Шоколадна глазур з какао для торта
Шоколадна глазур для торта з какао – перевірений поколіннями спосіб декору улюблених десертів. Така глазур відрізняється не тільки цікавим смаком з легкою гіркуватістю, але і забезпечує акуратний зовнішній вигляд пампушків , бісквіту, печінкою та інших ласощів. Про різноманітних рецептах докладно далі.
Цей традиційний варіант шоколадної глазурі готується на манер ганаша з шоколаду і виглядає подібним чином. На відміну від простої суміші з порошку какао, пудри і краплі молока, така глазур застигає, залишаючись глянцевою за рахунок наявності масла.
Інгредієнти:
вершкове масло - 65 г;
молоко - 65 мл;
какао - 35 г;
цукрова пудра - 265 р.
Приготування
Розпустіть вершкове масло в невеликому сотейнику над слабким вогнем. Слабкий жар критично важливим для того, що шматочки вершкового масла просто не почали горіти. Додайте до масла какао, влийте молоко, підігрійте і переконайтеся, що порошок перетворився на однорідну пасту, а не схопився грудочками. Далі зніміть посуд з жару й всипте до її вмісту попередньо просіяне цукрову пудру. Після перемішування ви отримаєте густу шоколадну глазур.
Готувати шоколадну глазур можна і простішим і старим методом, не вимагають від вас додавання молока, вершків або масла. Вода, цукор, какао, трохи ванілі, при бажанні, і готово.
Інгредієнти:
цукрова пудра - 155 г;
какао - 25 г;
вода - 45 мл;
щіпка ваніліну (опціонально).
Приготування
Уникнути грудок у готової суміші допоможе попереднє просіювання какао з цукровою пудрою. Пропустивши сухі компоненти через сито, з'єднайте їх з дрібкою ваніліну і влийте гарячу воду. Почніть інтенсивне замішування віночком. Проста шоколадна глазур з какао для торта і інших кондитерських виробів буде готова, як тільки ви досягнете максимально однорідної консистенції.
Глазур вийде більш насиченим і густий, якщо ви замініть молоко вершками і додасте трохи олії. Густота готової глазурі визначається вершків жирністю.
Інгредієнти:
цукрова пудра - 245 г;
какао - 45 г;
вершкове масло - 15 г;
вершки - 65 мл
Приготування
Розпустіть вершкове масло в теплих вершках над середнім жаром. В злегка підігріту суміш додайте какао і добийтеся його повного розчинення. Тепер почніть порційно підсипати пудру, також безперервно перемішуючи всі складові. Готову глазур злегка охолодіть перед використанням.
Шоколадна глазур для торта з какао – рецепт
Цей традиційний варіант шоколадної глазурі готується на манер ганаша з шоколаду і виглядає подібним чином. На відміну від простої суміші з порошку какао, пудри і краплі молока, така глазур застигає, залишаючись глянцевою за рахунок наявності масла.
Інгредієнти:
Приготування
Розпустіть вершкове масло в невеликому сотейнику над слабким вогнем. Слабкий жар критично важливим для того, що шматочки вершкового масла просто не почали горіти. Додайте до масла какао, влийте молоко, підігрійте і переконайтеся, що порошок перетворився на однорідну пасту, а не схопився грудочками. Далі зніміть посуд з жару й всипте до її вмісту попередньо просіяне цукрову пудру. Після перемішування ви отримаєте густу шоколадну глазур.
Шоколадна глазур з какао без молока
Готувати шоколадну глазур можна і простішим і старим методом, не вимагають від вас додавання молока, вершків або масла. Вода, цукор, какао, трохи ванілі, при бажанні, і готово.
Інгредієнти:
Приготування
Уникнути грудок у готової суміші допоможе попереднє просіювання какао з цукровою пудрою. Пропустивши сухі компоненти через сито, з'єднайте їх з дрібкою ваніліну і влийте гарячу воду. Почніть інтенсивне замішування віночком. Проста шоколадна глазур з какао для торта і інших кондитерських виробів буде готова, як тільки ви досягнете максимально однорідної консистенції.
Як зробити шоколадну глазур з какао-порошку і вершків?
Глазур вийде більш насиченим і густий, якщо ви замініть молоко вершками і додасте трохи олії. Густота готової глазурі визначається вершків жирністю.
Інгредієнти:
Приготування
Розпустіть вершкове масло в теплих вершках над середнім жаром. В злегка підігріту суміш додайте какао і добийтеся його повного розчинення. Тепер почніть порційно підсипати пудру, також безперервно перемішуючи всі складові. Готову глазур злегка охолодіть перед використанням.
Рекомендуємо добрі рецепти
Глазур з какао та молока
Самим простим і абсолютно доступним рішенням прикрасити готовий десерт є глазур. Пропонуємо декілька основних рецептів на основі молока і какао
Глазур для торта з какао та молока
Головною особливістю глазурі для будь-якого десерту є швидке і головне ефектне оформлення готового виробу. Приготувати якісну глазур зовсім не
Як зробити глазур з какао?
Будь-яка глазур здатна ефектно оформити домашній десерт. Але якщо її зробити на основі какао, то вийде ще й смачно і зовсім не дорого. Пропонуємо
Як приготувати шоколадну глазур для торта?
Оформити домашній десерт шоколадною глазур'ю - це ідеальний спосіб продемонструвати свої кулінарні здібності, особливо якщо скористаєтеся докладними
Як зробити шоколадну глазур з какао?
Шоколадна глазур з какао виручає, коли потрібно гарно оформити десерт для його подачі до святкового столу. Однак слід зазначити, що сьогодні існує
Шоколадна глазур з какао та молока - рецепт
Будь-який кондитерський виріб виходить не тільки смачним, але і апетитніше виглядає, якщо покрити його або прикрасити глазур'ю. Шоколадна глазур,