Якщо ви завжди поспіхом і часто просто не встигаєте приготувати повноцінний сніданок, заготовте порцію батончики-мюслі в домашніх умовах і перекушуйте ними всякий раз, як вас наздожене почуття голоду.
Батончики-мюслі своїми руками – рецепт
Інгредієнти: вівсяні пластівці – 2 ст.; борошно – 115 г; горіхи кешью – 1 ст.; сушена чорниця – 3/4 ст.; горіхове масло – 1 ст.; мед – 115 мл; рослинне масло – 115 мл; жменю фініків. Приготування Довільно покришіть горіхи кешью і змішайте їх з борошном і вівсяними пластівцями. Додайте сушену чорницю. Перетворіть фініки в пасту з допомогою блендера і покладіть цю пасту до сухої суміші інгредієнтів, слідом всипте щіпку солі.
В окремому посуді змішайте горіхове масло з медом і маслом рослинним, а потім додайте рідку суміш сухої. Добре вимісити масу руками, рівномірно розподіляючи масла серед пластівців і горіхів. До речі, у відсутності меду ви можете зробити батончики-мюслі на сиропі своїми руками. Допустимо використовувати сироп агави або звичайний цукровий сироп, якщо ви не особливо хвилюєтеся про калорії.
Утрамбуйте масу у форму для випікання і готуйте при 180 градусах 20-25 хвилин.
Батончик-мюслі з яблуком – рецепт
Інгредієнти: вівсяні пластівці – 2 ст.; кокосова стружка – 1/2 ст.; горіхи – 1/2 ст.; жменю фініків; рослинна олія – 60 мл; мед – 85 мл; сушені яблука – 1 ст.; кориця – 1 ч. ложка; щіпка мускатного горіха. Приготування Збийте вівсяні пластівці блендером протягом 10-15 секунд. Змішайте вівсянку з рубаними горіхами, пряностями і кокосовою стружкою. У сотейник на слабкий вогонь поставте рослинне масло з медом. Фініки збийте в пасту. Коли масло і мед перетворяться в емульсію, вилийте її поверх суміші на основі пластівців і перемішайте разом з пастою з фініків. Розподіліть суміш інгредієнтів в листі, утрамбуйте і випікайте домашні батончики-мюслі протягом 15-20 хвилин.
Як зробити батончики-мюслі без випічки в домашніх умовах?
Інгредієнти: вівсяні пластівці – 1 1/2 ст.; кориця – 1 ч. ложка; щіпка солі; фініки – 7 шт.; мед – 45 мл; горіхове масло – 1/4 ст.; по жмені мигдалю, шоколадної крихти, сушеної журавлини. Приготування За ніч до приготування замочіть фініки в теплій воді, а на наступний день збийте м'якоть блендером в пюре. Додайте до отриманого пюре мед і горіхове масло, після чого повторіть збивання. Окремо змішайте інші сухі компоненти, додайте до них рідку суміш інгредієнтів і добре вимісіть. Утрамбуйте масу у форму і залишити в холоді на 8 годин перед нарізкою.