Рецепти пасок на сухих дріжджах
Існує думка, що великодні паски виходять більш вдалими при використанні в процесі приготування живих дріжджів. Але насправді все залежить від правильно підібраного співвідношення продуктів для тіста і від якості самих дріжджів. Для тих, хто віддає перевагу працювати з сухим продуктом, пропонуємо добірку рецептів великодніх пасок на тесті з сухими дріжджами.
Інгредієнти:
молоко незбиране – 05 л;
пісок цукровий – 320 г;
борошно просеянная пшеничне вищого сорту – 720 г;
курячі яйця середнього розміру – 6 шт.;
масло вершкове – 215 г;
сметана селянська – 215 г;
сухі дріжджі – 1 пакетик (розрахований на 1 кг борошна);
кардамон – 1 щіпка;
ванілін – 1 щіпка;
родзинки без кісточок – 160 г;
цукати – 140 р.
Приготування
Так як тісто у нас з великою кількістю здоби, підготуємо спочатку опару. Для цього в молочко, прогріту до температури приблизно 40-45 градусів, додаємо сухі дріжджі і даємо їм повністю розчинитися. Тепер просіваємо в молочно-дріжджову суміш половину борошна і розмішуємо до максимального розчинення борошняних грудок. Тепер рушником прикриту посудину з опарою поставимо в тепло до збільшення в об'ємі вдвічі.
По готовності опари яєчні жовтки відділяємо від білків, змішати з цукровим піском і ретельно розтираємо до побіління, пишноти і повного розчинення солодких кристалів, після чого змішуємо солодку жовткову масу з розтопленим маслом і вводимо в опару, обережно вимішуючи руками. Тепер поступово просіваємо решту борошно і вимішуємо ще досить довго, щоб отримати максимально однорідне тісто. Поки воно знову расстаивается і піднімається в теплі, готуємо родзинки. Промиваємо його, обсушуємо і обсипаємо борошном.
Після підйому вмішуємо підготовлений родзинки і цукати в тісто і даємо йому ще один раз піднятися, після чого розкладаємо по промасленим формах, заповнюючи їх на одну третину, і залишаємо для додаткового підйому вже у формах. Коли вироби заповнять формочки по об'єму на дві третини, розташовуємо їх у прогрітій духовці і випікаємо до сухою дерев'яною лучинки, встановивши додатково на дно духовки посудину з водою.
Інгредієнти:
молоко незбиране – 250 мл;
пісок цукровий – 190 г;
борошно просеянная пшеничне вищого сорту – 630 г;
курячі яйця середнього розміру – 3 шт.;
масло вершкове – 120 г;
сухі дріжджі – 5 ч. ложок;
ванілін – 1 щіпка;
родзинки без кісточок – 160 г;
сіль велика – 1 щіпка.
Приготування
Якщо є необхідність спекти паски швидко і без додаткової метушні, то даний рецепт приготування саме те, що потрібно. Спочатку розчиняємо сухі дріжджі в тепленькому незбираному молоці, а через хвилин десять додаємо збиті з цукровим піском яйця, розтоплене вершкове масло, сіль, ванілін і просіваємо в масу борошно пшеничне. Дуже ретельно вимішуємо тісто, домагаючись однорідності, м'якості і пластичності тіста. На завершення замісу додаємо заздалегідь підготовлений родзинки. Його потрібно гарненько помити, дати обсохнути і присипати борошном.
Розкладаємо приготовану масу в промаслені форми для пасок, заповнюючи їх на одну третину від усього обсягу, даємо піднятися в теплі і можемо випікати, поміщаючи їх в розігріту до 180 градусів духовку. Якщо є зайвий час, можна дати тісту піднятися двічі - один раз у мисці, а інший вже у формочках, що позитивно позначиться на смак готових виробів.
Паски, приготовлені по кожному з рецептів, необхідно готовності прикрасити, покривши зверху білкової глазур'ю і посипати зверху кондитерської посипкою. Білкова глазур готується за лічені хвилини шляхом збивання яєчного білка з цукровою пудрою і невеликою кількістю лимонного соку.
