Якщо ви хочете поласувати солодким, але при цьому не бажаєте відступати від правильної системи живлення, то віддайте перевагу запечених яблук. Запікати плоди можна як окремо, так і в компанії будь-якої начинки, меду, цукру або прянощів. Докладніше про те, як запекти яблука в духовці ми розповімо в наступних рецептах.
Запечені яблука з медом та горіхами
У даному рецепті горіхи покликані не тільки зробити готову страву більш ситним, але і внести текстурне різноманітність.
Інгредієнти: яблука - 4 шт.; волоські горіхи - 75 г; мед - 35 мл; родзинки - 25 г; кориця - 1 ч. ложки. Приготування Попередньо звільніть від серцевини яблука, не торкаючись дна плода, щоб він міг спокійно утримувати всю начинку. Для начинки змішайте нарізані горіхи разом з родзинками, медом та корицею. Всипте щіпку солі і наповніть отриманою сумішшю порожнисті серцевини. Розподіливши начинку, покладіть яблука на деко і залиште запікати 40 хвилин при 180.
Яблука, запечені з сиром – рецепт в духовці
Наповнювачем в даному випадку може виступати не тільки сир, але і сиркова маса, рікотта або сир маскарпоне. Кисломолочну основу ми доповнимо корицею, мигдалем і родзинками.
Інгредієнти: яблука - 4 шт.; сир - 55 г; мед - 50 мл; щіпка кориці; жменю родзинок; мигдальні пелюстки - 30 г; цедра 1/2 апельсина. Приготування Розпочати підготовку рекомендуємо з начинки, для якої необхідно змішати сир, мед, щіпку кориці, горіхи, цедру і родзинки. Отриману суміш слід використовувати для наповнення очищених від серцевини яблук. Коли яблука будуть готові, їх поміщають в деко наповнений невеликою кількістю води і відправляють запікати при 180 градусах 35 хвилин. Для того, щоб верхівка не підрум'янилася завчасно, першу половину часу приготування форму накривають фольгою, а потім знімають її у другій половині запікання.
Запечені яблука з корицею і вівсяними пластівцями
Відмінна альтернатива сніданку з вівсяної каші – яблука, запечені з вівсянкою всередині. Бажано використовувати пластівці швидкого приготування, які помітно швидше розбухають при приготуванні.
Інгредієнти: яблука - 4 шт.; карамельні цукерки - 4 шт.; вершкове масло - 15 г; щіпка кориці; вівсяні пластівці - 65 р. Приготування Видаліть серцевину з яблук. Розтопивши масло, полийте їм вівсяні пластівці і слідом посипте їх корицею. Після ретельного перемішування, наповніть порожнини в яблуках вівсяними пластівцями приблизно наполовину, потім покладіть карамельку і розподіліть залишилася вівсяну суміш, заповнюючи порожнини доверху. Поставте все запікати при 190 градусах на годину.
Готовий десерт можна подавати в компанії варення, зі збитими вершками або кулькою морозива, а можна сервірувати і самостійно.
Яблука, запечені в листковому тесті в духовці
Подавати запечені яблука можна навіть в якості десерту за святковим столом. В такому випадку основну роль буде грати не тільки смак, але і зовнішній вигляд страви. Рум'яна оболонка з листкового тіста ідеально доповнить запечений фрукт, а в компанії кульки морозива ви отримаєте ще і шалено смачний десерт.
Інгредієнти: яблука - 5 шт.; вершкове масло - 145 г; цукор - 45 г; щіпка меленої кориці і гвоздики; яйце - 1 шт.; листкове тісто - 1 кг. Приготування Змішайте цукор зі спеціями. Розтопіть вершкове масло і покрийте їм очищені від серцевини яблука. Посипте цукром плоди і розмістіть їх в центрі диска з розкотив листкового тіста. При бажанні залишки тіста можна фігурно вирізати і використовувати для декору поверхні. Змастіть всі яйцем і відправте готуватися на 45-50 хвилин при 170 градусах.