Знайти десятки різних видів шоколадних батончиків в сучасному супермаркеті не складе труднощів, але якщо ви в пошуку натуральних солодощів, якість яких можна перевірити самостійно, то зверніть увагу на рецепти ласощів з цього матеріалу.
Рецепт шоколадного батончика з горіхами
Крім горіхів і самого шоколаду, до складу цього батончика входять ще й сухофрукти, роблять батончики помітно більш поживними, а їх текстуру тягучою і однорідною.
Інгредієнти: фініки (без кісточок) – 150 г; какао-порошок – 35 г; чорнослив – 55 г; волоські горіхи – 175 г; кокосовий цукор – 175 г; насіння одного ванільного стручка. Приготування Озброївшись міксером або м'ясорубкою, перетворіть фініки і чорнослив в однорідну пасту. Додайте до пасти з сухофруктів горіхи, кокосовий цукор і вміст ванільного стручка. Повторіть збивання, поки не отримаєте колишню пастоподібну консистенцію. Розподіліть отриману пасту покритої пергаментом форму і залиште все в холодильнику мінімум на 3-4 години. Після охолодження наріжте застиглу горіхову масу на батончики.
Шоколадно-горіховий батончик
Приготувати корисні шоколадні батончики можна ще простіше, якщо взяти горіхове асорті і залити його розтопленим гірким шоколадом.
Інгредієнти: мигдаль – 1 ст.; пекан – 1 /2 ст.; волоські горіхи – 1/2 ст.; очищені насіння – 1/4 ст.; горіхове масло – 1/4 ст.; мед – 55 мл; щіпка солі; ванільний екстракт – 10 мл; чорний шоколад – 175 р. Приготування Перед тим, як зробити шоколадний батончик, приготуйте суміш з горіхового масла і меду, якій ми будемо заливати горіхи. Підігрійте обидва інгредієнта разом до отримання однорідної маси, потім змішайте її з горіхами і насінням, додайте сіль і ваніль, після чого розподіліть у покритої пергаментом формі. Залиште основу батончика застигати на холоді.
Розтопити гіркий шоколад і залийте ним горіхи. Поверніть форму з горіховими батончиками назад в холодильник до повного застигання.
Рецепт шоколадного батончика
Інгредієнти: гіркий шоколад – 355 г; горіхове масло – 1/2 ст.; згущене молоко – 295 мл; печиво галетне – 245 г; мікс із сухофруктів – 145 г; жменя рубаних горіхів. Приготування Розтопіть шоколад разом з горіховим маслом і змішайте все зі згущеним молоком. Печиво розламайте, змішайте з сушеними фруктами і горіхами, а потім залийте розтопленим шоколадом. Утрамбуйте масу у форму і залиште до повного застигання в холодильнику.