Як зробити желейну Кока-Колу?
Даний матеріал особливо припаде до душі фанатам Кока-Коли. Далі ми розповімо, як зробити вдома їстівну пляшку оригінального напою з желе, а також запропонуємо рецепти приготування з коли желейного десерту і цукерок.
Інгредієнти:
пляшка Кока-Коли (500 мл) – 1 шт.;
желатин – 40-50 р.
Приготування
Для початку виливаємо вміст півлітрової пляшки в каструльку або кухлик, всипаємо туди ж желатин, розмішуємо і залишаємо суміш хвилин на тридцять-сорок. Тепер ставимо каструльку на вогонь і прогріваємо вміст, безперервно помішуючи, до повного розпускання желатинових гранул, але не допускаємо кипіння.
Поки отримана субстанція остигає, займемося підготовкою форми для заливки. У нашому випадку нею буде та сама пляшка, з якої ми вилили напій. Акуратно знімаємо з неї наклейку і відкладаємо в сторону, вона нам знадобиться пізніше. Тепер гострим канцелярським ножем робимо два поздовжніх розрізу і тут же проклеюємо його грунтовно скотчем. Зробити це слід герметично, щоб рідкий вміст після заливання не вилилося назовні. Тепер заливаємо колу з желе в підготовлену ємність, загвинчуємо кришку і поміщаємо виріб на добу на полицю холодильника.
По закінченні часу знімаємо скотч, прогріваємо пляшку під струменем гарячої води або з усіх боків обдуваем гарячим феном і приступаємо до вилучення вмісту. Акуратно надрізаємо пластик поперек ємності в декількох місцях і звільняємо від нього внутрішню желейну пляшку. Тепер залишилося тільки прикріпити до неї зняту в свій час з пластикової ємності наклейку і кришку і можна дивувати домочадців і друзів оригінальної їстівної пляшкою, яку легко можна розрізати ножем або просто відкусити від неї шматочок.
Інгредієнти:
Кока-Кола – 495 мл;
кислота лимонна – 5 г;
желатин – 25 г;
цукровий пісок або замінник цукру – за смаком;
листочки м'яти для прикраси.
Приготування
Спочатку наливаємо в миску склянка коли, додаємо желатин і залишаємо хвилин на двадцять для набухання. В каструльку або кухлик вливаємо залишився напій, додаємо лимонну кислоту і цукровий пісок. Замість останнього, щоб зменшити калорійність, десерт можна підсолодити за смаком цукрозамінником. Тепер поміщаємо основу десерту на плиту, прогріваємо суміш, помішуючи, до появи перших ознак кипіння, а потім знімаємо з вогню, виливаємо в гарячу масу колу з желатином і розмішуємо до розпускання всіх желатинових гранул. При необхідності ще трохи прогріваємо суміш на плиті, але ні в якому разі не даємо їй закипіти.
Залишаємо масу охолонути при кімнатній температурі, після чого розливаємо її по формочках або креманках і відправляємо до повного застигання на полицю холодильника.
Перед подачею доповнюємо кожну порцію желейної коли листочками м'яти.
Інгредієнти:
Кока-Кола – 495 мл;
кислота лимонна – 1 щіпка;
желатин – 2 столові ложки;
цукровий пісок або замінник цукру – за смаком;
соняшникова без аромату масло для змащування форм;
крохмаль або цукрова пудра для посипання.
Приготування
Для початку дві столові ложки желатину заливаємо невеликою кількістю коли і залишаємо для набухання. Залишився напій виливаємо в каструльку або кухлик, ставимо на плиту і уварюють до зменшення його обсягу вдвічі. Тепер приправляємо рідку основу для цукерок лимонною кислотою і цукровим піском за смаком і перемішуємо, щоб всі кристали розчинилися.
Набряклий желатин прогріваємо до розчинення гранул в мікрохвильовій печі або на водяній бані, після чого вводимо подученную рідину до основної уваренной масі напою. Розмішуємо її добряче, даємо трохи охолонути при кімнатних умовах.
За цей час підготуємо формочки. Промазуємо їх злегка соняшниковою без аромату маслом і заповнюємо приготовленої з коли основою для цукерок. Відправляємо заготівлю застигати на полицю холодильника, після чого виймаємо готові цукерки з формочок, посипаємо трохи крохмалем або цукровою пудрою і насолоджуємося.
При відсутності необхідних форм цукерки можна зробити і в одній загальній формі, розрізавши пласт після охолодження на скибочки бажаної форми і розміру.
