» » Домашнє морозиво - рецепт

Домашнє морозиво - рецепт

Домашнє морозиво - рецепт
Домашнє морозиво в рази смачніше магазинного, і на відміну від останнього абсолютно нешкідливо. Його можна з радістю давати дітям, не побоюючись негативних наслідків для їх організму, які можуть бути викликані різними хімічними домішками, що містяться в ласощах, зробленому в промислових умовах.

Як зробити молочне морозиво в домашніх умовах з молока - рецепт


Інгредієнти:

  • цільне молоко з високим відсотком жирності – 995 мл;

  • свіжі яєчні жовтки – 5 шт;

  • цукор – 405 г;

  • масло вершкове – 105 г;

  • картопляний або кукурудзяний крохмаль – 10 г;

  • ванілін – 1 щіпка.


  • Приготування
    Для початку скип'ятимо молоко, додавши в процесі вершкове масло. Тепер обробляємо змішані з цукром свіжі жовтки до посветления, після чого додаємо крохмаль і ще раз розмішуємо, щоб розчинилися грудочки. Вливаємо до жовткової суміші зовсім трохи молочної і розмішуємо. На даному етапі нам необхідно отримати текстуру рідкої сметани.
    Знову прогріваємо молочно-масляну суміш до кипіння, вводимо до неї тоненькою цівкою жовткову основу, інтенсивно при цьому розмішуючи вміст посуду віночком. Домагаємося невеликого загустіння маси, після чого поміщаємо посуд з нею в ємність з холодною водою і залишаємо остигати до кімнатної температури. Тепер перекладаємо основу морозива в лоточок і ставимо в морозилку для заморожування, час від часу збиваючи масу віночком або міксером.

    Домашнє морозиво «Пломбір» - рецепт з домашніх вершків


    Інгредієнти:

  • вершки домашні – 560 мл;

  • цукрова пудра – 125 г;

  • ванілін – 1 щіпка.


  • Приготування
    Вершкове морозиво «Пломбір» можна приготувати, звичайно ж, і з магазинних вершків з позначкою «для збивання». Але набагато натуральней ласощі буде з домашніх вершків. Якщо у вас є можливість використовувати їх для приготування морозива, то кращого варіанту не знайти.
    Продукт попередньо необхідно добре охолодити, а потім змішати з цукровою пудрою і щіпка ваніліну і збити до щільної і густої піни.
    Тепер перекладаємо отриману пишну вершкову масу в контейнер для морозива та помістили у відділення морозильної камери на кілька годин. Щогодини збиваємо масу міксером, щоб уникнути утворення кристалів льоду.

    Домашнє шоколадне морозиво без вершків з сиром - рецепт


    Інгредієнти:

  • цільне молоко з високим відсотком жирності – 495 мл;

  • молоко сухе – 170 г;

  • сир – 170 г;

  • порошок какао – 140 г;

  • цукор – 140 г або по смаку;

  • ванілін – за смаком.


  • Приготування
    Приготувати таке морозиво неймовірно просто. Досить змішати в мисці цукровий пісок, какао порошок, сухе молоко і ванілін, після чого додати сир, влити молоко і пробити масу до однорідності і пишності за допомогою блендера. При наявності морожениці надаємо завершити право приготування ласощів їй. Якщо ж такий в арсеналі ваших кухонних гаджетів немає, перекладаємо основу морозива в контейнер і ставимо в морозильну камеру на кілька годин. В даному випадку необхідно щогодини додатково збивати масу міксером або блендером.

    Домашнє морозиво - рецепт


    Інгредієнти:

  • ягідний мікс (полуниця, чорна і червона смородина) – 495 г;

  • цукровий пісок – 265 г;

  • вода очищена – 595 мл;

  • крохмаль картопляний – 25 г;

  • полуничний лікер – 40 мл


  • Приготування
    Приступаючи до приготування фруктового морозива, ягоди споліскуємо прохолодною водою, позбавляє від чашолистків, плодоніжок і чашолистків і обробляємо за допомогою блендера до стану пюре. Тепер пропускаємо ягідну масу через меленькое сито, жорстку основу заливаємо в ковшике водою (475 мл), додаємо цукровий пісок
    Домашнє морозиво - рецепт
    і прогріваємо, помішуючи, до кипіння. Тепер відвар проціджуємо, що залишилася водичці розпускаємо крохмаль і вводимо його в гарячий сироп. Поміщаємо посудину з отриманою сумішшю на малий вогонь і прогріваємо до загустіння, розмішуючи.
    Тепер відставляємо ємність з основою морозива в сторону і після її охолодження до температури 55 градусів вводимо ягідне пюре і розмішуємо. Даємо масі повністю охолонути, вмішуємо до неї полуничний лікер (можна і без нього), перелити в контейнер для морозива і відправляємо заморожуватися у відділення морозильної камери. Кілька разів в процесі заморожування розбиваємо основу морозива блендером.
    Додав: admin | 22-09-2016, 15:31
    Переглядів: 57