Хочете приготувати натуральні, смачні і корисні солодощі у себе на кухні? Пропонуємо вам рецепт желейних цукерок в домашніх умовах. Вони стануть ідеальною заміною покупним виробам, в яких набагато більше консервантів, ніж натуральних інгредієнтів.
Рецепт желейних цукерок
Інгредієнти: груша – 345 г; вода – 135 мл; сухий желатин – 35 г; цукор – за смаком. Приготування Груші ретельно промиваємо, обсушуємо й розрізаємо на скибочки, видаливши серцевину. У каструлю наливаємо фільтровану воду, кидаємо фрукти і ставимо посуд на вогонь. Проварюємо вміст до м'якого стану, а потім подрібнюємо груші блендером і перетираємо через сито. Фруктове пюре перекладаємо назад в каструлю, ставимо на середній вогонь і додаємо цукровий пісок за смаком. Ретельно перемішуємо і тушкуємо 5 хвилин, помішуючи. Желатин розвести у воді і через кілька хвилин обережно вводимо в гарячу фруктову масу. Виливаємо суміш у форму, застелену папером і відправляємо желе в холодильник. Стіл присипаємо цукровою пудрою, викладаємо цукерковий пласт і розрізаємо на шматочки. Трохи підсушуємо ласощі і подаємо в якості корисного і смачного десерту до чаю.
Желейні цукерки з кока коли
Інгредієнти: кока-кола – 415 мл; сухий желатин – 20 р. Приготування А ось ще один незвичайний спосіб, як зробити желейні цукерки. Отже, желатин висипаємо в миску і заливаємо кока-колою. Перемішуємо і залишаємо все на 15 хвилин. Після того, як всі кристали розбухнуть, відправляємо посуд на середній вогонь і прогріваємо вміст, не доводячи до закипання. Розливаємо гаряче желе по формочках, остуджуємо і прибираємо на деякий час в холодильник.
Желейні цукерки з йогурту
Інгредієнти: йогурт питний – 405 мл; сухий желатин – 10 г; вода – 30 мл; ванілін – щіпка; цукор – 25 р. Приготування Желатин розвести в холодній воді і залишаємо хвилин на 30. Потім розчиняємо його на водяній бані і охолодити до теплого стану. Йогурт збиваємо з цукром і поступово вливаємо тонкою цівкою желатин. Розливаємо суміш по формочках і відправляємо ласощі в холодильник.
Полуничні желейні цукерки
Інгредієнти: полуничне пюре – 305 м; вода мінеральна без газу – 205 мл; цукор – 105 г; цукрова пудра – 55 г; желатин – 15 р. Приготування У воду кидаємо желатин, перемішуємо і доводимо до закипання. Потім кидаємо за смаком цукор і викладаємо полуничне пюре. Розмішуємо, прогріваємо масу і злегка остуджуємо. Далі переливаємо фруктову суміш в квадратну посуд і прибираємо в холодильник на 3 години. Після застигання, нарізаємо ласощі квадратиками і обвалюємо в цукровій пудрі.