В оригінальному виконанні штрудель з вишнями випікають з витяжного тіста, для приготування якого знадобиться певна вправність і, звичайно ж, запас вільного часу. Але зайняті господині вже давно використовують ліниву рецептуру такого десерту, передбачає приготування ласощів з листкового тіста.
Класичний рецепт штруделя з вишнею з готового листкового тіста
Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто – 495 г; борошно – 35 г; вишня без кісточок – 495 г; цукор – 110 г; панірувальні сухарі – 85 м; волоські горіхи або мигдаль – 85 м; крохмаль кукурудзяний – 30 г; масло селянське вершкове – 45 г; невелике яйце куряче – 1 шт. Приготування Готове листкове тісто за двадцять хвилин до приготування витягуємо з морозильної камери і даємо йому відтанути. Тепер на припыленной борошном поверхні розкочуємо пласт як можна тонше і промазуємо його по всьому периметру розтопленим маслом. Тепер притрушиваем тісто сухарями для панірування і перемеленими в крихту горіхами, відступивши приблизно по сантиметру від країв.
Вишню споліскуємо, даємо обсохнути і витягаємо з неї кісточки. Покласти ягоди в миску, додаємо крохмаль і перемішуємо. Тепер розкладаємо їх рівномірно по всій поверхні розкотив і промасленого листкового тіста, притрушиваем цукровим піском і звертаємо виріб рулетом. Защипуємо краю акуратно і укладаємо заготовку на деко, попередньо застеливши його пергаментным відрізу.
Наколюємо виріб зверху в декількох місцях зубочисткою, промазуємо збитим яйцем і маємо для випікання в розігрітій до 210 градусів духовці. Через п'ятнадцять хвилин виймаємо готовий штрудель на блюдо, даємо йому охолонути. Притрушиваем цукровою пудрою і можемо подавати, розділивши ласощі на порції.
Штрудель з готового листкового дріжджового тіста з замороженої вишнею та яблуками
Інгредієнти: листкове дріжджове тісто – 495 г; борошно – 35 г; вишня заморожена без кісточок – 295 г; яблука свіжі – 170 г; кориця мелена – 5-10 м; цукор – 110 г; панірувальні сухарі – 85 м; горіхи подрібнені – 85 м; масло селянське вершкове – 45 г; невелике яйце куряче – 1 шт. Приготування В даному випадку для приготування штруделя ми візьмемо дріжджове готове листкове тісто. Як і в попередньому рецепті його розморожуємо заздалегідь і розкачуємо як можна тонше.
Начинку також готуємо заздалегідь. Вишні розморожуємо, відкидаємо на друшляк і даємо стекти соку. Яблучні плоди споліскуємо прохолодною водою, очищаємо від шкірки і серцевини з насінням, а м'якоть нарізаємо невеликими кубиками. Викладаємо отриману яблучну масу в сковороду, наливаємо зовсім трохи водички і припускаємо фрукт протягом п'яти хвилин, помішуючи. Тепер додаємо цукровий пісок і корицю, кидаємо туди ж вишні розморожені без сиропу і знімаємо з вогню. Після того як начинка охолоне, приступаємо до оформлення штруделя. Розкатаний пласт промасливаем розтопленим селянським вершковим маслом, притрушиваем сухарями і горішками, а також розкладаємо по всьому периметру підготовлену начинку з вишень і яблук. Підверніть трохи довгі краї
заготовки і один короткий і потім згортаємо виріб рулетом, починаючи з подвернутого краю.
Промазуємо заготівлю штруделя трохи збитим яйцем, проколюємо зубочисткою зверху в декількох місцях і маємо для подальшого приготування в прогрітій духовці. На цей раз температура пристрою повинна бути на рівні 180 градусів. Як тільки виріб підрум'яниться, витягаємо його на блюдо, остуджуємо, притрушиваем цукровою пудрою і можемо подавати, розрізавши ласощі на порційні шматочки.
Дуже смачно, якщо вишневий штрудель доповнити на тарілці кулькою ванільного морозива .