Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Желе з червоної смородини на зиму

Желе з червоної смородини на зиму

22-09-2016, 15:20
650
Желе з червоної смородини на зиму
Навіть ті, хто не особливо жалує смак червоної смородини в чистому вигляді, захоплено відгукуються про смакових якостях желе з цих ягід. Насправді таке ласощі виходить неймовірно ароматним, ніжно желейным з приємною кислинкою. Рекомендуємо кілька варіацій рецептів такої заготовки.

Як зварити желе з червоної смородини - рецепт


Інгредієнти:

  • смородина червона – 14 кг;

  • цукор – 14 кг


  • Приготування
    Червону смородину перебираємо і промиваємо під прохолодною проточною водою. Даємо ягодам стекти і трохи обсохнути. В даному випадку виснажливий етап позбавлення ягід від хвостиків можна опустити. Викладаємо підготовлену ягідну масу в каструлю або миску, пересипаючи шари при цьому цукром, і на завершення все добре перемішуємо. Залишаємо смородину для відділення соку хвилин на двадцять, періодично перемішуючи, після чого ставимо на конфорки плити, включаємо самий сильний вогонь і встановлюємо таймер на вісім хвилин. В процесі нагрівання і всього процесу варіння безперервно перемішуємо ягоди з цукром спочатку щоб уникнути пригорання останнього, а після розчинення всіх кристалів, щоб маса просто не втекла з посуду. Якщо інтенсивність вогню достатня, вже через п'ять хвилин ягоди будуть інтенсивно вирувати в сиропі. Ще три хвилини такого бурління, і тут же знімаємо посудину з плити і перетираємо вміст через сито. Отримане желе розливаємо по сухим, стерильним баночках і залишаємо на столі остигати, нічим не накриваючи.
    По досягненні заготівлею кімнатної температури, укупориваем її будь-якими кришками (металевими або капроновими) і ставимо в темне місце для зберігання.

    Як робити желе з червоної смородини без варіння - рецепт


    Інгредієнти:

  • смородина червона – 16 кг;

  • пісок цукровий – 24 кг.


  • Приготування
    Для заготівлі желе з червоної смородини на зиму без варіння ягоди не піддаються ніякої термічної обробки, що максимально зберігає вітаміни і свіжий ягідний смак ласощів.
    Для реалізації ідеї ягідки промиваємо у великому обсязі прохолодної води, відкидаємо на друшляк і даємо стекти. Тепер розбиваємо ягідну масу за допомогою блендера або при його відсутності просто старим добрим способом пропускаємо через м'ясорубку. Всі частини приладу, що стикаються зі смородиною, необхідно попередньо перекип'ятити протягом десяти хвилин, а потім дати їм охолонути.
    Перетираємо подрібнені ягоди через ситечко, відокремлюючи кісточки і шкірки від м'якоті. Отримане пюре з'єднуємо в каструлі з цукром і перемішуємо до повного розпускання всіх кристалів та отримання однорідного желе.
    Розкладаємо ласощі по чистим, сухим і стерильним ємкостей, прикривають кришками і ставимо на полицю холодильника на зберігання.

    Желе з червоної смородини - рецепт через соковижималку


    Інгредієнти:

  • смородина червона – 13 кг;

  • пісок цукровий – 11 кг


  • Приготування
    Желе з червоної смородини на зиму

    Червону смородину перебираємо, позбавляє від хвостиків і гарненько промиваємо. Тепер ягоди необхідно трохи прогріти, щоб при обробці соковижималкою вони віддали максимум свого соку. Для цього можемо скористатися мікрохвильовою піччю, помістивши в неї смородину в підходящої посудині при максимальній потужності приблизно на три хвилинки, або відправити ягоди на десять хвилин в прогріту до 180 градусів духовку.
    Тепер обробляємо ягідки на соковижималці і відміряємо обсяг отриманого соку. На літрову банку продукту додаємо таку ж кількість цукру. Компоненти в даному випадку міряємо не за вагою, а за обсягом.
    Поміщаємо сік з цукром на плиту і прогріваємо, помішуючи, до розпускання всіх солодких кристалів і появи перших ознак кипіння. Розливаємо отримане ласощі з сухим і стерильним ємкостей, даємо їм охолонути при кімнатних умовах, нічим не прикриваючи, після чого укупориваем і визначаємо в прохолодне місце для зберігання.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Желе з червоної смородини без варіння
    Желе з червоної смородини без варіння
    Шалено смачне, яскраве ласощі можна створити з червоної смородини, уникнувши варіння ягід. Желе, описаним у статті рецептами дивно виходить
    Соус з червоної смородини на зиму
    Соус з червоної смородини на зиму
    Поєднання компонентів у даному рецепті багатьом здасться дивним, проте його неодмінно варто спробувати. Така приправа, приготовлена з червоної
    Компот із червоної смородини на зиму
    Компот із червоної смородини на зиму
    Неймовірно корисна ягода червона смородина містить колосальну кількість вітамінів. Якщо ваш урожай цієї чудової ягоди перевершив всі очікування -
    Рецепт варення з червоної смородини
    Рецепт варення з червоної смородини
    Червона смородина - смачна ягода, яку обожнюють і дорослі, і діти. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами створення чудового варення з
    Варення з смородини без варіння
    Варення з смородини без варіння
    Варення з смородини як чорної, так і з червоною - корисний джерело вітамінів, особливо в зиязикай час. Воно добре допомагає при простудних
    Желе з червоної смородини - рецепт
    Желе з червоної смородини - рецепт
    Желе з червоної смородини - це поживний і низькокалорійний десерт, який неодмінно сподобається і дорослим і дітям. Для створення цієї смакоти