Рецепт смачної паски на сухих дріжджах
Інгредієнти:
Приготування
Так як тісто у нас з великою кількістю здоби, підготуємо спочатку опару. Для цього в молочко, прогріту до температури приблизно 40-45 градусів, додаємо сухі дріжджі і даємо їм повністю розчинитися. Тепер просіваємо в молочно-дріжджову суміш половину борошна і розмішуємо до максимального розчинення борошняних грудок. Тепер рушником прикриту посудину з опарою поставимо в тепло до збільшення в об'ємі вдвічі.
По готовності опари яєчні жовтки відділяємо від білків, змішати з цукровим піском і ретельно розтираємо до побіління, пишноти і повного розчинення солодких кристалів, після чого змішуємо солодку жовткову масу з розтопленим маслом і вводимо в опару, обережно вимішуючи руками. Тепер поступово просіваємо решту борошно і вимішуємо ще досить довго, щоб отримати максимально однорідне тісто. Поки воно знову расстаивается і піднімається в теплі, готуємо родзинки. Промиваємо його, обсушуємо і обсипаємо борошном.
Після підйому вмішуємо підготовлений родзинки і цукати в тісто і даємо йому ще один раз піднятися, після чого розкладаємо по промасленим формах, заповнюючи їх на одну третину, і залишаємо для додаткового підйому вже у формах. Коли вироби заповнять формочки по об'єму на дві третини, розташовуємо їх у прогрітій духовці і випікаємо до сухою дерев'яною лучинки, встановивши додатково на дно духовки посудину з водою.
Простий рецепт швидкого приготування паски на сухих дріжджах
Інгредієнти:
Приготування
Якщо є необхідність спекти паски швидко і без додаткової метушні, то даний рецепт приготування саме те, що потрібно. Спочатку розчиняємо сухі дріжджі в тепленькому незбираному молоці, а через хвилин десять додаємо збиті з цукровим піском яйця, розтоплене вершкове масло, сіль, ванілін і просіваємо в масу борошно пшеничне. Дуже ретельно вимішуємо тісто, домагаючись однорідності, м'якості і пластичності тіста. На завершення замісу додаємо заздалегідь підготовлений родзинки. Його потрібно гарненько помити, дати обсохнути і присипати борошном.
Розкладаємо приготовану масу в промаслені форми для пасок, заповнюючи їх на одну третину від усього обсягу, даємо піднятися в теплі і можемо випікати, поміщаючи їх в розігріту до 180 градусів духовку. Якщо є зайвий час, можна дати тісту піднятися двічі - один раз у мисці, а інший вже у формочках, що позитивно позначиться на смак готових виробів.
Паски, приготовлені по кожному з рецептів, необхідно готовності прикрасити, покривши зверху білкової глазур'ю і посипати зверху кондитерської посипкою. Білкова глазур готується за лічені хвилини шляхом збивання яєчного білка з цукровою пудрою і невеликою кількістю лимонного соку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Паска в мультиварці
Не маючи особливих навичок у приготуванні традиційної великодньої випічки, завжди можна довіритися старими перевіреними рецептами і адаптувати їх під
Рецепт смачної паски
Напевно у кожної господині є свій перевірений рецепт пасок. Але деколи хочеться і урізноманітнити трохи традиційний спосіб приготування цієї
Тісто для пасок на Великдень
Варіантів традиційної великодньої випічки неймовірна кількість і новачкові деколи складно визначити, який же паска вийде вдалим. Далі опишемо два
Як спекти паску в духовці?
Щоб ваші паски вийшли ідеальними, неодмінно потрібно подбати про високу якість складових, продумати процес їх випікання і, звичайно, налаштуватися на
Сирна паска
Надзвичайно ніжним і пишним виходить паска, в складі якого є сир. Цей приголомшливий варіант тесту, безсумнівно, сподобається кожній господині, адже
Олександрійське тісто для пасок
Найбільш вдалими паски виходять саме на основі александрійського тесту. Вироби виходять надзвичайно ніжними, приголомшливо м'якими і ароматними.