Штрудель з вишнями з листкового тіста
В оригінальному виконанні штрудель з вишнями випікають з витяжного тіста, для приготування якого знадобиться певна вправність і, звичайно ж, запас вільного часу. Але зайняті господині вже давно використовують ліниву рецептуру такого десерту, передбачає приготування ласощів з листкового тіста.
Інгредієнти:
листкове бездріжджове тісто – 495 г;
борошно – 35 г;
вишня без кісточок – 495 г;
цукор – 110 г;
панірувальні сухарі – 85 м;
волоські горіхи або мигдаль – 85 м;
крохмаль кукурудзяний – 30 г;
масло селянське вершкове – 45 г;
невелике яйце куряче – 1 шт.
Приготування
Готове листкове тісто за двадцять хвилин до приготування витягуємо з морозильної камери і даємо йому відтанути. Тепер на припыленной борошном поверхні розкочуємо пласт як можна тонше і промазуємо його по всьому периметру розтопленим маслом. Тепер притрушиваем тісто сухарями для панірування і перемеленими в крихту горіхами, відступивши приблизно по сантиметру від країв.
Вишню споліскуємо, даємо обсохнути і витягаємо з неї кісточки. Покласти ягоди в миску, додаємо крохмаль і перемішуємо. Тепер розкладаємо їх рівномірно по всій поверхні розкотив і промасленого листкового тіста, притрушиваем цукровим піском і звертаємо виріб рулетом. Защипуємо краю акуратно і укладаємо заготовку на деко, попередньо застеливши його пергаментным відрізу.
Наколюємо виріб зверху в декількох місцях зубочисткою, промазуємо збитим яйцем і маємо для випікання в розігрітій до 210 градусів духовці. Через п'ятнадцять хвилин виймаємо готовий штрудель на блюдо, даємо йому охолонути. Притрушиваем цукровою пудрою і можемо подавати, розділивши ласощі на порції.
Інгредієнти:
листкове дріжджове тісто – 495 г;
борошно – 35 г;
вишня заморожена без кісточок – 295 г;
яблука свіжі – 170 г;
кориця мелена – 5-10 м;
цукор – 110 г;
панірувальні сухарі – 85 м;
горіхи подрібнені – 85 м;
масло селянське вершкове – 45 г;
невелике яйце куряче – 1 шт.
Приготування
В даному випадку для приготування штруделя ми візьмемо дріжджове готове листкове тісто. Як і в попередньому рецепті його розморожуємо заздалегідь і розкачуємо як можна тонше.
Начинку також готуємо заздалегідь. Вишні розморожуємо, відкидаємо на друшляк і даємо стекти соку. Яблучні плоди споліскуємо прохолодною водою, очищаємо від шкірки і серцевини з насінням, а м'якоть нарізаємо невеликими кубиками. Викладаємо отриману яблучну масу в сковороду, наливаємо зовсім трохи водички і припускаємо фрукт протягом п'яти хвилин, помішуючи. Тепер додаємо цукровий пісок і корицю, кидаємо туди ж вишні розморожені без сиропу і знімаємо з вогню. Після того як начинка охолоне, приступаємо до оформлення штруделя. Розкатаний пласт промасливаем розтопленим селянським вершковим маслом, притрушиваем сухарями і горішками, а також розкладаємо по всьому периметру підготовлену начинку з вишень і яблук. Підверніть трохи довгі краї заготовки і один короткий і потім згортаємо виріб рулетом, починаючи з подвернутого краю.
Промазуємо заготівлю штруделя трохи збитим яйцем, проколюємо зубочисткою зверху в декількох місцях і маємо для подальшого приготування в прогрітій духовці. На цей раз температура пристрою повинна бути на рівні 180 градусів. Як тільки виріб підрум'яниться, витягаємо його на блюдо, остуджуємо, притрушиваем цукровою пудрою і можемо подавати, розрізавши ласощі на порційні шматочки.
Дуже смачно, якщо вишневий штрудель доповнити на тарілці кулькою ванільного морозива .
