Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг з киселю

Пиріг з киселю

17-01-2015, 22:23
871
Пиріг з киселю
Кисіль - це популярне блюдо, яке володіє високими поживними якостями. Для багатьох людей він зазвичай асоціюється з дитячим або дієтичним напоєм. Між тим, відомі кулінари використовують киселі в якості основи для випічки пирогів і тортів. Кисільні бісквіти виходять рівними, високими і дуже смачними.

Пиріг з киселю - рецепт


Інгредієнти:

  • яйце - 5 шт.;

  • сухий кисіль - 250 г;

  • вода - 5 ст. ложок;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • борошно - 4 ст. ложок;

  • полуниця - 300 г;

  • ванілін - за смаком;

  • цукрова пудра;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • цукор - 4 ст. ложки.


  • Для крему:

  • сметана - 2 ст.;

  • яйце - 2 шт.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • згущене молоко - 200 мл


  • Приготування
    Отже, беремо яйця і акуратно відокремлюємо білки від жовтків. У білки додаємо цукровий пісок і ретельно збиваємо солодку масу міксером до утворення густої, білої і блискучою піни. Далі беремо брикет ягідно-фруктового сухого киселю, ретельно розминаємо його ложкою, щоб не залишилося грудочок. Змішуємо порошок з жовтками, масу додаємо трохи питної соди, вливаємо води і все гарненько збиваємо до однорідного стану. Пшеничне борошно просіваємо через сито і додаємо до тіста. Продовжуючи акуратно перемішувати масу, вводимо в неї білки з цукром.
    Форму для запікання бісквіта застеляємо у кілька шарів папером для випічки, а потім акуратно перелити в неї готове тісто і ставимо в заздалегідь розігріту духовку приблизно на 25 хвилин.
    Не втрачаючи часу дарма, поки приготуємо крем: в каструлі змішуємо сметану, банку згущеного молока, яйця і борошно. Додаємо
    Пиріг з киселю
    щіпку ваніліну і ставимо каструлю на слабкий вогонь. Варимо крем, постійно помішуючи, до тих пір, поки маса не загусне. Далі знімаємо ємність з вогню і поміщаємо в холодну воду для охолодження.
    Промиваємо свіжу полуницю, і нарізаємо його невеликими скибочками. Пересипаємо ягоди цукровою пудрою, щоб вони дали сік. Готовий бісквіт охолодити і розрізаємо вздовж на 3 частини. Тепер змащуємо коржі кремом і зверху прикрашаємо пиріг з сухого киселю скибочками полуниці.
    Ще одним приємним та легким десертом до чаю стануть булочки «Трояндочки» і пиріг з сухофруктами . Приємного вам чаювання!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Бісквіт з полуницею
    Бісквіт з полуницею
    Бісквіт з полуницею - це воістину легке і ніжне ласощі. Такий простий десерт сподобатися ласунам і не тільки. Оригінальні рецепти його створення
    Шоколадний бісквіт - рецепт
    Шоколадний бісквіт - рецепт
    Шоколадний бісквіт є прекрасною основою для тортів, тістечок. Легке і повітряне тісто відмінно поєднується з вершковим або фруктовим кремом.
    Бісквіт в аерогрилі
    Бісквіт в аерогрилі
    Найпростіший бісквіт, прикрашений сметанним кремом або звичайними ягодами, може стати відмінним пригощанням для нежданих гостей. Готувати його дуже