» » Батончик-мюслі в домашніх умовах

Батончик-мюслі в домашніх умовах

Батончик-мюслі в домашніх умовах
Якщо ви завжди поспіхом і часто просто не встигаєте приготувати повноцінний сніданок, заготовте порцію батончики-мюслі в домашніх умовах і перекушуйте ними всякий раз, як вас наздожене почуття голоду.

Батончики-мюслі своїми руками – рецепт


Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці – 2 ст.;

  • борошно – 115 г;

  • горіхи кешью – 1 ст.;

  • сушена чорниця – 3/4 ст.;

  • горіхове масло – 1 ст.;

  • мед – 115 мл;

  • рослинне масло – 115 мл;

  • жменю фініків.


  • Приготування
    Довільно покришіть горіхи кешью і змішайте їх з борошном і вівсяними пластівцями. Додайте сушену чорницю. Перетворіть фініки в пасту з допомогою блендера і покладіть цю пасту до сухої суміші інгредієнтів, слідом всипте щіпку солі.
    В окремому посуді змішайте горіхове масло з медом і маслом рослинним, а потім додайте рідку суміш сухої. Добре вимісити масу руками, рівномірно розподіляючи масла серед пластівців і горіхів. До речі, у відсутності меду ви можете зробити батончики-мюслі на сиропі своїми руками. Допустимо використовувати сироп агави або звичайний цукровий сироп, якщо ви не особливо хвилюєтеся про калорії.
    Утрамбуйте масу у форму для випікання і готуйте при 180 градусах 20-25 хвилин.

    Батончик-мюслі з яблуком – рецепт


    Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці – 2 ст.;

  • кокосова стружка – 1/2 ст.;

  • горіхи – 1/2 ст.;

  • жменю фініків;

  • рослинна олія – 60 мл;

  • мед – 85 мл;

  • сушені яблука – 1 ст.;

  • кориця – 1 ч. ложка;

  • щіпка мускатного горіха.


  • Приготування
    Збийте вівсяні пластівці блендером протягом 10-15 секунд. Змішайте вівсянку з рубаними горіхами, пряностями і кокосовою стружкою. У сотейник на слабкий вогонь поставте рослинне масло з медом. Фініки збийте в пасту. Коли масло і мед перетворяться в емульсію, вилийте її поверх суміші на основі пластівців і перемішайте разом з пастою з фініків. Розподіліть суміш інгредієнтів в листі, утрамбуйте і випікайте домашні батончики-мюслі протягом 15-20 хвилин.

    Як зробити батончики-мюслі без випічки в домашніх умовах?


    Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці – 1 1/2 ст.;

  • кориця – 1 ч. ложка;

  • щіпка солі;

  • фініки – 7 шт.;

  • мед – 45 мл;

  • горіхове масло – 1/4 ст.;

  • по жмені мигдалю, шоколадної крихти, сушеної журавлини.


  • Приготування
    За ніч до приготування замочіть фініки в теплій воді, а на наступний день збийте м'якоть блендером в пюре. Додайте до отриманого пюре мед і горіхове масло, після чого повторіть збивання. Окремо змішайте інші сухі компоненти, додайте до них рідку суміш інгредієнтів і добре вимісіть. Утрамбуйте масу у форму і залишити в холоді на 8 годин перед нарізкою.
    Додав: admin | 22-09-2016, 15:04
    Переглядів: 121