Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як спекти паску в паперових формочках?

Як спекти паску в паперових формочках?

22-09-2016, 14:28
5 870
Як спекти паску в паперових формочках?
Сьогодні ми розповімо вам, як правильно випікати паски в паперових формочках на прикладі одного з рецептів пасхальної випічки, а також зупинимося більш детально на перевагах та недоліках цієї сучасного винаходу.

Великодні паски в паперових формочках - рецепт


Інгредієнти:

  • молоко незбиране – 500 мл;

  • сметана домашня – 500 г;

  • пісок цукровий – 620 г;

  • борошно пшеничне просеянная вищого сорту – 2-22 кг;

  • курячі яйця великі – 10 шт.;

  • масло селянське вершкове – 260 г;

  • олія рослинна рафінована – 120 мл;

  • свіжі пресовані дріжджі – 95 г;

  • ванілін;

  • родзинки без кісточок – 320 г;

  • кухонна сіль – 10 р.


  • Приготування
    Випічку пасок в паперових формочках починаємо, як само собою зрозуміле, зі створення тесту. Для цього трохи неповний склянку теплого молока виливаємо в миску, додаємо всі раскрошенные дріжджі, по три столових ложки цукрового піску і борошна і ретельно розмішуємо. Через п'ятнадцять хвилин три курячих яйця обробляємо за допомогою міксера в густу піну, додавши при цьому дві склянки цукру, а після розчинення всіх кристалів олія рослинна без аромату і сметану.
    Тепер у великій посудині з'єднуємо дріжджову і сметанную суміш, вливаємо інше молоко, підігрів її попередньо приблизно до п'ятдесяти градусів, всипаємо приблизно сімсот грам просіяного борошна, гарненько розмішуємо і ставимо в тепло і затишок години на три. Кожні півгодини під час расстойки вторинної опари перемішуємо її акуратно і опускаємо.
    По закінченні часу виробляємо остаточний заміс тіста. Для цього збиваємо інтенсивно міксером залишилися курячі яйця, залишивши один білок для приготування помадки. У процесі збивання підсипаємо залишився цукровий пісок і обробляємо суміш до повного розчинення всіх солодких кристалів. В опару додаємо ванілін, дуже м'яке вершкове масло і підготовлені збиті з цукром яйця. Перемішуємо все ретельно і, потроху підсипаючи просіяне борошно, домагаємося не липкою, але дуже м'якої текстури тіста на паску. Залишаємо його в тепло підійматися. Після першого підйому просто перемішуємо, а після другого вмішуємо промитий заздалегідь, обсушенный і обсипаний борошном родзинки. Коли тісто підніметься втретє, розкладаємо його на паперових формах, заповнюючи їх трохи більше ніж на третину від загального обсягу, і залишаємо ще на деякий час збільшитися в обсязі як мінімум удвічі. Тепер акуратно переміщуємо заготовки пасок в паперових формах в гарячу духовку. Її температуру необхідно підтримувати протягом усього процесу випічки на рівні 180 градусів. Час же перебування виробів у духовці безпосередньо залежить від їх розміру і може змінюватись в середньому від двадцяти до сорока хвилин. Але для впевненості краще перевіряти готовність пасок за сухою дерев'яною шпажці.

    Як правильно пекти паски в паперових формочках?


    Як видно з опису запропонованого вище рецепта, паперові формочки для пасок використовують також як і будь-які інші форми, за тим винятком, що їх не потрібно змащувати маслом і обсипати додатково борошном або
    Як спекти паску в паперових формочках?
    манкою. Крім того виробу після випікання можна залишити в паперових формочках, не витягуючи, і це не вплине негативно на зовнішній вигляд або смак готових пасок. Вони не розмокнуть, а навпаки, збережуть вологу і не стануть сухими. Ще одна перевага таких форм - їх не потрібно мити. А недолік їх в тому, що вони одноразові, але на загальному тлі переваг він абсолютно не істотний.
    Тепер ви знаєте, як спекти паски в паперових формочках. Тісто для цього можна приготувати за будь-якого іншого рецептом, якому ви віддаєте перевагу, результат в будь-якому випадку вас порадує.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Паска в мультиварці
    Паска в мультиварці
    Не маючи особливих навичок у приготуванні традиційної великодньої випічки, завжди можна довіритися старими перевіреними рецептами і адаптувати їх під
    Рецепти пасок на сухих дріжджах
    Рецепти пасок на сухих дріжджах
    Навіть на сухих дріжджах паски виходять незрівнянними: пишними, м'якими і неодмінно солодкими. Далі опишемо два нескладних рецептів традиційної
    Рецепт смачної паски
    Рецепт смачної паски
    Напевно у кожної господині є свій перевірений рецепт пасок. Але деколи хочеться і урізноманітнити трохи традиційний спосіб приготування цієї
    Віденське тісто для пасок
    Віденське тісто для пасок
    У пошуку ідеального рецепту для пасок варто звернути особливу увагу варіантів віденського тесту. Випічка на його основі завжди виходить вдалою,
    Тісто для пасок на Великдень
    Тісто для пасок на Великдень
    Варіантів традиційної великодньої випічки неймовірна кількість і новачкові деколи складно визначити, який же паска вийде вдалим. Далі опишемо два
    Як спекти паску в духовці?
    Як спекти паску в духовці?
    Щоб ваші паски вийшли ідеальними, неодмінно потрібно подбати про високу якість складових, продумати процес їх випікання і, звичайно, налаштуватися на