» » Желе з червоної смородини без варіння

Желе з червоної смородини без варіння

Желе з червоної смородини без варіння
Червона смородина – досить рідкісний продукт в наших широтах порівняно з її чорної родичкою, але за змістом вітамінів і мікроелементів нітрохи не поступається їй. По концентрації вітаміну С ця ягода впевнено входить в трійку лідерів, тому якщо ви або ваші близькі потребу в зміцненні імунітету, має сенс заготовити їх на зиму. Оптимальний варіант в цьому випадку – желе з червоної смородини без варіння. Воно не так швидко приїдається, як традиційне варення, дуже подобається дітям і в ній повністю зберігаються вітаміни, руйнуються при термічній обробці.

Желе з свіжої червоної смородини без варіння


Далеко не всі люблять возитися з стомлюючої процедури варіння варення, але в цьому рецепті цього від вас не буде потрібно. Це унікальна можливість для дуже зайнятих господинь заготовити чудову і корисну смакота, яка навіть у люті морози нагадає про теплої літньої пори.
Інгредієнти:

  • червона смородина – 1 кг;

  • цукровий пісок – 2 кг.


  • Приготування
    Очистіть ягоди від листя та гілок, потім ретельно промийте їх під проточною водою. Коли вони повністю просохнуть, засипте смородину в блендер і подрібніть. Після цього додайте в масу цукор у співвідношенні 1:1 і добре перемішайте. Залиште суміш трохи постояти, після чого поступово всипте залишився цукровий пісок, добре все перетираючи товкачиком до однорідної консистенції. Поставте форму в холодильник години на три, ще раз збийте масу у блендері, розкладіть в простерилізовані банки закрийте і переставте у прохолодне місце. Цей рецепт желе з червоної смородини без варіння доступний навіть недосвідченим господаркам. Адже він не потребує особливих затрат часу і зусиль.

    Желе з свіжого соку червоної смородини без варіння


    Дана заготівля напевно сподобається вам, якщо ви цінуєте желе з соковитим, насиченим смаком, залишає приємні освіжаючі відчуття. Її можна вживати як самостійно, так і подавати до будь-яких напоїв: чаю, кави, ягідним морсам.
    Інгредієнти:

  • цукор – 1 стакан з верхом;

  • сік червоної смородини – 4/5 склянки.


  • Приготування
    Промийте та висушіть ягоди, потім обірвіть їх з гілочок, намагаючись не роздавити. Потім необхідно перетворити смородину в пюре за допомогою дерев'яної товкачика (ложку, як металевий предмет, використовувати не можна, оскільки це погіршить смак страви). Відіжміть отриману масу з допомогою сита або подвійного шару марлі, щоб отримати натуральний ягідний сік. Змішайте його з цукром, домігшись повного розчинення. Для прискорення процесу трохи підігрійте суміш, але до кипіння її доводити не можна.
    Коли крупинок цукру практично не залишиться, розлийте сироп по заздалегідь простерилизованным банкам, які закривають поліетиленовими кришками. У вигляді такого желе на зиму червона смородина без варіння чудово збережеться до весни. Вам залишиться помістити її в льох або ж на полицю холодильника.

    Приготування желе з червоної смородини, лимона без варіння


    Лимон додасть желе пікантний кислуватий присмак. Крім того, така заготовка стане найпотужнішим засобом проти підступних застуд і грипу завдяки зашкаливающему вмістом вітаміну С.
    Інгредієнти:

  • лимон – 1 шт.;

  • цукор – 18 кг;

  • червона смородина – 1 кг

  • Желе з червоної смородини без варіння

    Приготування
    Очищаємо смородину від листя і грон, добре миємо і висушуємо. Потім подрібнюємо ягоди з допомогою м'ясорубки, поміщаємо масу в марлю, згорнуту вдвічі, і максимально видавлюємо сік в каструлю. Видавлюємо сік з лимона, використовуючи соковитискач, і змішуємо його з смородиновим соком і цукром. Засипаємо цукор поступово і добре вимішуємо суміш дерев'яною ложкою протягом 10 хвилин. Після цього перекладаємо масу в простерилізовані банки, закриваємо і переставляємо в прохолодне місце.
    Додав: admin | 22-09-2016, 15:13
    Переглядів: 54