Класичний рецепт штруделя з вишнею з готового листкового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Готове листкове тісто за двадцять хвилин до приготування витягуємо з морозильної камери і даємо йому відтанути. Тепер на припыленной борошном поверхні розкочуємо пласт як можна тонше і промазуємо його по всьому периметру розтопленим маслом. Тепер притрушиваем тісто сухарями для панірування і перемеленими в крихту горіхами, відступивши приблизно по сантиметру від країв.
Вишню споліскуємо, даємо обсохнути і витягаємо з неї кісточки. Покласти ягоди в миску, додаємо крохмаль і перемішуємо. Тепер розкладаємо їх рівномірно по всій поверхні розкотив і промасленого листкового тіста, притрушиваем цукровим піском і звертаємо виріб рулетом. Защипуємо краю акуратно і укладаємо заготовку на деко, попередньо застеливши його пергаментным відрізу.
Наколюємо виріб зверху в декількох місцях зубочисткою, промазуємо збитим яйцем і маємо для випікання в розігрітій до 210 градусів духовці. Через п'ятнадцять хвилин виймаємо готовий штрудель на блюдо, даємо йому охолонути. Притрушиваем цукровою пудрою і можемо подавати, розділивши ласощі на порції.
Штрудель з готового листкового дріжджового тіста з замороженої вишнею та яблуками
Інгредієнти:
Приготування
В даному випадку для приготування штруделя ми візьмемо дріжджове готове листкове тісто. Як і в попередньому рецепті його розморожуємо заздалегідь і розкачуємо як можна тонше.
Начинку також готуємо заздалегідь. Вишні розморожуємо, відкидаємо на друшляк і даємо стекти соку. Яблучні плоди споліскуємо прохолодною водою, очищаємо від шкірки і серцевини з насінням, а м'якоть нарізаємо невеликими кубиками. Викладаємо отриману яблучну масу в сковороду, наливаємо зовсім трохи водички і припускаємо фрукт протягом п'яти хвилин, помішуючи. Тепер додаємо цукровий пісок і корицю, кидаємо туди ж вишні розморожені без сиропу і знімаємо з вогню. Після того як начинка охолоне, приступаємо до оформлення штруделя. Розкатаний пласт промасливаем розтопленим селянським вершковим маслом, притрушиваем сухарями і горішками, а також розкладаємо по всьому периметру підготовлену начинку з вишень і яблук. Підверніть трохи довгі краї заготовки і один короткий і потім згортаємо виріб рулетом, починаючи з подвернутого краю.
Промазуємо заготівлю штруделя трохи збитим яйцем, проколюємо зубочисткою зверху в декількох місцях і маємо для подальшого приготування в прогрітій духовці. На цей раз температура пристрою повинна бути на рівні 180 градусів. Як тільки виріб підрум'яниться, витягаємо його на блюдо, остуджуємо, притрушиваем цукровою пудрою і можемо подавати, розрізавши ласощі на порційні шматочки.
Дуже смачно, якщо вишневий штрудель доповнити на тарілці кулькою ванільного морозива .
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати штрудель з яблуками?
Знаменитий австрійський десерт штрудель з яблуками, пропонуємо зробити власноруч. Далі розповімо, як зробити даний витяжний тісто для цього ласощі і
Штрудель з яблуками з листкового тіста
Найскладніше в процесі приготування класичного штруделя - це зробити якісне витяжний тісто. Однак винахідливі кулінари успішно замінили цю основу
Як приготувати штрудель?
Існує безліч варіацій традиційного австрійського страви - штруделя, і ми поділимося найбільш бесхлопотными рецептами. Розповімо, як вдома зробити
Грушевий штрудель
Сьогодні приготуємо штрудель з грушею! Цей рецепт за мотивами популярного яблучного штруделя в доступній для початківця кулінара інтерпретації.
Листковий штрудель з яблуками
Штрудель з яблуками - традиційне блюдо австрійської кухні, яке також популярно в інших країнах Європи. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити