» » Морозиво з молока

Морозиво з молока

Морозиво з молока
Одним з чудових ласощів, яким нас ще маленькими частенько балували батьки є смачне, холодне морозиво. Пропонуємо вам порадувати своїх діток справжнім домашнім морозивом, приготованим з хорошого молока, за рецептами, в яких докладно описано, як правильно його зробити.

Як зробити морозиво «Пломбір» з молока і вершків?


Інгредієнти:

  • домашнє молоко – 120 мл;

  • свіжі яєчні жовтки – 3 шт.;

  • жирні вершки (33%) – 320 мл;

  • дрібний цукор – 170 р.


  • Приготування
    Домашнє, кип'ячене, але вже охолоджене молочко з'єднуємо зі свіжими яєчними жовтками і дрібним цукром. Розбиваємо всі ручним віночком і переміщаємо в металеву ємність, яку слідом виставляємо на конфорки плити зі слабеньким вогнем. Постійно помішуючи цю суміш уварюють її до консистенції подібної згущеного молока. Знімаємо з плити і не перестаючи помішувати вінчиком або ложкою охолоджуємо до кімнатної температури.
    В окрему, з високими бортами миску, виливаємо дуже добре охолоджені жирні вершки і збиваємо їх звичайним електричним міксером до отримання повітряної маси. Цю вершкову масу акуратно перекладаємо в ємність з молочно-яєчним сиропом і, ретельно перемішуючи з'єднуємо їх разом. Переміщаємо все в широку скляну або пластикову ємність, яку потім виставляємо в камеру морозилки на 45-50 хвилин. Потім витягуємо посуд з морозивом з камери і перемішавши його, знову відправляємо назад на таку ж кількість часу. Потім повторюємо цю процедуру, але ставимо «Пломбір» застигати вже на 35 години.

    Як зробити домашнє морозиво з молока та цукру без вершків?


    Інгредієнти:

  • жирне молоко – 700 мл;

  • цукровий пісок – 200 г;

  • яєчні білки – 2 шт.;

  • яєчні жовтки – 3 шт.;

  • ванільний цукор – 1 пакет.


  • Приготування
    Жирне, добре молоко наливаємо в каструльку з товстим дном, додаємо до нього половину цукрового піску, ванільний цукор і виставивши на плиту доводимо до стану кипіння, не забуваючи при цьому постійно помішувати. Відставляємо все в сторонку для остигання.
    Свіжі яєчні жовтки з'єднуємо з половиною цукру, що залишився і до стану піни збиваємо їх міксером. Висипаємо другу половину всього залишився цукрового піску до білків і проробляємо з ними теж, що і з жовтками до отримання стійкої повітряної маси.
    Остиглий молочний сироп з'єднуємо з масою з жовтків і виставивши все на вогонь, помішуючи доводимо до невеликого ущільнення цієї маси. Знову відставляємо каструльку до охолодження, а після вмішуємо сюди пишні білки спочатку ложкою, а потім міксером. Отриману основу морозива перекладаємо у великий посуд і виставляємо його в морозилку. Дістаємо морозиво з молока і цукрового піску для перемішування два рази через кожні 50 хвилин, після чого залишаємо його у морозильній камері на 65 годин.

    Рецепт морозива з молока і полуниці


    Інгредієнти:

  • свіжа полуниця – 200 г;

  • молоко (32%) – 250 мл;

  • домашня сметана – 180 г;

  • цукор – 130 г;

  • жовтки курячих яєць – 3 шт.


  • Приготування
    У велику чашу блендера поміщаємо жовтки курячих яєць, з додаванням цукру і вбиваємо до однорідного стану. Ягоди полуниці добре вимиваємо і, розрізавши кожну на 4 часточки
    Морозиво з молока
    відправляємо слідом за жовтками і перемелюємо до тих пір, поки в масі не розіб'ються всі фруктові шматочки. Тепер викладаємо сюди домашню сметану і збиваємо до невеликого збільшення обсягу. Молоко заздалегідь кип'ятимо і остуджуємо до холодного стану в холодильнику, а після переливаємо в загальну масу блендера і гарненько остаточно збиваємо морозиво.
    Перекладаємо молочно-полуничну масу в широку ємність, яку можна буде поставити в морозилку. Через 1 годину 20 хвилин дістаємо ємність і збиваємо на низькій швидкості морозиво міксером і знову заморожуємо. Повторюємо процес збивання знову через 1 годину 20 хвилин, а потім вже ставимо його назад на 5-6 годин.
    Додав: admin | 22-09-2016, 15:14
    Переглядів: 53