Домашнє морозиво в рази смачніше магазинного, і на відміну від останнього абсолютно нешкідливо. Його можна з радістю давати дітям, не побоюючись негативних наслідків для їх організму, які можуть бути викликані різними хімічними домішками, що містяться в ласощах, зробленому в промислових умовах.
Як зробити молочне морозиво в домашніх умовах з молока - рецепт
Інгредієнти: цільне молоко з високим відсотком жирності – 995 мл; свіжі яєчні жовтки – 5 шт; цукор – 405 г; масло вершкове – 105 г; картопляний або кукурудзяний крохмаль – 10 г; ванілін – 1 щіпка. Приготування Для початку скип'ятимо молоко, додавши в процесі вершкове масло. Тепер обробляємо змішані з цукром свіжі жовтки до посветления, після чого додаємо крохмаль і ще раз розмішуємо, щоб розчинилися грудочки. Вливаємо до жовткової суміші зовсім трохи молочної і розмішуємо. На даному етапі нам необхідно отримати текстуру рідкої сметани.
Знову прогріваємо молочно-масляну суміш до кипіння, вводимо до неї тоненькою цівкою жовткову основу, інтенсивно при цьому розмішуючи вміст посуду віночком. Домагаємося невеликого загустіння маси, після чого поміщаємо посуд з нею в ємність з холодною водою і залишаємо остигати до кімнатної температури. Тепер перекладаємо основу морозива в лоточок і ставимо в морозилку для заморожування, час від часу збиваючи масу віночком або міксером.
Домашнє морозиво «Пломбір» - рецепт з домашніх вершків
Інгредієнти: вершки домашні – 560 мл; цукрова пудра – 125 г; ванілін – 1 щіпка. Приготування Вершкове морозиво «Пломбір» можна приготувати, звичайно ж, і з магазинних вершків з позначкою «для збивання». Але набагато натуральней ласощі буде з домашніх вершків. Якщо у вас є можливість використовувати їх для приготування морозива, то кращого варіанту не знайти.
Продукт попередньо необхідно добре охолодити, а потім змішати з цукровою пудрою і щіпка ваніліну і збити до щільної і густої піни.
Тепер перекладаємо отриману пишну вершкову масу в контейнер для морозива та помістили у відділення морозильної камери на кілька годин. Щогодини збиваємо масу міксером, щоб уникнути утворення кристалів льоду.
Домашнє шоколадне морозиво без вершків з сиром - рецепт
Інгредієнти: цільне молоко з високим відсотком жирності – 495 мл; молоко сухе – 170 г; сир – 170 г; порошок какао – 140 г; цукор – 140 г або по смаку; ванілін – за смаком. Приготування Приготувати таке морозиво неймовірно просто. Досить змішати в мисці цукровий пісок, какао порошок, сухе молоко і ванілін, після чого додати сир, влити молоко і пробити масу до однорідності і пишності за допомогою блендера. При наявності морожениці надаємо завершити право приготування ласощів їй. Якщо ж такий в арсеналі ваших кухонних гаджетів немає, перекладаємо основу морозива в контейнер і ставимо в морозильну камеру на кілька годин. В даному випадку необхідно щогодини додатково збивати масу міксером або блендером.
Домашнє морозиво - рецепт
Інгредієнти: ягідний мікс (полуниця, чорна і червона смородина) – 495 г; цукровий пісок – 265 г; вода очищена – 595 мл; крохмаль картопляний – 25 г; полуничний лікер – 40 мл Приготування Приступаючи до приготування фруктового морозива, ягоди споліскуємо прохолодною водою, позбавляє від чашолистків, плодоніжок і чашолистків і обробляємо за допомогою блендера до стану пюре. Тепер пропускаємо ягідну масу через меленькое сито, жорстку основу заливаємо в ковшике водою (475 мл), додаємо цукровий пісок
і прогріваємо, помішуючи, до кипіння. Тепер відвар проціджуємо, що залишилася водичці розпускаємо крохмаль і вводимо його в гарячий сироп. Поміщаємо посудину з отриманою сумішшю на малий вогонь і прогріваємо до загустіння, розмішуючи.
Тепер відставляємо ємність з основою морозива в сторону і після її охолодження до температури 55 градусів вводимо ягідне пюре і розмішуємо. Даємо масі повністю охолонути, вмішуємо до неї полуничний лікер (можна і без нього), перелити в контейнер для морозива і відправляємо заморожуватися у відділення морозильної камери. Кілька разів в процесі заморожування розбиваємо основу морозива блендером.