Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепти пасок на сухих дріжджах

Рецепти пасок на сухих дріжджах

22-09-2016, 14:33
1 487
Рецепти пасок на сухих дріжджах
Існує думка, що великодні паски виходять більш вдалими при використанні в процесі приготування живих дріжджів. Але насправді все залежить від правильно підібраного співвідношення продуктів для тіста і від якості самих дріжджів. Для тих, хто віддає перевагу працювати з сухим продуктом, пропонуємо добірку рецептів великодніх пасок на тесті з сухими дріжджами.

Рецепт смачної паски на сухих дріжджах


Інгредієнти:

  • молоко незбиране – 05 л;

  • пісок цукровий – 320 г;

  • борошно просеянная пшеничне вищого сорту – 720 г;

  • курячі яйця середнього розміру – 6 шт.;

  • масло вершкове – 215 г;

  • сметана селянська – 215 г;

  • сухі дріжджі – 1 пакетик (розрахований на 1 кг борошна);

  • кардамон – 1 щіпка;

  • ванілін – 1 щіпка;

  • родзинки без кісточок – 160 г;

  • цукати – 140 р.


  • Приготування
    Так як тісто у нас з великою кількістю здоби, підготуємо спочатку опару. Для цього в молочко, прогріту до температури приблизно 40-45 градусів, додаємо сухі дріжджі і даємо їм повністю розчинитися. Тепер просіваємо в молочно-дріжджову суміш половину борошна і розмішуємо до максимального розчинення борошняних грудок. Тепер рушником прикриту посудину з опарою поставимо в тепло до збільшення в об'ємі вдвічі.
    По готовності опари яєчні жовтки відділяємо від білків, змішати з цукровим піском і ретельно розтираємо до побіління, пишноти і повного розчинення солодких кристалів, після чого змішуємо солодку жовткову масу з розтопленим маслом і вводимо в опару, обережно вимішуючи руками. Тепер поступово просіваємо решту борошно і вимішуємо ще досить довго, щоб отримати максимально однорідне тісто. Поки воно знову расстаивается і піднімається в теплі, готуємо родзинки. Промиваємо його, обсушуємо і обсипаємо борошном.
    Після підйому вмішуємо підготовлений родзинки і цукати в тісто і даємо йому ще один раз піднятися, після чого розкладаємо по промасленим формах, заповнюючи їх на одну третину, і залишаємо для додаткового підйому вже у формах. Коли вироби заповнять формочки по об'єму на дві третини, розташовуємо їх у прогрітій духовці і випікаємо до сухою дерев'яною лучинки, встановивши додатково на дно духовки посудину з водою.

    Простий рецепт швидкого приготування паски на сухих дріжджах


    Інгредієнти:

  • молоко незбиране – 250 мл;

  • пісок цукровий – 190 г;

  • борошно просеянная пшеничне вищого сорту – 630 г;

  • курячі яйця середнього розміру – 3 шт.;

  • масло вершкове – 120 г;

  • сухі дріжджі – 5 ч. ложок;

  • ванілін – 1 щіпка;

  • родзинки без кісточок – 160 г;

  • сіль велика – 1 щіпка.


  • Приготування
    Якщо є необхідність спекти паски швидко і без додаткової метушні, то даний рецепт приготування саме те, що потрібно. Спочатку розчиняємо сухі дріжджі в тепленькому незбираному молоці, а через хвилин десять додаємо збиті з цукровим піском яйця, розтоплене вершкове масло, сіль, ванілін і просіваємо в масу борошно пшеничне. Дуже ретельно вимішуємо тісто, домагаючись однорідності, м'якості і пластичності тіста. На завершення замісу додаємо заздалегідь підготовлений родзинки. Його потрібно гарненько помити, дати обсохнути і присипати борошном.
    Рецепти пасок на сухих дріжджах

    Розкладаємо приготовану масу в промаслені форми для пасок, заповнюючи їх на одну третину від усього обсягу, даємо піднятися в теплі і можемо випікати, поміщаючи їх в розігріту до 180 градусів духовку. Якщо є зайвий час, можна дати тісту піднятися двічі - один раз у мисці, а інший вже у формочках, що позитивно позначиться на смак готових виробів.
    Паски, приготовлені по кожному з рецептів, необхідно готовності прикрасити, покривши зверху білкової глазур'ю і посипати зверху кондитерської посипкою. Білкова глазур готується за лічені хвилини шляхом збивання яєчного білка з цукровою пудрою і невеликою кількістю лимонного соку.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Паска в мультиварці
    Паска в мультиварці
    Не маючи особливих навичок у приготуванні традиційної великодньої випічки, завжди можна довіритися старими перевіреними рецептами і адаптувати їх під
    Рецепт смачної паски
    Рецепт смачної паски
    Напевно у кожної господині є свій перевірений рецепт пасок. Але деколи хочеться і урізноманітнити трохи традиційний спосіб приготування цієї
    Тісто для пасок на Великдень
    Тісто для пасок на Великдень
    Варіантів традиційної великодньої випічки неймовірна кількість і новачкові деколи складно визначити, який же паска вийде вдалим. Далі опишемо два
    Як спекти паску в духовці?
    Як спекти паску в духовці?
    Щоб ваші паски вийшли ідеальними, неодмінно потрібно подбати про високу якість складових, продумати процес їх випікання і, звичайно, налаштуватися на
    Сирна паска
    Сирна паска
    Надзвичайно ніжним і пишним виходить паска, в складі якого є сир. Цей приголомшливий варіант тесту, безсумнівно, сподобається кожній господині, адже
    Олександрійське тісто для пасок
    Олександрійське тісто для пасок
    Найбільш вдалими паски виходять саме на основі александрійського тесту. Вироби виходять надзвичайно ніжними, приголомшливо м'якими і ароматними.