Шоколадна глазур для торта з какао – перевірений поколіннями спосіб декору улюблених десертів. Така глазур відрізняється не тільки цікавим смаком з легкою гіркуватістю, але і забезпечує акуратний зовнішній вигляд пампушків , бісквіту, печінкою та інших ласощів. Про різноманітних рецептах докладно далі.
Шоколадна глазур для торта з какао – рецепт
Цей традиційний варіант шоколадної глазурі готується на манер ганаша з шоколаду і виглядає подібним чином. На відміну від простої суміші з порошку какао, пудри і краплі молока, така глазур застигає, залишаючись глянцевою за рахунок наявності масла.
Інгредієнти: вершкове масло - 65 г; молоко - 65 мл; какао - 35 г; цукрова пудра - 265 р. Приготування Розпустіть вершкове масло в невеликому сотейнику над слабким вогнем. Слабкий жар критично важливим для того, що шматочки вершкового масла просто не почали горіти. Додайте до масла какао, влийте молоко, підігрійте і переконайтеся, що порошок перетворився на однорідну пасту, а не схопився грудочками. Далі зніміть посуд з жару й всипте до її вмісту попередньо просіяне цукрову пудру. Після перемішування ви отримаєте густу шоколадну глазур.
Шоколадна глазур з какао без молока
Готувати шоколадну глазур можна і простішим і старим методом, не вимагають від вас додавання молока, вершків або масла. Вода, цукор, какао, трохи ванілі, при бажанні, і готово.
Інгредієнти: цукрова пудра - 155 г; какао - 25 г; вода - 45 мл; щіпка ваніліну (опціонально). Приготування Уникнути грудок у готової суміші допоможе попереднє просіювання какао з цукровою пудрою. Пропустивши сухі компоненти через сито, з'єднайте їх з дрібкою ваніліну і влийте гарячу воду. Почніть інтенсивне замішування віночком. Проста шоколадна глазур з какао для торта і інших кондитерських виробів буде готова, як тільки ви досягнете максимально однорідної консистенції.
Як зробити шоколадну глазур з какао-порошку і вершків?
Глазур вийде більш насиченим і густий, якщо ви замініть молоко вершками і додасте трохи олії. Густота готової глазурі визначається вершків жирністю.
Інгредієнти: цукрова пудра - 245 г; какао - 45 г; вершкове масло - 15 г; вершки - 65 мл Приготування Розпустіть вершкове масло в теплих вершках над середнім жаром. В злегка підігріту суміш додайте какао і добийтеся його повного розчинення. Тепер почніть порційно підсипати пудру, також безперервно перемішуючи всі складові. Готову глазур злегка охолодіть перед використанням.