Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зробити желейну Кока-Колу?

Як зробити желейну Кока-Колу?

22-09-2016, 15:31
1 301
Як зробити желейну Кока-Колу?
Даний матеріал особливо припаде до душі фанатам Кока-Коли. Далі ми розповімо, як зробити вдома їстівну пляшку оригінального напою з желе, а також запропонуємо рецепти приготування з коли желейного десерту і цукерок.

Як зробити желейну пляшку Кока-Коли - рецепт


Інгредієнти:

  • пляшка Кока-Коли (500 мл) – 1 шт.;

  • желатин – 40-50 р.


  • Приготування
    Для початку виливаємо вміст півлітрової пляшки в каструльку або кухлик, всипаємо туди ж желатин, розмішуємо і залишаємо суміш хвилин на тридцять-сорок. Тепер ставимо каструльку на вогонь і прогріваємо вміст, безперервно помішуючи, до повного розпускання желатинових гранул, але не допускаємо кипіння.
    Поки отримана субстанція остигає, займемося підготовкою форми для заливки. У нашому випадку нею буде та сама пляшка, з якої ми вилили напій. Акуратно знімаємо з неї наклейку і відкладаємо в сторону, вона нам знадобиться пізніше. Тепер гострим канцелярським ножем робимо два поздовжніх розрізу і тут же проклеюємо його грунтовно скотчем. Зробити це слід герметично, щоб рідкий вміст після заливання не вилилося назовні. Тепер заливаємо колу з желе в підготовлену ємність, загвинчуємо кришку і поміщаємо виріб на добу на полицю холодильника.
    По закінченні часу знімаємо скотч, прогріваємо пляшку під струменем гарячої води або з усіх боків обдуваем гарячим феном і приступаємо до вилучення вмісту. Акуратно надрізаємо пластик поперек ємності в декількох місцях і звільняємо від нього внутрішню желейну пляшку. Тепер залишилося тільки прикріпити до неї зняту в свій час з пластикової ємності наклейку і кришку і можна дивувати домочадців і друзів оригінальної їстівної пляшкою, яку легко можна розрізати ножем або просто відкусити від неї шматочок.

    Як приготувати желейний десерт з Кока-Коли?


    Інгредієнти:

  • Кока-Кола – 495 мл;

  • кислота лимонна – 5 г;

  • желатин – 25 г;

  • цукровий пісок або замінник цукру – за смаком;

  • листочки м'яти для прикраси.


  • Приготування
    Спочатку наливаємо в миску склянка коли, додаємо желатин і залишаємо хвилин на двадцять для набухання. В каструльку або кухлик вливаємо залишився напій, додаємо лимонну кислоту і цукровий пісок. Замість останнього, щоб зменшити калорійність, десерт можна підсолодити за смаком цукрозамінником. Тепер поміщаємо основу десерту на плиту, прогріваємо суміш, помішуючи, до появи перших ознак кипіння, а потім знімаємо з вогню, виливаємо в гарячу масу колу з желатином і розмішуємо до розпускання всіх желатинових гранул. При необхідності ще трохи прогріваємо суміш на плиті, але ні в якому разі не даємо їй закипіти.
    Залишаємо масу охолонути при кімнатній температурі, після чого розливаємо її по формочках або креманках і відправляємо до повного застигання на полицю холодильника.
    Перед подачею доповнюємо кожну порцію желейної коли листочками м'яти.

    Желейні цукерки з Кока-Коли


    Інгредієнти:

  • Кока-Кола – 495 мл;

  • кислота лимонна – 1 щіпка;

  • желатин – 2 столові ложки;

  • цукровий пісок або замінник цукру – за смаком;

  • соняшникова без аромату масло для змащування форм;

  • крохмаль або цукрова пудра для посипання.


  • Приготування
    Для початку дві столові ложки желатину заливаємо невеликою кількістю коли і залишаємо для набухання. Залишився напій виливаємо в каструльку або кухлик, ставимо на плиту і уварюють до зменшення його обсягу вдвічі. Тепер приправляємо рідку основу для цукерок лимонною кислотою і цукровим піском за смаком і перемішуємо, щоб всі кристали розчинилися.
    Набряклий желатин прогріваємо до розчинення гранул в мікрохвильовій печі або на водяній бані, після чого
    Як зробити желейну Кока-Колу?
    вводимо подученную рідину до основної уваренной масі напою. Розмішуємо її добряче, даємо трохи охолонути при кімнатних умовах.
    За цей час підготуємо формочки. Промазуємо їх злегка соняшниковою без аромату маслом і заповнюємо приготовленої з коли основою для цукерок. Відправляємо заготівлю застигати на полицю холодильника, після чого виймаємо готові цукерки з формочок, посипаємо трохи крохмалем або цукровою пудрою і насолоджуємося.
    При відсутності необхідних форм цукерки можна зробити і в одній загальній формі, розрізавши пласт після охолодження на скибочки бажаної форми і розміру.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зробити мармелад?
    Як зробити мармелад?
    Спорудити домашнє ласощі неймовірно просто, до того ж вийде набагато корисніше і смачніше покупного аналога. Далі опишемо, як самому зробити
    Желе з вишні з желатином
    Желе з вишні з желатином
    Прекрасне рішення пустити в хід надлишки вишневого врожаю - зробити смачні страви, які можна заготовити про запас. Розповімо, як зробити желе,
    Желейні цукерки
    Желейні цукерки
    Використовуючи описані далі рецепти, ви точно не будете купувати желешки, а приготуєте їх власноруч. Домашні солодощі виходять дивно смачними, склад
    Желейна кока-кола
    Желейна кока-кола
    Готувати желе з коли також просто, як і будь-яку різновид цієї солодощі. У цьому матеріалі докладно опишемо процес виготовлення мегапопулярного
    Маршмеллоу своїми руками
    Маршмеллоу своїми руками
    Чудові зефірки, які так люблять малята, краще приготувати самостійно. Це і корисніше, і варіантів доповнення різноманітними смаками багато. Далі
    Коктейль Куба лібре
    Коктейль Куба лібре
    Коктейль «Куба лібре» вважається одним з найпопулярніших в світі. Вперше він був зроблений на початку 20 століття в Гавані на прохання одного