» » Желейна кока-кола

Желейна кока-кола

Желейна кока-кола
Рецепт желейної кока-коли став буквально вірусним у всьому інтернеті. Сотні популярних авторів створили свої варіації технології приготування, але результат при цьому залишається однаковим – щільне і солодке желе зі смаком коли, якому можна надати будь-яку форму (найчастіше - пляшки).

Желейна кока-кола – рецепт в пляшці


Почнемо з того самого класичного рецепту желе зі смаком коли, консистенція якого нагадує тягучі жувальні цукерки. Готується таке цікаве ласощі все з пари інгредієнтів.
Інгредієнти:

  • кока-кола – 500 мл;

  • желатин (гранули) – 2 ст. ложки з гіркою.


  • Приготування
    Перелив колу в сотейник, підігрійте її і всипте пару столових ложок желатину. Залишивши каструлю на слабкому вогні, варіть желе з коли до повного розчинення желатинових гранул. За час варіння сама кола помітно загусне і почне вирувати. Ледь остудіть отриману суміш і перелийте в пляшку з-під напою. Залиште желе в холодильнику до повного застигання, потім обережно розріжте пляшку, намагаючись не порушити цілісність самого желе, і вийміть його з форми.
    Взявши за основу цю рецептуру, ви можете надавати готового желе будь-які форми, наприклад, приготувавши желейних «черв'яків» або інші цукерки з кока-коли.

    Як зробити желейну кока-колу - рецепт


    Цей варіант коли відрізняється від попереднього своєю технологією. Тут желатин слід додавати в розчин вже разбухшим, а перед змішуванням розчину з колою, напій перемішують окремо, намагаючись позбавитися від максимальної кількості пухирців, які можуть негативно позначитися на кінцевій текстурі желе.
    Завдяки доповненню у вигляді лимонного желе, готова пляшка має колірний градієнт.
    Інгредієнти:

  • кола – 265 мл;

  • желатин – 60 г;

  • лимонне желе – 1 упаковка;

  • вода – 135 мл


  • Приготування
    Желейна кока-кола

    Перед тим, як приготувати желейну кока-колу, добре перемішайте напій, намагаючись максимально позбутися від бульбашок. Розмочіть половину желатину у воді, а потім розтопіть над середнім вогнем до зникнення кристалів. З'єднайте желе з колою і залийте в розрізану навпіл пляшку від коли. Дайте застигнути.
    Змішайте лимонне желе з рештою желатином, додайте до суміші склянку гарячої води і перемішайте, повністю розчиняючи кристали. Зріжте верхню частину желейної пляшки коли і влийте лимонне желе замість неї. Залиште до повного застигання.
    Додав: admin | 22-09-2016, 15:20
    Переглядів: 144