Як зробити шоколадну ковбасу?
Пам'ятаєте ті самі солодкі ковбаски з дитинства? Нудотно-солодкі, але неймовірно смачні. Їх зазвичай продавали в блискучій обгортці з фольги? Купити таку в наш час – важке завдання, а от приготувати вдома абсолютно не складно.
У класичному рецепті шоколадної ковбаси немає ніяких зайвих деталей: всього 5 інгредієнтів, змішаних разом в правильних пропорціях, дають на виході пластичну солодку масу, яка після охолодження перетворюється в ту саму всіма улюблену шоколадну ковбаску.
Інгредієнти:
печиво - 300 г;
вершкове масло - 110 г;
цукор - 60 г;
какао-порошок - 45 р.
Приготування
В якості основи ви можете вибрати звичайне пісочне печиво головне, щоб воно легко перетворюватися в крупну крихту і не було надмірно сухим.
Раскрошив печиво, розтопіть трохи олії і змішайте його з цукром і какао прямо на вогні, постійно помішуючи. Влийте розтоплене масло в крихти печива і гарненько все перемішайте.
Застеліть стіл листом фольги або харчової плівки, на один з країв якого викладіть ковбаскою шоколадну суміш. Поверніть плівку і залиште десерт в холодильник на 6-8 годин або в морозильній камері на 2.
Та сама шоколадна ковбаса як в дитинстві, крім шоколаду або какао з печивом, мала у своєму складі згущене молоко. Саме цей нехитрий інгредієнт дарував ласощів легкий молочний смак і улюблену багатьма приторную солодкість.
Інгредієнти:
чорний шоколад - 330 г;
згущене молоко - 420 мл;
печиво - 300 г;
лікер «Амаретто» - 5 мл
Приготування
Перед тим, як зробити шоколадну ковбасу, в мікрохвильовій печі або над киплячою водою розтопіть шоколад і змішайте його зі згущеним молоком. Печиво перетворіть в крихту таким чином, щоб серед всієї маси знаходилися як і зовсім дрібні, так і трохи більш великі шматочки. Змішайте крихти з печива з шоколадною масою і додайте лікер. Останній легко замінюється ароматизатором або натуральним ванільним екстрактом. За допомогою плівки скатайте суміш в ковбаску і залиште в морозильній камері на пару годин.
Цей спосіб приготування шоколадної ковбаси мало чим відрізняється від описаних раніше, крім одного з головних інгредієнтів у списку – шоколаду. Разом звичайного чорного шоколаду або какао тут ми будемо використовувати білий шоколад і шоколадне печиво.
Інгредієнти:
галетне печиво - 120 г;
шоколадне печиво - 70 г;
білий шоколад - 60 г;
згущене молоко - 60 мл;
вершкове масло - 75 г;
молоко - 30 мл;
лікер «Бейліз» - 60 мл;
горіхи і сухофрукти - 60 р.
Приготування
Обидва види печива перетворіть в крихту. У двох окремих чашах розтопіть вершкове масло і білий шоколад з додаванням лікеру і молока. З'єднайте шоколад з маслом і додайте крихти з печива, будь подрібнені горіхи і сухофрукти. Густу пасту скачайте в ковбаску і охолодіть.
Чи Знали ви, що шоколадна ковбаска – не радянська класика, а традиційне італійське ласощі з шоколадом і горіхами, без додавання згущеного молока або какао? Про класичною рецептурою читайте далі.
Інгредієнти:
горіхи (фісташки, мигдаль) - 1 ст.;
шоколад - 340 г;
білий шоколад - 25 г;
апельсинова цедра - 1 ч. ложка;
вершкове масло - 60 г;
крихта печива - 1/4 ст.;
цукрова пудра для обсипання.
Приготування
Розтопіть шоколад з додаванням вершкового масла і цедри апельсина. Додайте шоколадну основу крихти з печива і нарізані горішки. З отриманої суміші сформуйте ковбаску і повністю остудіть її в морозильній камері. Готове ласощі обваляйте в цукрі і подавайте нарізаним.
