» » Шоколадний батончик

Шоколадний батончик

Шоколадний батончик
Знайти десятки різних видів шоколадних батончиків в сучасному супермаркеті не складе труднощів, але якщо ви в пошуку натуральних солодощів, якість яких можна перевірити самостійно, то зверніть увагу на рецепти ласощів з цього матеріалу.

Рецепт шоколадного батончика з горіхами


Крім горіхів і самого шоколаду, до складу цього батончика входять ще й сухофрукти, роблять батончики помітно більш поживними, а їх текстуру тягучою і однорідною.
Інгредієнти:

  • фініки (без кісточок) – 150 г;

  • какао-порошок – 35 г;

  • чорнослив – 55 г;

  • волоські горіхи – 175 г;

  • кокосовий цукор – 175 г;

  • насіння одного ванільного стручка.


  • Приготування
    Озброївшись міксером або м'ясорубкою, перетворіть фініки і чорнослив в однорідну пасту. Додайте до пасти з сухофруктів горіхи, кокосовий цукор і вміст ванільного стручка. Повторіть збивання, поки не отримаєте колишню пастоподібну консистенцію. Розподіліть отриману пасту покритої пергаментом форму і залиште все в холодильнику мінімум на 3-4 години. Після охолодження наріжте застиглу горіхову масу на батончики.

    Шоколадно-горіховий батончик


    Приготувати корисні шоколадні батончики можна ще простіше, якщо взяти горіхове асорті і залити його розтопленим гірким шоколадом.
    Інгредієнти:

  • мигдаль – 1 ст.;

  • пекан – 1 /2 ст.;

  • волоські горіхи – 1/2 ст.;

  • очищені насіння – 1/4 ст.;

  • горіхове масло – 1/4 ст.;

  • мед – 55 мл;

  • щіпка солі;

  • ванільний екстракт – 10 мл;

  • чорний шоколад – 175 р.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити шоколадний батончик, приготуйте суміш з горіхового масла і меду, якій ми будемо заливати горіхи. Підігрійте обидва інгредієнта разом до отримання однорідної маси, потім змішайте її з горіхами і насінням, додайте сіль і ваніль, після чого розподіліть у покритої пергаментом формі. Залиште основу батончика застигати на холоді.
    Розтопити гіркий шоколад і залийте ним горіхи. Поверніть форму з горіховими батончиками назад в холодильник до повного застигання.

    Рецепт шоколадного батончика


    Інгредієнти:

  • гіркий шоколад – 355 г;

  • горіхове масло – 1/2 ст.;

  • згущене молоко – 295 мл;

  • печиво галетне – 245 г;

  • мікс із сухофруктів – 145 г;

  • жменя рубаних горіхів.


  • Приготування
    Розтопіть шоколад разом з горіховим маслом і змішайте все зі згущеним молоком. Печиво розламайте, змішайте з сушеними фруктами і горіхами, а потім залийте розтопленим шоколадом. Утрамбуйте масу у форму і залиште до повного застигання в холодильнику.
    Додав: admin | 22-09-2016, 15:03
    Переглядів: 116