» » Желе з вишні з желатином

Желе з вишні з желатином

Желе з вишні з желатином
Здорово, коли влітку не полінувалися і заготовили на зиму фрукти, ягоди. Як зробити желе з вишні з желатином, зараз ми вам і розповімо.

Желе з вишні на зиму з желатином


Інгредієнти:

  • вишня – 4 кг;

  • пісок цукровий – 1 кг;

  • желатин – 70 г;

  • фільтрована вода – 500 мл


  • Приготування
    Вишеньки моєму і видаляємо кісточки. Потім висипаємо її в каструлю, всипаємо цукор і ставимо на плиту. Желатин заливаємо підігрітою водою і залишаємо для набухання. Коли вишня з цукром почне закипати, проварюємо хвилин 5 вимикаємо вогонь і вливаємо желатинову масу. Тут же ретельно розмішуємо, розливаємо по банках і закатуємо.

    Желе з вишні з быстрорастворимым желатином


    Інгредієнти:

  • вишня – 1 кг;

  • пісок цукровий – 700 г;

  • швидкорозчинний желатин – 4 ч. ложки.


  • Приготування
    У вишеньок видаляємо хвостики і на пару годин заливаємо їх холодною водою. Завдяки такої нехитрої процедури можна буде позбутися від черв'ячків усередині ягід. Далі видаляємо кісточки. Тепер змішуємо швидкорозчинний желатин з цукром, додаємо масу до вишням без кісточок і добре перемішуємо. Ставимо ягоди в холод годин на 12. Протягом цього часу виділиться сік. Ставимо каструльку на малий вогонь, даємо масі закипіти, і проварюємо близько 3 хвилин. Весь цей час її потрібно розмішувати. Після цього вогонь вимикаємо, знімаємо пінку і розкладаємо желе з вишні з желатином за стерильним банкам . Закочує їх, перевертаємо і закутуємо. Даємо повністю охолонути і ховаємо заготовки в холод.

    Рецепт желе з вишні з желатином


    Інгредієнти:

  • стигла вишня – 05 кг;

  • цукор – 150 г;

  • вода – 400 мл;

  • желатин – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Спочатку ретельно миємо вишню. Поки ягоди будуть обсихати, заливаємо желатин 40 мл води. У ємність, де буде готуватися желе, всипаємо близько 150 г цукру, вливаємо воду і проварюємо вишню в сиропі близько 5 хвилин, помішуючи. Тепер вливаємо набряклий желатин і гарненько розмішуємо. Як тільки маса повторно почне кипіти, вогонь відразу вимикаємо. Розливаємо масу по підготовленим баночках. Зараз їх вміст навряд чи можна назвати желе, адже маса вийшла рідкуватий. Але це нормально, вона загусне, коли постоїть в холоді.

    Желе із замороженої вишні з желатином


    Інгредієнти:

  • заморожена вишня – 150 г;

  • пісок цукровий – 100 г;
  • Желе з вишні з желатином

  • желатин – 10 г;

  • очищена вода – 25 склянки.


  • Приготування
    Холодною водою заливаємо желатин і хвилин на 50 залишаємо для набухання. Тим часом готуємо вишневий компот: заморожену вишню заливаємо водою і додаємо цукор за смаком. Ставимо на вогонь і доводимо до розчинення цукру. Потім компот проціджуємо. На водяній бані розпускаємо желатин. Цівкою вливаємо його в проціджений компот і розмішуємо. Трохи охолоджуємо. У підготовлені ємності укладаємо вишеньки і заливаємо їх компотом з желе. Після повного охолодження ставимо ємності в холод.
    Додав: admin | 22-09-2016, 19:48
    Переглядів: 111