Рецепт шоколадної ковбаси з печива і какао
У класичному рецепті шоколадної ковбаси немає ніяких зайвих деталей: всього 5 інгредієнтів, змішаних разом в правильних пропорціях, дають на виході пластичну солодку масу, яка після охолодження перетворюється в ту саму всіма улюблену шоколадну ковбаску.
Інгредієнти:
Приготування
В якості основи ви можете вибрати звичайне пісочне печиво головне, щоб воно легко перетворюватися в крупну крихту і не було надмірно сухим.
Раскрошив печиво, розтопіть трохи олії і змішайте його з цукром і какао прямо на вогні, постійно помішуючи. Влийте розтоплене масло в крихти печива і гарненько все перемішайте.
Застеліть стіл листом фольги або харчової плівки, на один з країв якого викладіть ковбаскою шоколадну суміш. Поверніть плівку і залиште десерт в холодильник на 6-8 годин або в морозильній камері на 2.
Шоколадна ковбаса зі згущеним молоком
Та сама шоколадна ковбаса як в дитинстві, крім шоколаду або какао з печивом, мала у своєму складі згущене молоко. Саме цей нехитрий інгредієнт дарував ласощів легкий молочний смак і улюблену багатьма приторную солодкість.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити шоколадну ковбасу, в мікрохвильовій печі або над киплячою водою розтопіть шоколад і змішайте його зі згущеним молоком. Печиво перетворіть в крихту таким чином, щоб серед всієї маси знаходилися як і зовсім дрібні, так і трохи більш великі шматочки. Змішайте крихти з печива з шоколадною масою і додайте лікер. Останній легко замінюється ароматизатором або натуральним ванільним екстрактом. За допомогою плівки скатайте суміш в ковбаску і залиште в морозильній камері на пару годин.
Простий рецепт шоколадної ковбаси з білого шоколаду
Цей спосіб приготування шоколадної ковбаси мало чим відрізняється від описаних раніше, крім одного з головних інгредієнтів у списку – шоколаду. Разом звичайного чорного шоколаду або какао тут ми будемо використовувати білий шоколад і шоколадне печиво.
Інгредієнти:
Приготування
Обидва види печива перетворіть в крихту. У двох окремих чашах розтопіть вершкове масло і білий шоколад з додаванням лікеру і молока. З'єднайте шоколад з маслом і додайте крихти з печива, будь подрібнені горіхи і сухофрукти. Густу пасту скачайте в ковбаску і охолодіть.
Шоколадна ковбаса - класичний рецепт
Чи Знали ви, що шоколадна ковбаска – не радянська класика, а традиційне італійське ласощі з шоколадом і горіхами, без додавання згущеного молока або какао? Про класичною рецептурою читайте далі.
Інгредієнти:
Приготування
Розтопіть шоколад з додаванням вершкового масла і цедри апельсина. Додайте шоколадну основу крихти з печива і нарізані горішки. З отриманої суміші сформуйте ковбаску і повністю остудіть її в морозильній камері. Готове ласощі обваляйте в цукрі і подавайте нарізаним.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зробити шоколадне морозиво в домашніх умовах?
Серед інших переваг морозива — його можна легко зробити в домашніх умовах. Навіть якщо немає морожениці. Немає нічого складного в приготуванні цього
Шоколадна «Картопля»
Шоколадна картопля – ідеальний святковий десерт, особливо, якщо це дні народження малюків, хоча іноді і дорослі до таких солодощів ставляться
Ковбаса з печива
Ковбаса з печива - це чудовий десерт, улюблене нами з дитинства. Приготувати його в домашніх умовах досить просто, і ви в цьому зараз переконайтеся,
Солодка ковбаса - рецепт
Солодка ковбаса - смачне ласощі, яке припаде до душі і дорослим і дітям. А готуватися воно досить швидко і просто. Пропонуємо вам кілька цікавих
Тістечко з печива
Якщо вам печива з варенням, медом або згущеним молоком вже трохи набридли, тоді пропонуємо зробити оригінальні тістечка з печива за простими
Шоколадна ковбаска з печива
Шоколадна ковбаска - ласощі з дитинства. Щоб його приготувати, знадобиться печиво, горіхи, згущене молоко, так і трохи вільного часу. Інші подробиці