Сьогодні ми розповімо вам, як правильно випікати паски в паперових формочках на прикладі одного з рецептів пасхальної випічки, а також зупинимося більш детально на перевагах та недоліках цієї сучасного винаходу.
Великодні паски в паперових формочках - рецепт
Інгредієнти: молоко незбиране – 500 мл; сметана домашня – 500 г; пісок цукровий – 620 г; борошно пшеничне просеянная вищого сорту – 2-22 кг; курячі яйця великі – 10 шт.; масло селянське вершкове – 260 г; олія рослинна рафінована – 120 мл; свіжі пресовані дріжджі – 95 г; ванілін; родзинки без кісточок – 320 г; кухонна сіль – 10 р. Приготування Випічку пасок в паперових формочках починаємо, як само собою зрозуміле, зі створення тесту. Для цього трохи неповний склянку теплого молока виливаємо в миску, додаємо всі раскрошенные дріжджі, по три столових ложки цукрового піску і борошна і ретельно розмішуємо. Через п'ятнадцять хвилин три курячих яйця обробляємо за допомогою міксера в густу піну, додавши при цьому дві склянки цукру, а після розчинення всіх кристалів олія рослинна без аромату і сметану.
Тепер у великій посудині з'єднуємо дріжджову і сметанную суміш, вливаємо інше молоко, підігрів її попередньо приблизно до п'ятдесяти градусів, всипаємо приблизно сімсот грам просіяного борошна, гарненько розмішуємо і ставимо в тепло і затишок години на три. Кожні півгодини під час расстойки вторинної опари перемішуємо її акуратно і опускаємо.
По закінченні часу виробляємо остаточний заміс тіста. Для цього збиваємо інтенсивно міксером залишилися курячі яйця, залишивши один білок для приготування помадки. У процесі збивання підсипаємо залишився цукровий пісок і обробляємо суміш до повного розчинення всіх солодких кристалів. В опару додаємо ванілін, дуже м'яке вершкове масло і підготовлені збиті з цукром яйця. Перемішуємо все ретельно і, потроху підсипаючи просіяне борошно, домагаємося не липкою, але дуже м'якої текстури тіста на паску. Залишаємо його в тепло підійматися. Після першого підйому просто перемішуємо, а після другого вмішуємо промитий заздалегідь, обсушенный і обсипаний борошном родзинки. Коли тісто підніметься втретє, розкладаємо його на паперових формах, заповнюючи їх трохи більше ніж на третину від загального обсягу, і залишаємо ще на деякий час збільшитися в обсязі як мінімум удвічі. Тепер акуратно переміщуємо заготовки пасок в паперових формах в гарячу духовку. Її температуру необхідно підтримувати протягом усього процесу випічки на рівні 180 градусів. Час же перебування виробів у духовці безпосередньо залежить від їх розміру і може змінюватись в середньому від двадцяти до сорока хвилин. Але для впевненості краще перевіряти готовність пасок за сухою дерев'яною шпажці.
Як правильно пекти паски в паперових формочках?
Як видно з опису запропонованого вище рецепта, паперові формочки для пасок використовують також як і будь-які інші форми, за тим винятком, що їх не потрібно змащувати маслом і обсипати додатково борошном або
манкою. Крім того виробу після випікання можна залишити в паперових формочках, не витягуючи, і це не вплине негативно на зовнішній вигляд або смак готових пасок. Вони не розмокнуть, а навпаки, збережуть вологу і не стануть сухими. Ще одна перевага таких форм - їх не потрібно мити. А недолік їх в тому, що вони одноразові, але на загальному тлі переваг він абсолютно не істотний.
Тепер ви знаєте, як спекти паски в паперових формочках. Тісто для цього можна приготувати за будь-якого іншого рецептом, якому ви віддаєте перевагу, результат в будь-якому випадку вас порадує.