Кисіль - це популярне блюдо, яке володіє високими поживними якостями. Для багатьох людей він зазвичай асоціюється з дитячим або дієтичним напоєм. Між тим, відомі кулінари використовують киселі в якості основи для випічки пирогів і тортів. Кисільні бісквіти виходять рівними, високими і дуже смачними.
Пиріг з киселю - рецепт
Інгредієнти: яйце - 5 шт.; сухий кисіль - 250 г; вода - 5 ст. ложок; сода - 1 ч. ложка; борошно - 4 ст. ложок; полуниця - 300 г; ванілін - за смаком; цукрова пудра; сода - 1 ч. ложка; цукор - 4 ст. ложки. Для крему:
сметана - 2 ст.; яйце - 2 шт.; борошно - 2 ст. ложки; згущене молоко - 200 мл Приготування Отже, беремо яйця і акуратно відокремлюємо білки від жовтків. У білки додаємо цукровий пісок і ретельно збиваємо солодку масу міксером до утворення густої, білої і блискучою піни. Далі беремо брикет ягідно-фруктового сухого киселю, ретельно розминаємо його ложкою, щоб не залишилося грудочок. Змішуємо порошок з жовтками, масу додаємо трохи питної соди, вливаємо води і все гарненько збиваємо до однорідного стану. Пшеничне борошно просіваємо через сито і додаємо до тіста. Продовжуючи акуратно перемішувати масу, вводимо в неї білки з цукром.
Форму для запікання бісквіта застеляємо у кілька шарів папером для випічки, а потім акуратно перелити в неї готове тісто і ставимо в заздалегідь розігріту духовку приблизно на 25 хвилин.
Не втрачаючи часу дарма, поки приготуємо крем: в каструлі змішуємо сметану, банку згущеного молока, яйця і борошно. Додаємо
щіпку ваніліну і ставимо каструлю на слабкий вогонь. Варимо крем, постійно помішуючи, до тих пір, поки маса не загусне. Далі знімаємо ємність з вогню і поміщаємо в холодну воду для охолодження.
Промиваємо свіжу полуницю, і нарізаємо його невеликими скибочками. Пересипаємо ягоди цукровою пудрою, щоб вони дали сік. Готовий бісквіт охолодити і розрізаємо вздовж на 3 частини. Тепер змащуємо коржі кремом і зверху прикрашаємо пиріг з сухого киселю скибочками полуниці.
Ще одним приємним та легким десертом до чаю стануть булочки «Трояндочки» і пиріг з сухофруктами . Приємного вам чаювання!