Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зробити шоколадну ковбасу?

Як зробити шоколадну ковбасу?

5-07-2015, 22:05
1 467
Як зробити шоколадну ковбасу?
Пам'ятаєте ті самі солодкі ковбаски з дитинства? Нудотно-солодкі, але неймовірно смачні. Їх зазвичай продавали в блискучій обгортці з фольги? Купити таку в наш час – важке завдання, а от приготувати вдома абсолютно не складно.

Рецепт шоколадної ковбаси з печива і какао


У класичному рецепті шоколадної ковбаси немає ніяких зайвих деталей: всього 5 інгредієнтів, змішаних разом в правильних пропорціях, дають на виході пластичну солодку масу, яка після охолодження перетворюється в ту саму всіма улюблену шоколадну ковбаску.
Інгредієнти:

  • печиво - 300 г;

  • вершкове масло - 110 г;

  • цукор - 60 г;

  • какао-порошок - 45 р.


  • Приготування
    В якості основи ви можете вибрати звичайне пісочне печиво головне, щоб воно легко перетворюватися в крупну крихту і не було надмірно сухим.
    Раскрошив печиво, розтопіть трохи олії і змішайте його з цукром і какао прямо на вогні, постійно помішуючи. Влийте розтоплене масло в крихти печива і гарненько все перемішайте.
    Застеліть стіл листом фольги або харчової плівки, на один з країв якого викладіть ковбаскою шоколадну суміш. Поверніть плівку і залиште десерт в холодильник на 6-8 годин або в морозильній камері на 2.

    Шоколадна ковбаса зі згущеним молоком


    Та сама шоколадна ковбаса як в дитинстві, крім шоколаду або какао з печивом, мала у своєму складі згущене молоко. Саме цей нехитрий інгредієнт дарував ласощів легкий молочний смак і улюблену багатьма приторную солодкість.
    Інгредієнти:

  • чорний шоколад - 330 г;

  • згущене молоко - 420 мл;

  • печиво - 300 г;

  • лікер «Амаретто» - 5 мл


  • Приготування
    Перед тим, як зробити шоколадну ковбасу, в мікрохвильовій печі або над киплячою водою розтопіть шоколад і змішайте його зі згущеним молоком. Печиво перетворіть в крихту таким чином, щоб серед всієї маси знаходилися як і зовсім дрібні, так і трохи більш великі шматочки. Змішайте крихти з печива з шоколадною масою і додайте лікер. Останній легко замінюється ароматизатором або натуральним ванільним екстрактом. За допомогою плівки скатайте суміш в ковбаску і залиште в морозильній камері на пару годин.

    Простий рецепт шоколадної ковбаси з білого шоколаду


    Цей спосіб приготування шоколадної ковбаси мало чим відрізняється від описаних раніше, крім одного з головних інгредієнтів у списку – шоколаду. Разом звичайного чорного шоколаду або какао тут ми будемо використовувати білий шоколад і шоколадне печиво.
    Інгредієнти:

  • галетне печиво - 120 г;

  • шоколадне печиво - 70 г;

  • білий шоколад - 60 г;

  • згущене молоко - 60 мл;

  • вершкове масло - 75 г;

  • молоко - 30 мл;

  • лікер «Бейліз» - 60 мл;

  • горіхи і сухофрукти - 60 р.


  • Приготування
    Обидва види печива перетворіть в крихту. У двох окремих чашах розтопіть вершкове масло і білий шоколад з додаванням лікеру і молока. З'єднайте шоколад з маслом і додайте крихти з печива, будь подрібнені горіхи і сухофрукти. Густу пасту скачайте в ковбаску і охолодіть.

    Шоколадна ковбаса - класичний рецепт


    Чи Знали ви, що шоколадна ковбаска – не радянська класика, а традиційне італійське ласощі з шоколадом і горіхами, без додавання згущеного молока або какао? Про класичною рецептурою читайте далі.
    Інгредієнти:

  • горіхи (фісташки, мигдаль) - 1 ст.;
  • Як зробити шоколадну ковбасу?

  • шоколад - 340 г;

  • білий шоколад - 25 г;

  • апельсинова цедра - 1 ч. ложка;

  • вершкове масло - 60 г;

  • крихта печива - 1/4 ст.;

  • цукрова пудра для обсипання.


  • Приготування
    Розтопіть шоколад з додаванням вершкового масла і цедри апельсина. Додайте шоколадну основу крихти з печива і нарізані горішки. З отриманої суміші сформуйте ковбаску і повністю остудіть її в морозильній камері. Готове ласощі обваляйте в цукрі і подавайте нарізаним.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зробити шоколадне морозиво в домашніх умовах?
    Як зробити шоколадне морозиво в домашніх умовах?
    Серед інших переваг морозива — його можна легко зробити в домашніх умовах. Навіть якщо немає морожениці. Немає нічого складного в приготуванні цього
    Шоколадна «Картопля»
    Шоколадна «Картопля»
    Шоколадна картопля – ідеальний святковий десерт, особливо, якщо це дні народження малюків, хоча іноді і дорослі до таких солодощів ставляться
    Ковбаса з печива
    Ковбаса з печива
    Ковбаса з печива - це чудовий десерт, улюблене нами з дитинства. Приготувати його в домашніх умовах досить просто, і ви в цьому зараз переконайтеся,
    Солодка ковбаса - рецепт
    Солодка ковбаса - рецепт
    Солодка ковбаса - смачне ласощі, яке припаде до душі і дорослим і дітям. А готуватися воно досить швидко і просто. Пропонуємо вам кілька цікавих
    Тістечко з печива
    Тістечко з печива
    Якщо вам печива з варенням, медом або згущеним молоком вже трохи набридли, тоді пропонуємо зробити оригінальні тістечка з печива за простими
    Шоколадна ковбаска з печива
    Шоколадна ковбаска з печива
    Шоколадна ковбаска - ласощі з дитинства. Щоб його приготувати, знадобиться печиво, горіхи, згущене молоко, так і трохи вільного часу. Інші подробиці