» » Желейні цукерки

Желейні цукерки

Желейні цукерки
Хочете приготувати натуральні, смачні і корисні солодощі у себе на кухні? Пропонуємо вам рецепт желейних цукерок в домашніх умовах. Вони стануть ідеальною заміною покупним виробам, в яких набагато більше консервантів, ніж натуральних інгредієнтів.

Рецепт желейних цукерок


Інгредієнти:

  • груша – 345 г;

  • вода – 135 мл;

  • сухий желатин – 35 г;

  • цукор – за смаком.


  • Приготування
    Груші ретельно промиваємо, обсушуємо й розрізаємо на скибочки, видаливши серцевину. У каструлю наливаємо фільтровану воду, кидаємо фрукти і ставимо посуд на вогонь. Проварюємо вміст до м'якого стану, а потім подрібнюємо груші блендером і перетираємо через сито. Фруктове пюре перекладаємо назад в каструлю, ставимо на середній вогонь і додаємо цукровий пісок за смаком. Ретельно перемішуємо і тушкуємо 5 хвилин, помішуючи. Желатин розвести у воді і через кілька хвилин обережно вводимо в гарячу фруктову масу. Виливаємо суміш у форму, застелену папером і відправляємо желе в холодильник. Стіл присипаємо цукровою пудрою, викладаємо цукерковий пласт і розрізаємо на шматочки. Трохи підсушуємо ласощі і подаємо в якості корисного і смачного десерту до чаю.

    Желейні цукерки з кока коли


    Інгредієнти:

  • кока-кола – 415 мл;

  • сухий желатин – 20 р.


  • Приготування
    А ось ще один незвичайний спосіб, як зробити желейні цукерки. Отже, желатин висипаємо в миску і заливаємо кока-колою. Перемішуємо і залишаємо все на 15 хвилин. Після того, як всі кристали розбухнуть, відправляємо посуд на середній вогонь і прогріваємо вміст, не доводячи до закипання. Розливаємо гаряче желе по формочках, остуджуємо і прибираємо на деякий час в холодильник.

    Желейні цукерки з йогурту


    Інгредієнти:

  • йогурт питний – 405 мл;

  • сухий желатин – 10 г;

  • вода – 30 мл;

  • ванілін – щіпка;

  • цукор – 25 р.


  • Приготування
    Желатин розвести в холодній воді і залишаємо хвилин на 30. Потім розчиняємо його на водяній бані і охолодити до теплого стану. Йогурт збиваємо з цукром і поступово вливаємо тонкою цівкою желатин. Розливаємо суміш по формочках і відправляємо ласощі в холодильник.

    Полуничні желейні цукерки


    Інгредієнти:

  • полуничне пюре – 305 м;

  • вода мінеральна без газу – 205 мл;
  • Желейні цукерки

  • цукор – 105 г;

  • цукрова пудра – 55 г;

  • желатин – 15 р.


  • Приготування
    У воду кидаємо желатин, перемішуємо і доводимо до закипання. Потім кидаємо за смаком цукор і викладаємо полуничне пюре. Розмішуємо, прогріваємо масу і злегка остуджуємо. Далі переливаємо фруктову суміш в квадратну посуд і прибираємо в холодильник на 3 години. Після застигання, нарізаємо ласощі квадратиками і обвалюємо в цукровій пудрі.
    Додав: admin | 22-09-2016, 15:22
    Переглядів: 209