У пошуках легко засвоюваних, корисних і низькокалорійних десертів легко загубитися серед рецептів з величезною кількістю дорогих продуктів або ласощів, непростих і енерговитратних у своєму приготуванні. Ми пропонуємо вам варіант простого і недорогого десерту, який прийде на виручку в часи боротьби за стрункість.
Печені яблука з сиром – рецепт
Інгредієнти: великі яблука - 4 шт.; мед - 55 г; сік 1/2 лимона; вода - 60 мл; зірочка анісу; гвоздика - 4 бутона; паличка кориці - 2 шт.; сир - 210 р. Приготування Ставимо за духовку розігріватися до 200°С, а тим часом приступаємо до підготовки яблук. Зрізаємо третину верхівки плоду і з допомогою невеликого ножа вирізаємо серцевину з насінням, залишаючи дно яблука недоторканим – воно буде утримувати всю начинку. Змішуємо сир зі столовою ложкою меду і викладаємо суміш у порожнисту серцевину. Накриваємо яблука раніше зрізаними верхівками і ставимо на деко. Залишився мед з'єднуємо з водою і лимонним соком, виливаємо рідина на дно дека і кладемо в неї прянощі. Готуємо фаршировані яблука з сиром 40-45 хвилин і подаємо в гарячому або холодному вигляді.
Рецепт запечених яблук з сиром
Згадуючи про запечених яблуках, не можна виключати з рецепту класичні доповнення до них. До останніх можуть належати не тільки прянощі, але і горіхи з сухофруктами. Крім родзинок і волоського горіха, які присутні в цьому рецепті, додати в сирну начинку можна курагу і цукати, а якщо не вважаєте калорій, то не зайвою буде і шоколадна крихта.
Інгредієнти: великі яблука - 4 шт.; сир - 110 г; цукор - 45 г; жменю родзинок ; жменя волоських горіхів; мед - 40 г; кориця мелена - 3 р. Приготування Ставимо за духовку розігріти до 160°с. Якщо в цьому є необхідність, то попередньо розпарювала родзинки, а тим часом готуємо яблука вирізаючи з них серцевину, але залишаючи дно недоторканим. Нарізаємо розпарений ізюм з горіхами і з'єднуємо їх з медом, корицею і сиром. Порожнини заготовлені в яблуках наповнюємо сирною начинкою, а самі плоди ставимо на деко і розміщуємо в духовці півгодини.
Якщо у вас є бажання, то повторити цей рецепт яблук з сиром можна в мікрохвильовці або в мультиварці: у першому випадку яблука спершу слід запікати 3 хвилини на максимальній потужності без начинки, а потім ще стільки ж, але з сиром всередині, а у другому - поставити «Випічку» на півгодини і довести яблука до готовності ще 30 хвилин на «Підігріві».
Яблука з сиром в духовці
Якщо до цього мова велася лише про яблуках, запечених з сиром цілком, то в рецепті далі ми переиначим блюдо, перетворивши вже знайому комбінацію в основу для простої запіканки.
Інгредієнти: сир - 120 г; цукор - 70 г; молоко - 60 мл; яйце - 1 шт.; борошно - 15 г; яблуко - 200 г; лимонний сік - 10 мл Приготування Починаємо з основи нашого страви, тобто з сирної суміші. Якщо сир занадто зернистий, то пропустіть його через сито, або перетворити в однорідну масу блендером. Змішайте сир з цукром, молоком і збитим яйцем, а для щільності додайте одну-дві ложки борошна. Підсумкова консистенція маси повинна бути не рідині такої жирної сметани. Тепер справа за малим: наріжте яблука тонкими пластинами попередньо видаливши з них серцевину, а потім збризніть скибочки лимонним соком, щоб не потемніли.
Розподіліть сирну масу у форму для випікання, а вже поверх неї викладіть яблучні скибочки хаотично, або повторюючи який-небудь візерунок. Сирна запіканка з яблуками готується 25 хвилин при 220°С.