Одним з чудових ласощів, яким нас ще маленькими частенько балували батьки є смачне, холодне морозиво. Пропонуємо вам порадувати своїх діток справжнім домашнім морозивом, приготованим з хорошого молока, за рецептами, в яких докладно описано, як правильно його зробити.
Як зробити морозиво «Пломбір» з молока і вершків?
Інгредієнти: домашнє молоко – 120 мл; свіжі яєчні жовтки – 3 шт.; жирні вершки (33%) – 320 мл; дрібний цукор – 170 р. Приготування Домашнє, кип'ячене, але вже охолоджене молочко з'єднуємо зі свіжими яєчними жовтками і дрібним цукром. Розбиваємо всі ручним віночком і переміщаємо в металеву ємність, яку слідом виставляємо на конфорки плити зі слабеньким вогнем. Постійно помішуючи цю суміш уварюють її до консистенції подібної згущеного молока. Знімаємо з плити і не перестаючи помішувати вінчиком або ложкою охолоджуємо до кімнатної температури.
В окрему, з високими бортами миску, виливаємо дуже добре охолоджені жирні вершки і збиваємо їх звичайним електричним міксером до отримання повітряної маси. Цю вершкову масу акуратно перекладаємо в ємність з молочно-яєчним сиропом і, ретельно перемішуючи з'єднуємо їх разом. Переміщаємо все в широку скляну або пластикову ємність, яку потім виставляємо в камеру морозилки на 45-50 хвилин. Потім витягуємо посуд з морозивом з камери і перемішавши його, знову відправляємо назад на таку ж кількість часу. Потім повторюємо цю процедуру, але ставимо «Пломбір» застигати вже на 35 години.
Як зробити домашнє морозиво з молока та цукру без вершків?
Інгредієнти: жирне молоко – 700 мл; цукровий пісок – 200 г; яєчні білки – 2 шт.; яєчні жовтки – 3 шт.; ванільний цукор – 1 пакет. Приготування Жирне, добре молоко наливаємо в каструльку з товстим дном, додаємо до нього половину цукрового піску, ванільний цукор і виставивши на плиту доводимо до стану кипіння, не забуваючи при цьому постійно помішувати. Відставляємо все в сторонку для остигання.
Свіжі яєчні жовтки з'єднуємо з половиною цукру, що залишився і до стану піни збиваємо їх міксером. Висипаємо другу половину всього залишився цукрового піску до білків і проробляємо з ними теж, що і з жовтками до отримання стійкої повітряної маси.
Остиглий молочний сироп з'єднуємо з масою з жовтків і виставивши все на вогонь, помішуючи доводимо до невеликого ущільнення цієї маси. Знову відставляємо каструльку до охолодження, а після вмішуємо сюди пишні білки спочатку ложкою, а потім міксером. Отриману основу морозива перекладаємо у великий посуд і виставляємо його в морозилку. Дістаємо морозиво з молока і цукрового піску для перемішування два рази через кожні 50 хвилин, після чого залишаємо його у морозильній камері на 65 годин.
Рецепт морозива з молока і полуниці
Інгредієнти: свіжа полуниця – 200 г; молоко (32%) – 250 мл; домашня сметана – 180 г; цукор – 130 г; жовтки курячих яєць – 3 шт. Приготування У велику чашу блендера поміщаємо жовтки курячих яєць, з додаванням цукру і вбиваємо до однорідного стану. Ягоди полуниці добре вимиваємо і, розрізавши кожну на 4 часточки
відправляємо слідом за жовтками і перемелюємо до тих пір, поки в масі не розіб'ються всі фруктові шматочки. Тепер викладаємо сюди домашню сметану і збиваємо до невеликого збільшення обсягу. Молоко заздалегідь кип'ятимо і остуджуємо до холодного стану в холодильнику, а після переливаємо в загальну масу блендера і гарненько остаточно збиваємо морозиво.
Перекладаємо молочно-полуничну масу в широку ємність, яку можна буде поставити в морозилку. Через 1 годину 20 хвилин дістаємо ємність і збиваємо на низькій швидкості морозиво міксером і знову заморожуємо. Повторюємо процес збивання знову через 1 годину 20 хвилин, а потім вже ставимо його назад на 5-6 годин.