Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Бездріжджовий хліб в домашніх умовах

Бездріжджовий хліб в домашніх умовах

22-09-2016, 13:37
862
Бездріжджовий хліб в домашніх умовах
Хліб, спечений самостійно, завжди виходить смачніше, м'якше і ароматні. Сьогодні ми детально розповімо вам, як приготувати бездріжджовий корисний хліб в домашніх умовах і здивувати всіх своїми здібностями.

Рецепт бездріжджового хліба в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • борошно – 305 м;

  • кефір нежирний – 290 мл;

  • цукор і дрібна сіль – по 1 ч. ложці;

  • сода харчова – щіпка.


  • Приготування
    Борошно просіваємо в миску гіркою, кидаємо сіль, соду і цукор. Далі поступово вливаємо кефір і акуратно замішуємо м'яке повітряне тісто. Загорнути його в плівочку і залишаємо на 35 хвилин при кімнатній температурі. Потім формуємо з бездріжджового тіста хліб будь-якої форми і випікаємо в духовці, зробивши на поверхні невеликі надрізи ножем. Готовність перевіряємо дерев'яною лучиною, яка повинна виходити зовсім сухий.

    Рецепт бездріжджового хліба в хлібопічці


    Інгредієнти:

  • борошно – 305 м;

  • молоко – 205 мл;

  • яйце велике – 2 шт.;

  • кислота лимонна – 15 ч. ложки;

  • сода – щіпка;

  • масло вершкове – 15 г;

  • цукор білий – 20 р.


  • Приготування
    Перед тим, як спекти в домашніх умовах бездріжджовий хліб, ретельно просіваємо на стіл борошно. Після цього кидаємо в неї соду, цукор, лимонну кислоту і добре перемішуємо. На сковорідці розтоплюємо шматочок вершкового масла і охолодити до теплого стану. Далі розбиваємо в нього яйця і вливаємо молоко. Перемішуємо все ложкою до однорідного стану, поступово всипаємо суху суміш і вимішуємо руками пластичне тісто. Перекладаємо складу в відерце хлібопічки, встановлюємо програму «Бездріжджовий хліб» і натискаємо кнопку «Старт». Через 45 хвилин обережно виймаємо готовий виріб, накриваємо рушником і остуджуємо.

    Рецепт житнього бездріжджового хліба на заквасці


    Інгредієнти:
    Для закваски:

  • житнє борошно – 115 г;

  • вода питна – 205 мл


  • Для тіста:

  • борошно житнє – 505 г;

  • вода питна – 85 мл;

  • міцна заварка – 145 мл;

  • сіль дрібна – 1 ч. ложка;

  • масло вершкове .


  • Приготування
    Для приготування бездріжджового хліба в домашніх умовах за цим рецептом, необхідно запастися терпінням, але зате результат вас неодмінно порадує.
    Отже, починаємо процес приготування закваски: змішуємо 75 г борошна 100 мл кип'яченої теплої води до отримання густоватой маси, що нагадує по консистенції жирну сметану. Далі прикриваємо нещільно рушником і залишаємо в спокої приблизно на добу. На наступний день починаємо проводити підгодівлю закваски. Для цього протягом 3-х діб щодня в неї додають по 75 г житнього борошна і підливають 100 мл теплої води. Зберігаємо готову закваску в теплому місці і вже на 5-е добу можна переходити до випічці хліба.
    Готову закваску розвести теплою водою і додаємо склянку заздалегідь просіяної житнього борошна. Отримане тісто вимішуємо, формуємо грудочку, загортаємо у плівку і прибираємо в тепле місце на 3 години. Після цього додаємо до опарі борошно, додаємо цукор, сіль і виливаємо міцну чайну заварку. Вимішуємо чистими мокрими руками м'яке, але не липке тісто. Покриваємо його чистим
    Бездріжджовий хліб в домашніх умовах
    кухонним рушником і залишаємо на 15 години.
    Стіл змочують холодною водою, перекладаємо на нього відпочиле тісто, що піднялося і формуємо рівне поліно. Форму для випічки промазуємо вершковим маслом і перекладаємо заготовку. Тепер растаиваем тісто протягом 40 хвилин, а потім відправляємо житній хліб в розігріту духовку, встановивши температуру нагрівання на 195 градусів. Готовий гарячий хліб акуратно виймаємо з форми і змочуємо верхівку невеликою кількістю холодної води, щоб вийшла блискуча красива корочка.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Бездріжджовий хліб рецепт
    Бездріжджовий хліб рецепт
    Хліб бездріжджовий основі зможе спекти кожен, навіть початківець пекар. Із запропонованих у цьому матеріалі рецептів ви дізнаєтеся, як готувати дивно
    Бездріжджовий хліб в духовці
    Бездріжджовий хліб в духовці
    Спекти власноруч бездріжджовий хліб не складніше, ніж виготовити його пишний аналог. Головне завчасно зробити правильну, якісну закваску або взагалі
    Бездріжджовий хліб в мультиварці
    Бездріжджовий хліб в мультиварці
    Останнім часом все частіше говорять про те, що дріжджовий хліб не дуже корисний для здоров'я. Радує, що хліб без дріжджів можна приготувати в
    Житній хліб на заквасці
    Житній хліб на заквасці
    Домашній хліб житній заквасці - смачна і корисна складова будь-якого обіду. А як його правильно і смачно приготувати ми розповімо в нашій статті.
    Хліб без дріжджів в хлібопічці
    Хліб без дріжджів в хлібопічці
    Любителів бездріжджового хліба дуже багато, а тому сьогодні ми вирішили розповісти про рецепти його приготування, причому не про простих, а для вашої
    Хліб з житнього борошна
    Хліб з житнього борошна
    Житній хліб набагато корисніше білого пшеничного та інших видів хлібобулочних виробів, тому що в ньому міститься набагато більше вітамінів і