо у вас є бажання, то повторити цей рецепт яблук з сиром можна в мікрохвильовці або в мультиварці: у першому випадку яблука спершу слід запікати 3 хвилини на максимальній потужності без начинки, а потім ще стільки ж, але з сиром всередині, а у другому - поставити «Випічку» на півгодини і довести яблука до готовності ще 30 хвилин на «Підігріві».
Якщо до цього мова велася лише про яблуках, запечених з сиром цілком, то в рецепті далі ми переиначим блюдо, перетворивши вже знайому комбінацію в основу для простої запіканки.
Інгредієнти:
сир - 120 г;
цукор - 70 г;
молоко - 60 мл;
яйце - 1 шт.;
борошно - 15 г;
яблуко - 200 г;
лимонний сік - 10 мл
Приготування
Починаємо з основи нашого страви, тобто з сирної суміші. Якщо сир занадто зернистий, то пропустіть його через сито, або перетворити в однорідну масу блендером. Змішайте сир з цукром, молоком і збитим яйцем, а для щільності додайте одну-дві ложки борошна. Підсумкова консистенція маси повинна бути не рідині такої жирної сметани. Тепер справа за малим: наріжте яблука тонкими пластинами попередньо видаливши з них серцевину, а потім збризніть скибочки лимонним соком, щоб не потемніли.
Розподіліть сирну масу у форму для випікання, а вже поверх неї викладіть яблучні скибочки хаотично, або повторюючи який-небудь візерунок. Сирна запіканка з яблуками готується 25 хвилин при 220°С.
Печені яблука з сиром – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Ставимо за духовку розігріватися до 200°С, а тим часом приступаємо до підготовки яблук. Зрізаємо третину верхівки плоду і з допомогою невеликого ножа вирізаємо серцевину з насінням, залишаючи дно яблука недоторканим – воно буде утримувати всю начинку. Змішуємо сир зі столовою ложкою меду і викладаємо суміш у порожнисту серцевину. Накриваємо яблука раніше зрізаними верхівками і ставимо на деко. Залишився мед з'єднуємо з водою і лимонним соком, виливаємо рідина на дно дека і кладемо в неї прянощі. Готуємо фаршировані яблука з сиром 40-45 хвилин і подаємо в гарячому або холодному вигляді.
Рецепт запечених яблук з сиром
Згадуючи про запечених яблуках, не можна виключати з рецепту класичні доповнення до них. До останніх можуть належати не тільки прянощі, але і горіхи з сухофруктами. Крім родзинок і волоського горіха, які присутні в цьому рецепті, додати в сирну начинку можна курагу і цукати, а якщо не вважаєте калорій, то не зайвою буде і шоколадна крихта.
Інгредієнти:
Приготування
Ставимо за духовку розігріти до 160°с. Якщо в цьому є необхідність, то попередньо розпарювала родзинки, а тим часом готуємо яблука вирізаючи з них серцевину, але залишаючи дно недоторканим. Нарізаємо розпарений ізюм з горіхами і з'єднуємо їх з медом, корицею і сиром. Порожнини заготовлені в яблуках наповнюємо сирною начинкою, а самі плоди ставимо на деко і розміщуємо в духовці півгодини.
Якщо у вас є бажання, то повторити цей рецепт яблук з сиром можна в мікрохвильовці або в мультиварці: у першому випадку яблука спершу слід запікати 3 хвилини на максимальній потужності без начинки, а потім ще стільки ж, але з сиром всередині, а у другому - поставити «Випічку» на півгодини і довести яблука до готовності ще 30 хвилин на «Підігріві».
Яблука з сиром в духовці
Якщо до цього мова велася лише про яблуках, запечених з сиром цілком, то в рецепті далі ми переиначим блюдо, перетворивши вже знайому комбінацію в основу для простої запіканки.
Інгредієнти:
Приготування
Починаємо з основи нашого страви, тобто з сирної суміші. Якщо сир занадто зернистий, то пропустіть його через сито, або перетворити в однорідну масу блендером. Змішайте сир з цукром, молоком і збитим яйцем, а для щільності додайте одну-дві ложки борошна. Підсумкова консистенція маси повинна бути не рідині такої жирної сметани. Тепер справа за малим: наріжте яблука тонкими пластинами попередньо видаливши з них серцевину, а потім збризніть скибочки лимонним соком, щоб не потемніли.
Розподіліть сирну масу у форму для випікання, а вже поверх неї викладіть яблучні скибочки хаотично, або повторюючи який-небудь візерунок. Сирна запіканка з яблуками готується 25 хвилин при 220°С.
Рекомендуємо добрі рецепти
Запіканка з гарбуза з яблуками
Якщо вам хочеться чогось незвичайного, то приготуйте це оригінальне блюдо. Запіканка з гарбуза з додаванням яблук поєднує в собі смак літа і сонця.
Яблука запечені в мікрохвильовці
Запечені яблука - одне з найпростіших, смачних і корисних ласощів для всієї родини. Хочете здивувати домочадців новим блюдом? Дерзайте! Ми підібрали
Як запекти яблука в мікрохвильовці?
Печені яблука відносяться до дієтичних страв. У такому вигляді їх можуть вживати і ті люди, кому протипоказані свіжі фрукти. Ми розвіємо міф про те,
Запіканка з яблуками
Запіканка з яблуками - це чудовий і корисний варіант сніданку для дорослих і дітей. Приготувати її можна з додаванням різних інгредієнтів: сиру,
Печені яблука
Печені яблука - це дивовижний корисний десерт, який сподобається і дітям, і дорослим. А приготувати таке ласощі не складе особливих труднощів, і в
Фаршировані яблука в духовці
Фаршировані яблука, запечені в духовці - смачний і корисний десерт. Таке ласощі припаде до смаку і дорослим, і дітям. У нашій статті ми зібрали