Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Бездріжджовий хліб в духовці

Бездріжджовий хліб в духовці

22-09-2016, 13:37
692
Бездріжджовий хліб в духовці
Якщо у вас зовсім не виявилося дріжджів, а ваші домашні - великі прихильники випічки, тоді самий раз спробувати новий рецепт не менш смачного бездріжджового хліба і спекти його будинку в духовці. До того ж смак такого хлібця трохи незвичайний, на відміну від простого, можна сказати навіть більш пікантний і повинен вам обов'язково сподобатися. Тому давайте швидше приступимо до процесу приготування бездріжджового, дуже смачного хліба в духовці, а ми вам розповімо, як все зробити самим у себе вдома.

Рецепт домашнього бездріжджового хліба в духовці на заквасці


Інгредієнти:
Для закваски:

  • тепла кип'ячена вода – 370 мл;

  • житнє борошно – 21 ст. ложка;


  • Для тіста:

  • пшеничне борошно (в/с) – 150 г;

  • цільнозернові борошно – 150 г;

  • житнє борошно – 400 г;

  • рідкий мед – 2 ст. ложки;

  • сіль – 2 ч. ложки;

  • тепла вода – 330 мл;

  • закваска – 6 ст. ложок.


  • Приготування
    Для приготування потрібної нам закваски беремо теплу воду (100 мл) і змішуємо її у великому, високому лотку з 4 столовими ложками житнього борошна. Накриваємо його і отруюємо в містечко потемніше і тепліше на добу. На 2345 день закваску обов'язково підгодовуємо по 3 столові ложки борошна і 30 мл води, перемішуємо її і відправляємо назад на те місце, де вона стояла. Коли настануть 6 добу, беремо закваску і, перемішавши відбираємо з цього лотка 3 ложки, до яких висипаємо 5 ложок житнього борошна, 70 мілілітрів теплої кип'яченої води і залишаємо все це для майбутнього хліба. Решту закваску добре разжижаем водою і відправляємо в холодильник, не більше ніж на 10 діб.
    Підготовлену закваску для хліба ми витримуємо в тому місці, де вона блукала ще 6 годин, а потім додаємо до неї сіль, рідкий мед, теплу воду і все перемішуємо. Борошно в тісто підмішуємо за сортами: спочатку вищого сорту, потім цільнозернове, а житнє вводимо останньої. Вимішане тісто викладаємо відразу в змащену маслом форму і протягом 2 годин даємо йому добре підійти. Потім збризкуємо верхівку водою і ставимо хліб для випічки в прогрітий до 180 градусної температури духовий шафа на 55-60 хвилин.

    Рецепт бездріжджового хліба на кефірі в духовці


    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно (в/с) – 330 г;

  • жирний кефір – 220 мл;

  • харчова сода – 2/3 ч. ложки;

  • кухонна сіль – 2/3 ч. ложки;

  • рослинне масло – 1 ст. ложка.
  • Бездріжджовий хліб в духовці


    Приготування
    У миску з теплим кефіром додаємо необхідну кількість харчової соди, кухонної солі і ложку будь-якого рослинного масла. Розмішуємо все і починаємо прямо сюди просіяти борошно, ритмічно змішуючи при цьому її з кефіром. Далі на руки капаємо невелику кількість олії і, виклавши тісто на поверхню чистого столу, з невеликим додаванням борошна, вимішуємо його. Потім переміщуємо наше чудове тісто для майбутнього бездріжджового хліба в підготовлену форму (змащену маслом) і ставимо його в центр духовки, яку за півгодини до цього прогріли до 195 градусів. Випікаємо хлібець всього лише 40 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Закваска для бездріжджового хліба
    Закваска для бездріжджового хліба
    Всім відомо про користь бездріжджового хліба, виготовленого на спеціальній заквасці. Але не всі знають, як зробити вдома саму базу, а багато хто
    Бездріжджовий хліб в домашніх умовах
    Бездріжджовий хліб в домашніх умовах
    Для любителів виключно домашньої кухні далі описані найпростіші рецепти бездріжджового хліба. Розповімо, як без труднощів впоратися з випічкою
    Бездріжджовий хліб рецепт
    Бездріжджовий хліб рецепт
    Хліб бездріжджовий основі зможе спекти кожен, навіть початківець пекар. Із запропонованих у цьому матеріалі рецептів ви дізнаєтеся, як готувати дивно
    Житня закваска
    Житня закваска
    Досвідчені кулінари стверджують, що ідеальний житній хліб або смачний квас краще робити без дріжджів на спеціальній заквасці. Далі максимально
    Житній хліб на заквасці
    Житній хліб на заквасці
    Домашній хліб житній заквасці - смачна і корисна складова будь-якого обіду. А як його правильно і смачно приготувати ми розповімо в нашій статті.
    Хліб без дріжджів в хлібопічці
    Хліб без дріжджів в хлібопічці
    Любителів бездріжджового хліба дуже багато, а тому сьогодні ми вирішили розповісти про рецепти його приготування, причому не про простих, а для вашої