Як зробити желейну пляшку Кока-Коли - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для початку виливаємо вміст півлітрової пляшки в каструльку або кухлик, всипаємо туди ж желатин, розмішуємо і залишаємо суміш хвилин на тридцять-сорок. Тепер ставимо каструльку на вогонь і прогріваємо вміст, безперервно помішуючи, до повного розпускання желатинових гранул, але не допускаємо кипіння.
Поки отримана субстанція остигає, займемося підготовкою форми для заливки. У нашому випадку нею буде та сама пляшка, з якої ми вилили напій. Акуратно знімаємо з неї наклейку і відкладаємо в сторону, вона нам знадобиться пізніше. Тепер гострим канцелярським ножем робимо два поздовжніх розрізу і тут же проклеюємо його грунтовно скотчем. Зробити це слід герметично, щоб рідкий вміст після заливання не вилилося назовні. Тепер заливаємо колу з желе в підготовлену ємність, загвинчуємо кришку і поміщаємо виріб на добу на полицю холодильника.
По закінченні часу знімаємо скотч, прогріваємо пляшку під струменем гарячої води або з усіх боків обдуваем гарячим феном і приступаємо до вилучення вмісту. Акуратно надрізаємо пластик поперек ємності в декількох місцях і звільняємо від нього внутрішню желейну пляшку. Тепер залишилося тільки прикріпити до неї зняту в свій час з пластикової ємності наклейку і кришку і можна дивувати домочадців і друзів оригінальної їстівної пляшкою, яку легко можна розрізати ножем або просто відкусити від неї шматочок.
Як приготувати желейний десерт з Кока-Коли?
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку наливаємо в миску склянка коли, додаємо желатин і залишаємо хвилин на двадцять для набухання. В каструльку або кухлик вливаємо залишився напій, додаємо лимонну кислоту і цукровий пісок. Замість останнього, щоб зменшити калорійність, десерт можна підсолодити за смаком цукрозамінником. Тепер поміщаємо основу десерту на плиту, прогріваємо суміш, помішуючи, до появи перших ознак кипіння, а потім знімаємо з вогню, виливаємо в гарячу масу колу з желатином і розмішуємо до розпускання всіх желатинових гранул. При необхідності ще трохи прогріваємо суміш на плиті, але ні в якому разі не даємо їй закипіти.
Залишаємо масу охолонути при кімнатній температурі, після чого розливаємо її по формочках або креманках і відправляємо до повного застигання на полицю холодильника.
Перед подачею доповнюємо кожну порцію желейної коли листочками м'яти.
Желейні цукерки з Кока-Коли
Інгредієнти:
Приготування
Для початку дві столові ложки желатину заливаємо невеликою кількістю коли і залишаємо для набухання. Залишився напій виливаємо в каструльку або кухлик, ставимо на плиту і уварюють до зменшення його обсягу вдвічі. Тепер приправляємо рідку основу для цукерок лимонною кислотою і цукровим піском за смаком і перемішуємо, щоб всі кристали розчинилися.
Набряклий желатин прогріваємо до розчинення гранул в мікрохвильовій печі або на водяній бані, після чого вводимо подученную рідину до основної уваренной масі напою. Розмішуємо її добряче, даємо трохи охолонути при кімнатних умовах.
За цей час підготуємо формочки. Промазуємо їх злегка соняшниковою без аромату маслом і заповнюємо приготовленої з коли основою для цукерок. Відправляємо заготівлю застигати на полицю холодильника, після чого виймаємо готові цукерки з формочок, посипаємо трохи крохмалем або цукровою пудрою і насолоджуємося.
При відсутності необхідних форм цукерки можна зробити і в одній загальній формі, розрізавши пласт після охолодження на скибочки бажаної форми і розміру.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зробити мармелад?
Спорудити домашнє ласощі неймовірно просто, до того ж вийде набагато корисніше і смачніше покупного аналога. Далі опишемо, як самому зробити
Желе з вишні з желатином
Прекрасне рішення пустити в хід надлишки вишневого врожаю - зробити смачні страви, які можна заготовити про запас. Розповімо, як зробити желе,
Желейні цукерки
Використовуючи описані далі рецепти, ви точно не будете купувати желешки, а приготуєте їх власноруч. Домашні солодощі виходять дивно смачними, склад
Желейна кока-кола
Готувати желе з коли також просто, як і будь-яку різновид цієї солодощі. У цьому матеріалі докладно опишемо процес виготовлення мегапопулярного
Маршмеллоу своїми руками
Чудові зефірки, які так люблять малята, краще приготувати самостійно. Це і корисніше, і варіантів доповнення різноманітними смаками багато. Далі
Коктейль Куба лібре
Коктейль «Куба лібре» вважається одним з найпопулярніших в світі. Вперше він був зроблений на початку 20 століття в Гавані на прохання одного